MobilMania.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Přechod z Androidu na iPhone

Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 08:18 Odeslat příspěvek
Zdravím. Jelikož mi dosluhuje Samsung A3 2017 a velikostně již podobný telefon v rámci Androidu nejde sehnat, uvažuji, že po dlouhých letech s androidem přejdu k Iphone SE (2020). S tímto OS nemám žádné zkušenosti a proto se zeptám zde na dvě věci:

- v současné době mám na paměťové kartě v telefonu filmy, hudební alba, fotky a videa. Půjde tento obsah přehrát do Iphonu, nebo tam je nějaké omezení. Karta má 32 Gb a je celkem plná.

- co jsem si všiml u lidí co mají Iphone, tak všichni měli pod ikonami barevné pozadí (tapetu). Jde toto pozadí změnit a nastavit černou tapetu ? popř. nahrát launcher typu NOVA, na který jsem si dost zvykl.

To je asi vše. Děkuji.

Jo ještě jestli jde u každého kontaktu nastavit jiné vyzvánění, myslím jako třeba melodii z hudebního alba.
Poslední příspěvek


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 08:31 Odeslat příspěvek
Budeš velmi překvapený, jak ti skoro nic nepůjde z toho co si napsal. Teda, kromě té tapety... iOS je prakticky uzavřený systém a nic nejde tak lehce jako na Androidu. Jinak iPhone nemá podporu pamětovek. Budeš složite tahat přes iTunes do iPhone soubory. Ať už MP3 nebo videa... Chce si to opravdu rozmyslet než si to koupíš.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 08:49 Odeslat příspěvek
Proto se na to ptám. Teď jsem ještě zjistil, že Iphone nemá žádnou notifikační diodu a jelikož nejsem harant abych žmoulal telefon v ruce, tak mi často leží jen na stolku a já tudíž nezjistím, že mi někdo volal. Sakra proč nějaký výrobce neuvede kompaktní android s IP ochranou. Přemýšlím, že ještě počkám do vánoc.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 09:09 Odeslat příspěvek
presel sem tez pred asi 4 mesici k vuli IPS DISPLEJI no melodie si musis prevest na 30 sekund do formatu m4r format ktery podpioruje ios a v pohode no je to trochu jine a divne ale da se zvyknout ale myslim android za me trochu lepsi a ta dioda no taky me stve ale mam hodinky tak dobry


Offline - Místní informátor Profil 
22. 7. 2020 10:22 Odeslat příspěvek
Kamarádka přešla taky z androidu z Asus ZenFone 3 na Iphone 8 Plus a je happy jak dva grepy. A už by nikdy nepřešla zpátky na android. ^^


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 11:00 Odeslat příspěvek
Manželka před necelým rokem přešla z androidu (Redmi note 7) na iPhone 8. Víceméně nedobrovolně, vnutila jí ho jabkem poblázněná dcera, která upgradovala na iPhone X. Už jsem na něm několikrát měnil krycí sklo, jak s tím švihá vzteky o zem. Chce zpět android, zrovna se snaží něco vybrat, ale klidně by brala zpět to levné Xiaomi, které jí vyhovovalo maximálně.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 11:36 Odeslat příspěvek
Dámy a pánové děkuji za odpovědi. Zatím jsem tedy zjistil, že manipulace s IOS je komplikovaná a zdlouhavá. Co jsem pochopil, tak bych do počítače musel nahrát nějaký soft., abych mohl s telefonem nějak manipulovat. Teď to mám na Samsungu připojení jako flashdisc a můžu tam mazat, kopírovat a přesouvat jak se mi zlíbí.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 12:28 Odeslat příspěvek
Manipulace s IOS je prave velmi jednoducha, ale nemuzes z androidu stehovat vsechny zastarale navyky.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 12:38 Odeslat příspěvek
a jak tedy prosím přehraji ze své paměťovky filmy, hudbu a ostatní soubory do Iphonu. Ptám se, protože to nevím a jsou tu dva názory. Jeden je že na to potřebuji nějaký program a druhý je ten váš, že to je jednoduché.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 13:04 Odeslat příspěvek
Vezmes film a drag&drop ho upustis do iTunes a kliknes na synchronizovat. Delal jsem 2x v zivote kvuli 12 hod. letum v letadle bez wifi. Pevne verim, ze si sebehorsi film zaslouzi byt sledovan jinak nez na nevhodnem minidisplayi. To same hudba. Zkus si alespon na chvili Spotify,  Music, abys netocil ty songy, ktere uz jsi 1000x slysel. A hledat ten nejlepsi rozestup ikon pomoci launcheru tak trochu ukazuje, ze si neumis zorganizovat svoje data, fotky a soukromi.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
22. 7. 2020 13:05 Odeslat příspěvek
Určitě bych nesoudil podle zde udávaných kravin "a jedná bába povídala, moje manželka je nespokojená a bla bla bla"...

- fotky a videa z paměťové karty si přehrajete do telefonu bez problémů (jinak paměťovky iPhone nepodporuje kvůli jejich pomalosti, takže doporučuji zvolit větší paměťovou variantu telefonu).

- tapetu si můžete nastavit libovolnou, včetně tmavého režimu celého systému
- notifikační dioda není úplně nutná záležitost, na zmeškané hovory a sms telefon upozorňuje občasnou vibrací.

Určitě bych se iOSu nebál, ten systém zkrátka funguje, budete mile překvapen.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 13:10 Odeslat příspěvek
pošli to do iCloudu, kde ti to prověří velký bratr z ameriky a když budeš hodnej, tak ti to dovolí zase stáhnout zpět do telefonu.
Na hudbu ti bude stačit program iTunes, jinak dokumenty atd.. budeš muset řešit asi přes iCloud.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 13:17 Odeslat příspěvek
hmm tak nic. Nevím co je drag edrop, nevím co je itunes. Spotify nemůžu používat, protože nemám data. Filmy mám jen na nouzovku, když jedu třeba vlakem. Hudbu poslouchám jen občas, hlavně před spaním tam mám komplet mluvené slovo a to Cimrmany, Fimfárum, Dobrý voják Švejk, plus staré rockové alba Deep Purple, Led Zeppelin, black Sabbath, The Who a další. Doma počítač nebo notebook nemám, protože celý den pracuji v kanclu a tam toho počítače užiji až až. Doma ho vidět nechci. Jelikož bydlím na horách, tak většinu času trávím v přírodě, proto potřebuji kompaktní rozměry a hmotnost. IP ochranu proto, že když jsem v zimě třeba dva dny v přírodě, tak když se člověk zpotí, tak vytáhne mobil celej mokrej a orosenej.

-- 22. 7. 2020 14:19 --

Jinak se ale asi vydám po roce do velkoměsta-Liberce a zde se zeptám někde na prodejně, myslím, že v Nise je I-want nebo jak se to jmenuje.


Offline - Junior Profil 
22. 7. 2020 15:13 Odeslat příspěvek
Môžeš mrknúť na Samsung S10e nie je o moc väčši ako ten tvoj a má aj IP68.


Offline - Moderátor Profil 
22. 7. 2020 21:08 Odeslat příspěvek
vem Huawei P30, oproti S10e má delší výdrž baterie a iPhone neber, starýho psa novým kouskům nenaučíš ;-)
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, #  Další stránka
Stránka 1 z 5 [ Příspěvků: 63 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies