MobilMania.cz |
Přihlásit se |
Superfórum » Obsah fóra » Specializované diskuze » Navigace a mapy |
Předchozí stránka | Další stránka |
Zapnuti WAAS/EGNOS na LD-3W |
---|
![]() ![]() |
5. 4. 2007 13:26 ![]() |
Krokodýl: Právě sem se uplně stejně připojil na satelit 126!
Napsalo mi to úplně to samé..takže asi můžeme slavit a funguje to.. Jinak ještě...tobě to chytlo i 121, 123? Já měl za to, že v systému egnos jsou pouze 3 satelity - 120, 124 a 126... ![]() |
Poslední příspěvek |
![]() ![]() |
5. 4. 2007 13:30 ![]() |
No pokud jsem se nepřehlédl
![]() Tak pokud je viditelnost satelitů SBAS je vyhráno§ EDIT: Tak čtu nejnovější články o SBAS a jsou opravdu jenom tři - info Kód http://www.czechspace.cz/cs/galileo/aktuality-GPS-Glonass/EGNOS/Architektura |
![]() ![]() |
5. 4. 2007 20:11 ![]() |
Tak už opravdu nevím..myslel jsem, že už je to zapnuté, ale během dnešního honu za cachí se mi ani jednou nezobrazilo, že korekce pomocí EGNOS je aktivní...
...nevim jak jinak to ještě vyzkoušet... |
![]() ![]() |
5. 4. 2007 20:55 ![]() |
Zkoušel jsem jak s Aftrack tak BlueskyGps, kde vím jak jednoznačně určit zda je aktivní EGNOS, a též se mi ani jednou neidentifikovalo.
![]() |
![]() ![]() |
5. 4. 2007 21:19 ![]() |
Poradí mi někdo, když se mi v kroku
4. Prepneme na protokol Sirf volbou Action->Switch to SIRF protocol objeví chyba Cannot creat UART handle. (zkoušeno ze dvou PC) ![]() |
![]() ![]() |
6. 4. 2007 16:12 ![]() |
jannnn píše Krokodýl: Právě sem se uplně stejně připojil na satelit 126!
Napsalo mi to úplně to samé..takže asi můžeme slavit a funguje to.. Jinak ještě...tobě to chytlo i 121, 123? Já měl za to, že v systému egnos jsou pouze 3 satelity - 120, 124 a 126... ![]() No nevím, ale v jiném článku se zda píše: Pro vysílání slouží dva satelity systému Inmarsat III, konkrétně AOR (Atlantic Ocean Region) nad Atlantikem, ten má na GPS přijímači číslo 33, a IOR (Indian Ocean Region) s číslem 44 nad Indickým oceánem. |
![]() ![]() |
6. 4. 2007 17:52 ![]() |
Ty satelity jsou opravdu tři, viz. odkaz na článek v mém příspěvku výše. A v SrifDemo se zobrazují s označením jak píšeme výše.
|
![]() ![]() |
9. 4. 2007 13:13 ![]() |
Story pokračuje..
![]() Teď sem opět připojil modul k PC a jak sem zjistil, SBAS je opět vypnutý. A to sem minule při odpojování ještě dělal kontrolu, kdy sem modul od PC odpojil, opět připojil a bylo to stále zapnuté. Tak nechápu kdy se to mohlo změnit... ...no nic, du si s tim hrát dál... Update: Už mi začíná docházet trpělivost. Satelity to najde, mají dostatečný signál, viz: ![]() ale stejně po chvíli zmizí (z ničeho nic, né že by signál klesal), bez toho, aby stáhl nějaká data... Začíná mi to pomalu vadit..asi napíšu do Nokie, jak se to má laskavě zapnout, když uvádějí, že to tudle funkci má a přitom jí to prakticky nemá.... Update2 Tak už mě to bavit přestalo a napsal sem jim. Je to jejich verk, kterej nesplňuje to, co slibují, tak ať si s tim poradí a napíšou mi návod jak na to...Další čas už s tim ztrácet nehodlám. |
![]() ![]() |
9. 4. 2007 14:03 ![]() |
Sorry předem za OT
![]() ![]() |
![]() ![]() |
9. 4. 2007 18:04 ![]() |
Ahoj
jsem na tom stejne funkce se vypina poprve jsem to zapl a jeloto ale jeste jsem do toho vrtal a to jsem nemel delat GPS prestala prijimat data tak musel nastoupit reset a po dalsim nastavovani se to vypina ![]() 1pokus http://www.sakulpol.com/SirfDemo%20egnos1.jpg 2pokus ale pak se to vypne po odpojeni od PC http://www.sakulpol.com/sirfdemo-egnos-126.jpg |
![]() ![]() |
9. 4. 2007 18:39 ![]() |
SAKULPOL: jojo, takle to je správně. Ale toho se mi podaří dosáhnou málokdy, abych se na ty satelity EGNOS připojil (obr. 2)...(a to přitom mam na jih volný výhled)
...nicméně už mají v Nokii můj mail s popisem problému a žádostí o přesný návod, jak to zapnout, když tvrdí, že to LD-3W umí. Dal sem jim i odkaz na tuto diskuzi ![]() |
![]() ![]() |
9. 4. 2007 20:22 ![]() |
jannnn píše SAKULPOL: jojo, takle to je správně. Ale toho se mi podaří
...nicméně už mají v Nokii můj mail s popisem problému a žádostí o přesný návod, jak to zapnout, když tvrdí, že to LD-3W umí. Dal sem jim i odkaz na tuto diskuzi ![]() esi ti napisou tak dej vedet me by to zajimalo taky pouzivam N6234 a program MobiTrack a tam jsem nevidel satelity egnos jede to jenom v pc tak nevim esi to nezobrazuje aplikace MobiTrack a nebo se to vypne hned po odpojeni modulu od PC //jannnn - vědět každopádně dám. A to že se ti pak program nepřipojí na ty EGNOS je normální, nám to taky takle blbne, takže je něco špatně...viz naše příspěvky o kousek nahoře |
![]() ![]() |
10. 4. 2007 12:45 ![]() |
Chalani riesim rovnaky problem a trocha som experimentoval. Vsimol som si, ze ak prepnem moju staru GPS so SiRFStar II z NMEA do SiRF modu, tak ta zostane aj po vypnuti a zapnuti v tomto rezime. Ak toto urobim s LD-3W, tak staci ze rozpojim a spojim zariadenie so SiRFdemo, tak ta Nokia okamzite sa zresetuj do NMEA modu. Pri vypnuti a zapnuti modulu sa mi dokonca zresetuju aj nastavenia citlivosti primaca. V podstate mi tam zostane len nastavenie statickej navigacie a ostatne parametre ako keby firmware tej Nokie si nastavilo na default hodnoty. Mam tusenie ze preto sa aj nastavenie WAAS/EGNOS strati.
|
![]() ![]() |
10. 4. 2007 14:45 ![]() |
NO to je velmi dobrý postřeh, je dobré že můžeš testovat a porovnávat i s něčím jiným.
Uvidíme jak zareaguje Nokia na dotaz. |
![]() ![]() |
10. 4. 2007 17:14 ![]() |
Me se pri reconnectu zachova nastaveni, staci si v SirfDemu nastavit firmware rucne na 3.0&3.1.
Skutecne nastavene hodnoty se tociz casto v SirfDemu nezobrazuji spravne, spolehnout se da pouze na vypis po zadani POLL/Nav parameters Jinak jsem zkousel menit na LD-3W UART parametry, ale GPS an to zareaguje resetem do tovarniho nastaveni mrcha. Dalo by se totiz nastavit UART0 na GPS (Sirf/NMEA) a UART1 na prijem RTCM-DGPS. Cos by bylo lepsi nes to hnat pres sbas. Jeste budu zkouset jesli mi to nevezme v nejkapym Test modu. Kdybyste nekdo sehnal ke stazeni firmware 3.2 pro jakykoli GPS modul se Sirf III prosim napiste mi a poslete mi ho, podle vseho je jista cast firmware univerzalni a prenosna mezi moduly. |
Nahoru |
Přejít na stránku Předchozí stránka 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 Další stránka Stránka 2 z 12 [ Příspěvků: 180 ] Předchozí téma | Následující téma |
Verze pro tisk |
Superfórum » Obsah fóra » Specializované diskuze » Navigace a mapy |
Hledat |
Zobrazit v normálním vzhledu |
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies |