MobilMania.cz

Přihlásit se




Spotřeba dat

Offline - Kolemjdoucí Profil 
1. 2. 2017 19:18 Odeslat příspěvek
Kaktus mi v posledních dnech napočítal enormní množství dat: i přes 300 MB za den, a to používám internet jen v mobilu a nepouštím videa.

Zjistil jsem to v samoobsluze, ne přes aplikaci, ale přes web. Evidentně je to chyba, tolik dat jsem nikdy za den nevyužil. Aktualizace v mobilu mám povoleny jen přes wifi.

Má někdo stejný problém?
Poslední příspěvek


Offline - Moderátor Profil 
1. 2. 2017 20:51 Odeslat příspěvek
Ty data ti zřejmě spotřebovává systém, apky, jde řešit tak, že si data zapneš jen když budeš potřebovat


Offline - Android Maniak Profil 
2. 2. 2017 04:28 Odeslat příspěvek
Kdybys napsal co mas za mobil slo by ti i poradit kde zjistis co ti je spotrebovalo.Staci spatna volba u androida a spatnej den a 500 mega mas v kelu.Systemove app neupozornuji na svou aktualizaci pokud to explicitne nenaridis.V kombu s nezaskrtnutym povolit aktualizace jen na wifi ti nepomuze volba pouze upozornit, nestahovat.Ta se netyka chovani systemovych.No a firmware kde dali jako systemovej gmail, disk, hangouts, nakou tu hru, blbiny z nadstavby - treba Samsung a frci ti 500 mega pryc ani se neohlidnes.Zrovna tento tyden byl velkej update aplikaci od google.Ja je mam jako uzivatelske, nadstavby mivaji strasne moc nesmyslu jako systemove app.Mimo teto klasiky existuje jeste nekolik dalsich zpusobu jak ti frci na pozadi data.
Varianta jedna - ziskas vladu nad mobilem a pak je jedno jestli mas data zaply.
Varianta dve budes si hlidat zaply data, coz ti pomuze jen do okamziku kdy tam budes mit vec s opravnenim aby SAMA data spustila, vec ktere v aktualizaci tato funkce je dodana.Pak si muzes data vypinat doaleluja, bude ti to prd platny dokud nesahnes na opravneni.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
2. 2. 2017 10:16 Odeslat příspěvek
oooooooooo: varianta tři - když neumí ovládnout Android, tak ať si pořídí iOS. V něm je řešení stahování appek, updatů, hudby a dalších věcí krásně ošetřeno. Buďto je povoleno, nebo zakázáno.


Offline - Junior Profil 
2. 2. 2017 12:25 Odeslat příspěvek
A varianta 4 - Windows Phone. Ten je na rozdíl od iOS otevřený a je proti němu za hubičku. Jen jde poslední měsíce trochu do kytek. Na druhou stranu díky tomue je extrémně bezpečný - kdo by dělal nějaký škodlivý software pro tak málo telefonů na trhu :-)

Já provozuji v ČR kaktusí data právě na Lumii a je to z pohledu spotřeby dat naprostá pohoda. Den, který (i u odladěného) Androidu sebere třeba 50 MB, mě na WP telefonu "stojí" kolem deseti či patnácti. A internet se prostě sám vypíná - když v práci vyndám mobil, který jsem celou cestu nezapnul, tak se mi tam objeví ještě připojení k domácí wifině a to se hned změní na 4G. Při roamingu jsem třeba v létě zjistil, že je nesmysl kupovat si 200MB od Kaktusu, když bych vystačil v pohodě se čtyřiceti (při použití jiného operátora, třeba BleskMobilu stojí 1 MB v rámci euroroamimgu 1,60 Kč, ale na polovinu by to vyšlo i u Kaktusu, kde je cena za MB 2,60 Kč).

OT: Mě iOS prostě u telefonu vadí. U tabletu ho snesu, doma mám i MacBook (kam není problém připojit přes adaptér microSD kartu a s pomocí MS Office a VLD přehrávače je více než použitelný), ale u telefonu prostě ne - nemožnost si nahrát do přístroje jednoduše vlastní hudbu, omezené ůolžiště, chybějící OTG atd. mi prostě nevyhovují.


Offline - Junior Profil 
2. 2. 2017 14:30 Odeslat příspěvek
Mně se osvědčilo tohle: https://play.google.com/store/apps/deta ... a.firewall


Offline - Android Maniak Profil 
2. 2. 2017 15:13 Odeslat příspěvek
re :dj. kure ver mi ze s ios mam zkusenosti, vyreseno je tam prd.Budu presny, vyreseno je to tak jak to chce apple.Kdo to acceptuje tak je spokojen.Pristup ber nebo nech byt,ale pohadky o vyreseno bych nechal navecer.V mem oripade bych mel vyreseno prd.V okamziku kdy spustim konkretni app muze jit pouze pres konkretni vpn, komunikovat s konkretnimi MAC, nebo pristup jen ve vnitrni siti a jen k televizi napriklad.Malej priklad.Tomu se rika kontrola nad přístupy a ne pseudokontrola.S poznamkama kolik lidi to dela, umi, ma nastaveno se neobtezujte.Je to irelevantni asi tak jakoze v africe neumi vetsina lidi plavat.
BTW styl povoleno - zakazano a nic mezi tim jde nastavit i u androida, pochopitelne.Stavovy firewall, aplikacni firewall, pokrocily perm. manager.Nic si ani neuprdne kdyz uzivatel nepovoli.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď

Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 7 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies