MobilMania.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Fotomobil okolo 15tis

Offline - Junior Profil 
19. 7. 2018 15:14 Odeslat příspěvek
Zdravím. Kdysi jsem mobily, potažmo jejich foťáky, sledoval pečlivě, ale pak koupil Huawei P10 a cca poslední 1,5 roku přestal sledovat okolo fotomobilů dění. Nastal čas na výměnu telefonu a mám zase stejný požadavek - co nejlepší foťák. Na velikosti, baterce atd mi nezáleží, jediné kriterium je foťák. Na videu taky nezáleží.

Popíšu, co se mi líbí na foťáku P10 a co naopak ne, třeba to pomůže při tipech:
+ slušná práce s rozostřeným pozadím - využívám často, dobré HDR, plný manuální režim
- Špatné foto za zhoršených podmínek z ruky. Často šum, nebo rozmazaný záběr, nebo celkově tmavá fotka. Typicky focení dětí v interiéru, kdy dítě prostě nepostojí. Málokdy , ale stane se, že špatně zaostří.

Vím, můžu si vyjet DXO, ale spíš mě zajímají tipy od uživatelů se zkušenostmi s konkretními mobily. Anebo jinak, existuje aktuálně mobil který má zmíněné plusy P10 ale taky dobře fotí za zhoršených svět. podmínek, bez častých rozmazů atd?

Cenově okol 15tis, max 17tis ale to je strop. Proto nejdu do P20 Pro. Díky za tipy, ušetříte mi to čas :)
Poslední příspěvek


Offline - Junior Profil 
19. 7. 2018 19:46 Odeslat příspěvek
Tak P20 bez pro... Jiný telefon noční snímky z ruky fakt kromě p20 pro nedá...


Offline - Junior Profil 
19. 7. 2018 20:21 Odeslat příspěvek
Na manual dela skvele nocni fotky Xperia XZ1. V auto rezimu ale nejsou tak dobre. Takze pokud jsi ochoten si hrat s nastavenim, je to dobra volba. XZ2 to zvlada i na auto ale je drazsi.


Offline - Ex-moderátor Profil 
19. 7. 2018 20:44 Odeslat příspěvek
kalimero1977: A čím je to způsobené, že jiný telefon noční snímky z ruky nedá? .)))

mst3891: Většinu si asi můžeš vyčíst (DxO je dobré na ostření apod., jinak zajímavý web je celkově gsmarena). Lepší noční snímky nejsou až takový problém už jen díky přítomnosti optické stabilizace. Na výběr beztak moc není... P20, od samsungu galaxy+note (prašť jako uhoď co do focení), HTC u11, pro rozmazání pozadí a další triky Pixely... a podle mě ani jeden z těch strojů neudělá ostudu.

Za sebe můžu hodnotit leda Samsung. Už u S7 mi ostření přijde spolehlivé, manuální mód nerad používám (nepřijde mi moc intuitivní na rychlé použití, věc názoru), automatika ale překvapivě dobrá (samozřejmě, když budou děti v místnosti, beztak si sáhne na nižší citlivost a děcka díky dlouhému času trochu mázne, jako jiné telefony a bohužel i fotoaparáty bez zásahu obsluhy). HDR umí vcelku přirozeně, agresivní zpracování obrazu funguje v noci, ale ve dne je spíš na škodu (S9 je v tomhle přirozenější) Foťák S7 se spouští rychlým dvojklikem na střední tlačítko, ale nelze přednastavit manuální mód. Kvalitou nezaostává za novějšími modely tak, jak by se mohlo zdát (i v noci). Fajn věc mohou být duální fotoaparáty, druhý s delším ohniskem. U note 8 mě ale nenadchl. Kvalita je viditelně horší jak u primárního foťáčku, takže přínos toho zoomu je relativní. No, stále lepší jak digitální zoom a čistě teoreticky se tak dají udělat lepší portréty (myšleno obecně, ne nutně u note8). Ale to už jsem nezkoušel.


Offline - Trvalý BAN Profil 
19. 7. 2018 20:54 Odeslat příspěvek
Když tak hodně fotíš, proč si za 15tis nekoupíš parádní foťák? Kvalitou budeš na míle jinde oproti telefonu.

Pokud ty fotky stejně pošleš někde přes Whatsapp (který to automaticky komprimuje na pár kb) jinému na telefon nebo vystavíš na netu na nějakém šitbooku, tak tam se rozdíly v kvalitě tak či tak smažou.

Pokud přesto chceš telefon, 15tis mi přijde takové divné mezi. Buď ušetři a kup G6 za 9tis (která se telefonům za 15 vyrovná, a věř, že ano, odzkoušeno) a nebo naopak přijde a kup P20Pro za 20+tis. Akorát to už je slušná kupa peněz a i tak ty fotky nebudou nic spešil, pokud ti o ně tak jde, co bys nejspíš za tu cenu čekal, když to porovnáš, co za ty peníze můžeš mít za špičkový kompakt třeba.


Offline - Junior Profil 
20. 7. 2018 06:53 Odeslat příspěvek
Díky za odpovědi:

Planetoid: Odpověd je jednoduchá: Fotím opravdu rád a telefon mám pořád u sebe. Měl jsem Olympus Xz-10 a s koupí P10 jsem jej prodal. Moc jsem jej už nevyužíval. Různé ...booky, instagramy atd vůbec nepoužívám. (Tady mě napadá ještě jedno doplnění k požadavkům - zajímá mě pouze zadní foťák, selfie nefotím téměř vůbec). Ale s telefonem, když se mi líbí nějaká scéna, vyfotím třeba 10x a vyberu 1 fotku, zbytek mažu, popř rovnou v telefonu ještě poupravím. Je to rychlé a intuitivní.

Pan Kája: Pixely jsou už nad můj limit, lépe řečeno, blíží se P20 Pro a tou už bych šel raději do něj. HTC u11 je zajímacé (HTC mám rád), ale není 2očko - umí rozmazat pozadí, jako Pixely třeba? Zkoušel jsem rozmazat pozadí u galaxy S8 (jen na prodejně) - a ten režim byl takový-kostrbatý, dlouho trvalo samotné vyfocení.. P10 to cvakne hned a navíc lze přeostřovat dodatečně, což je tak fajn. Jinak opravdu hodně uvažuji i o Note 8, bohužel vetšinou taky těsně nad limit 17tis.

Katikakus: XZ2 se mi líbí moc (vzhledově), ale zase to samé jak u HTC u11 - umí rozmazat pozadí, nějak rozumně? P10 tohle zvládá slušně a i často to využívám.

Já jsem trochu vzhlížel i novým Nokiim, ale testy foto nic extra a navíc bez optické stabilizace, což moc nechápu. Jinak k té P10. Já bych jí snad ani neměnil, ale měním zaměstnání a s tím i telefon. Byť v nové práci nemám na tel stanovený limit, tak prostě nechci přijít a hned chtít tel za 20+tis Kč, proto ten limit max 17tis. Ještě jsem uvažoval o P10 plus (má lepší světelnost), ale tady asi nemá moc smysl spekulovat, když P20 je +- za stejnou cenu.

Ale ještě jednou díky moc za info. Jen poslední věc: Co nějaké Xiaomi, nebo oneplus o těch značkách vůbec nic nevím, nemají aktuálně něco zajímavého na focení? Popř někdo nějaké zkušenosti s LG G7?


Offline - Pokročilý Profil 
20. 7. 2018 07:55 Odeslat příspěvek
Určitě bych vybral Huawei P20, lepší fotomobil na noční fotky je aktuálně jenom P20Pro, ale ten je s cenou jinde. P20 aktuálně za 14tis. jednoznačně nejlepší volba co se focení týká.


Offline - Junior Profil 
20. 7. 2018 07:57 Odeslat příspěvek
XZ2 pozadi rozmazat umi, Sony ma ve sve fotoaplikaci specialni funkci presne k tomuto ucelu. Ukazka:
https://static.techspot.com/articles-in ... raS-19.jpg


Offline - Junior Profil 
20. 7. 2018 08:03 Odeslat příspěvek
Pokud by si využil tuto nabídku https://www.o2extravyhody.cz/cz/detail/ ... ony_1.html

Postačí mít jen aktivní dobíjeci kartu...

Tak za 17tis můžeš mít S8+ a když prodáš P10 tak navíc cash back 4000,- to jsi už asi cca na 10tis.. nebo by si ještě mohl "dosáhnout" na S9 a k tomu je ještě navíc 256GB microsd. Jen teda O2 nemá S9 s Dual Sim...

Myslím, že asi nejlepší koupě.


Offline - Trvalý BAN Profil 
20. 7. 2018 08:11 Odeslat příspěvek
"nechci přijít a hned chtít tel za 20+tis Kč, proto ten limit max 17tis"

Tady to začíná být docela vtipné...

Být tebou tak si vážně odzkouším G6 (nebo G7), protože budeš překvapený jak to fotí a stojí to polovinu. A jako bonus budeš mít širokoúhlý objektiv místo hloupoučkého softwarového mazáníčka pro dětičky.


Offline - Pokročilý Profil 
20. 7. 2018 08:55 Odeslat příspěvek
Na na Alza.cz běží na P20 Pro šrotovné, takže vyjde na 18.000 Kč.


Offline - Junior Profil 
20. 7. 2018 09:18 Odeslat příspěvek
Já právě takto koupil S9plus a vyšlo mi za 16000 Kč + 256 Gb SDkarta.


Offline - Junior Profil 
20. 7. 2018 09:45 Odeslat příspěvek
Jo, ty cashbacky jsou perfektní, ale jak jsem psal, tel budu měnit zároveň se změnou zaměstnání, tzn ty akce využít nemůžu. Musím počítat oficiální ceny.


Offline - Junior Profil 
20. 7. 2018 09:54 Odeslat příspěvek
Tak pak S8+ bez Cashbacku za 17tis :-)


Offline - Junior Profil 
23. 7. 2018 10:50 Odeslat příspěvek
Díky moc za rady/tipy. Rozhodl jsem se, že určitě půjdu do 2očka (rozostření pozadí). Ve výběru mi teda zůstal P20, Note 8(favorit) a nevím jak je na tom LG G7, možná i ten. Kdyby měl někdo ještě zkušenost s fotomobily méně frekventovaných značek (Asus, Xiaomi, Oneplus), budu rád za info, jinak klidně může admin toto téma zavřít. Ještě jednou díky.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, 3, #  Další stránka
Stránka 1 z 3 [ Příspěvků: 32 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies