MobilMania.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Jaká je nejkvalitnější sÍť

Offline - Junior Profil 
8. 3. 2020 12:04 Odeslat příspěvek
V ČR máme tři operátory O2, T-Mobile a Vodafonu.

Chci se zeptat, zcela nezávisle, jaká je dle vás nejkvalitnější mobilní síť v ČR.

V potaz beru kvalitu pokrytí signálem na volání na území ČR i v odlehlých oblastech nebo kvalitu sítě LTE a rychlost, zatížení sítě, včetně problémů při sdílení soítě mezi O2 a T-Mobile.

Propustnost signálu do budov. Jen vím, že v Praze má problém Vodafone?

Případně, pokud jede člověk autem a telefonuje, zda dochází k snadnému předávání spojení mezi jednotlivými BTS.

Piště svoje ukušenosti. Díky.
Poslední příspěvek


Online - Pokročilý Profil 
8. 3. 2020 16:59 Odeslat příspěvek
Kvalita pokrytí signálem.....znamená co ? Pokud kvalita tak Vodafone,pokud kvantita tak O2 . TMO něco mezi tím.


Offline - Kolemjdoucí Profil 
8. 3. 2020 17:33 Odeslat příspěvek
Mám vodafone firemní, TM osobní a i s osobním budu přecházet pod Vodafone, mnohem plošnější pokryti LTE. Každý si musí ale najít to své, je to přeci síť a síť je děravá. Každý operátor má slabé místo. Cestují po cele ČR a vodafone je nejstabilnější.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
8. 3. 2020 21:49 Odeslat příspěvek
Vodafone má odfláknuté pokrytí pohraničí.

Co člověk to názor asi.
Ale přidám ještě něco zkušeností. U O2 se moc neserou s omezováním množství lidí kteří chtějí využívat LTE jako internet na doma(zisk především ). Takže tam kde je to vytížené, o2 je schopné jet i na LTE superšnečí rychlostí(jako třeba 50-100kbs -reálná zkušenost). Tmobile je v tomhle lepší, napouští tolik lidí s pevným LTE do sítě když hrozí přetížení. Vodafone nevím.

A pokud bych řešil to, abych měl co nejvyšší komfort a pokrytí, je dobré zvolit i vhodný telefon. Těžko se sice zjišťuje který telefon má jaký signál , ale rozdíly můžou být dost velké. Nekdo třeba nemá v horších lokalitách vůbec signál, nebo max Edge, a jiný má 2 čárky na LTE a pohodu. Udělá to fakt hodně. ..to jen takový tip


Offline - Junior Profil 
9. 3. 2020 05:56 Odeslat příspěvek
Otázka pak je, jestli ty mobily, které chytí signál i tam kde ostatní selžou, nemají nějaké vyšší hodnoty záření, které může poškodit lidské zdraví?
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/617086/rakovina-z-mobilu-nektere-prekracuji-limit-nebezpecneho-zareni-ukazaly-testy.html


Online - Junior Profil 
9. 3. 2020 08:17 Odeslat příspěvek
Asi T-M


Offline - Pokročilý Profil 
22. 3. 2020 18:12 Odeslat příspěvek
Pár lidí tu na fóru řešilo určitě jsou lokality kde bude mít lepší jeden nebo druhý. Stačí se podívat na mapy pokrytí signálem u ČTÚ. Reálná praxe u mě a lidí v mém okolí (Praha+střední Čechy) je že u O2 v budovách dost často 4G vypadne a telefon je na 3G nebo 2G. U T-mobile se toto děje skutečně minimálně. Třeba je to tím že Prahu a Brno si jede každý s vlastní infrastrukturou a sdílí zbytek republiky. No a právě v tom zbytku mi přijde že má navrch T-mobile někdo tu psal že O2 nemá u Cetinu objednanou takovou kapacitu jako T-mobile. Nevím co je na tom pravdy subjektivně mi přijde síť T-mobile 4G méně vytížená.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
22. 3. 2020 20:06 Odeslat příspěvek
Cestuji hodně, po celé ČR. Mám Vodafone firemní i osobní. Vodafone má výhodu v tom, že vůči počtu zákazníků má nejvíce BTS. O2 a TMO je sdílejí a jsou více vytížené. Na data je Vodafone na špičce (stejně tak hovory skrze VoLTE). Kdybych měl ovšem volit mezi O2 a TMO, tak beru TMO, protože není tak technologicky zaostalý a omezený. Ani s jedním (VDF či TMO) neuděláte chybu. O2 bych se vyhnul.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
22. 3. 2020 20:50 Odeslat příspěvek
Jen dodám, že O2 a Tmobile sice sdílejí vysílače, ale technologie a frekvence mají každý své. Jednoduše řečeno- sítě si navzájem nezatěžují.
Jinak zajímavý fakt. Vodafone má míň zákazníků, takže asi opravdu bude mít i méně vytížené sítě.
A O2 bych se taky vyhnul. Přestože všichni operátoři mají své chyby, tak horší jednání by člověk těžko pohledal.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
22. 3. 2020 21:32 Odeslat příspěvek
2lokomot1: jste si tím určitě jistý? Není to tak dávno, co jsem byl v Perné na Moravě a měl jsem ještě Android telefon se sim Emtéčko a T-Mobilem. Měl jsem staženou nějakou aplikaci pro monitoring signálu a obě SIM mi hlásily připojení na totožné ID BTS (stejná frekvence, signál, ID stanice). Tak jestli opravdu není určitá část sítě sdílená zcela.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
22. 3. 2020 21:55 Odeslat příspěvek
No, přiznávám, že říct že to vím jistě nemůžu. Kdesi jsem to četl a víc nestudoval. Každopádně ještě před nedávnem jako vlastník Sim obou operátorů mohu za sebe říci, že jsem míval jak jiný signál, tak jinou rychlost připojení u o2/tmobile.


Offline - Pokročilý Profil 
23. 3. 2020 01:38 Odeslat příspěvek
Ještě další věc pokud mám Sim v síti O2 a volám mimo síť tak kvalita hovoru (neberu v potaz VoLTE) je podstatně horší než ve vlastní síti. VF ani TMo tyto problémy nemají.


Offline - Junior Profil 
23. 3. 2020 04:26 Odeslat příspěvek
Já tedy průběžně používám sítě všech tří operátorů a můžu konstatovat, že jsou srovnatelné, rozdíly nejsou tak velké, člověka by měla zajímat při rozhodování jen cena služeb, protože kvalita je u všech tří obdobná a rozdíly zanedbatelné.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
23. 3. 2020 07:37 Odeslat příspěvek
2hauzz: ano, to je tím, že O2 podporuje HD Voice jen ve vlastní síti a jen skrze VoLTE/VoWiFi. Jinak ne. Ostatní operátoři mají HD Voice dostupné ve všech sítích (2G/3G/VoLTE a VoWiFi) a zároveň část hovorů v HD kvalitě přenášejí i mezi sebou (mezi sítěmi TMO a VF). O2 je v tomhle opět opožděnec. Osobně si myslím, že u mobilní sítě určené primárně k telefonování jde o kvalitu a dostupnost spojení především. To O2 jaksi nepochopilo.

2suram: kvalita služeb - hovorů je v síti díky absenci HD Voice suverénně nejhorší. Žijeme v 21. století, což asi nepochopili.


Offline - Junior Profil 
23. 3. 2020 08:29 Odeslat příspěvek
Subjektivně nikde žádnou sníženou kvalitu nepociťuji a rozhoduji se jen podle ceny, to znamená, že to vyhrávají stejně virtuálové. Akorát neomezená mobilní data mám u T-M, protože díky chybě jejich systému se mi v akci podařilo dosáhnout ceny 340 Kč měsíčně. Jinak by i data u mě vyhrálo Emtéčko nebo Kaktus asi.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, #  Další stránka
Stránka 1 z 2 [ Příspěvků: 25 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies