MobilMania.cz

Přihlásit se


 Další stránka

iPhone 12 nebo pockat na Galaxy S21?

Offline - Schvalování příspěvků Profil 
8. 1. 2021 08:59 Odeslat příspěvek
Chapu, ze predstaveni S21 teprve bude, ale jelikoz tady zatim neni zadne vlakno o S21, ani jako spekulativni, tak by me zajimaly vase predikce, jaky bude mezi nimi rozdil zejmena ve fotacich. Samozrejme chapu, ze to budou spekulace a staci pockat 14 dnu a budou prvni stovnavaci testy na youtube, ale alespon pro zajimavost.

Vykon obou zarizeni me nezajima, ten staci kazdemu. Stejne tak baterie, displeje a podobne, me zajima jen vas nazor, zdali S21 muze prekonat iPhone 21 Pro ve fotkach, zejmena rech za snizeneho svetla a tmy. Diky za podnetne nazory a diskuzi. Prosim, vyvarujte se hejtum a urazkam A vs. iOS.
Poslední příspěvek


Offline - Junior Profil 
8. 1. 2021 09:32 Odeslat příspěvek
Alespoň by jsi si to po sobě mohl přečíst, než něco vypustíš...


Offline - Junior Profil 
8. 1. 2021 19:18 Odeslat příspěvek
Rozdil bude zcela minimalni. Spis res iOS vs Android.


Offline - Junior Profil 
8. 1. 2021 20:29 Odeslat příspěvek
Iphone 21 PRO je sice ještě hodně daleko, takže těžko v současný době soudit, ale myslím, že bude po všech stránkách lepší než Galaxy S21...;-).


Offline - Junior Profil 
8. 1. 2021 22:31 Odeslat příspěvek
S21 bude horší telefon, už jen kvůli displeji (horší rozlišení) a údajně platovému tělu. Šel bych do iPhone 12


Offline - Schvalování příspěvků Profil 
9. 1. 2021 16:53 Odeslat příspěvek
Vy dva chytraci, to byl jen preklep. V nadpisu je to spravne.
Ostatnim dekuji za nazory, odpovedi.


Offline - Junior Profil 
9. 1. 2021 19:52 Odeslat příspěvek
Ahojte, tiež mam tento problem rozhodujem sa medzi dvoma smartphonmi a to Apple iPhone 12 a zatiaľ nepredstavenym Samsung Galaxy S21. Na ďalsi tyzden resp. 14.01.2020 ho maju predstavit. Rozmyslam, ze by som predobjednal klasicky S21, ale odpudzuje ma že bude mať zrejme plastovú zadnú stenu. O pluskovej verzii zatial nie je zname ci bude mat sklenenu zadnu stenu alebo plastovu.Maju mat už vykonnejsi a uspornejsi Exynos procesor ako Galaxy S20. Tiez co ma prekvapilo je, ze budu mat nizsie rozlisenie displeja a 120 Hz. Pri predobjednavke dufam, ze budu davat zdarma nove Galaxy buds Pro alebo aspon buds live. Momentalne pouzivam Samsung Galaxy S10. Pozdava sa mi aj novy iPhone, pri ktorom sa paci dost dizajn, ktory Apple zvolil. Od Applu mam tablet. Do coho by Ste skor isli?


Offline - Junior Profil 
9. 1. 2021 21:40 Odeslat příspěvek
Rozlišení bych neřešil. Sám používám S20 a funguju na fHD+@120Hz. Kryt to samé. Většina lidí si stejně jako první koupí pouzdro a navíc pokud je plast kvalitní (jako třeba u S20 FE), tak bych ho osobně bral raději než sklo.

Možná bych spíš řešil otázky týkající se ekosystému – oba telefony jsou/budou TOP v daném segmentu. Používám macOS nebo Windows? Vadí mi uzavřenost systému? Vyhovuje mi více příslušenství od Samsungu nebo od Applu? Chci mít více "soukromí"?…


Offline - Junior Profil 
9. 1. 2021 22:00 Odeslat příspěvek
iPhone a iPad je výtečná kombinace. Prostě tohle Apple umí - funkční a provázaný ekosystém. Pro mě osobně mít jiný systém na tabletu a mobilu nedává smysl, buď obojí iOS nebo Android. Podle chuti každého člověka.


Offline - Junior Profil 
9. 1. 2021 22:14 Odeslat příspěvek
Tak čekám na S21. iOS mi vůbec nevyhovuje, jak funkčností, tak velkým omezením. Naopak já jsem strašně rád za plastová záda. V současné době mám na Oneplus s sklo a když jsem měl v ruce S20 FE, tak ten plast mě úplně očaroval. Hlavně se nepatlá a je bez otisků. Osobně mám Macbook a nedám na něj dopustit, ale třeba iPhone už bych překousnout nedokázal. Nerad sebou tahám noťas a jsou místa, kde to ani pořádně nejde, tak telefonem rád plně noťas nahrazuji. No a s iPhonem tohle prostě nelze, minimálně u mě ani náhodou :-). Hlavně osobně mi iPhone stejně nepřijde tolik plynulý a rychlý jako třeba vlajky OnePlus / Samsung / Pixel ...


Offline - Junior Profil 
9. 1. 2021 22:32 Odeslat příspěvek
Muj nazor se ztotoznuje s timhle.
https://youtu.be/165bpjQ2ZNs
A prechod z Notu 20 Ultra na iPhone je pro me ulevou a divim se, ze jsem to vydrzel tak dlouho. Appky na iOS a vubec vetsina dulezitych veci funguje proste lip.


Offline - Junior Profil 
10. 1. 2021 09:08 Odeslat příspěvek
V tomto mám úplně opačný názor. Jednak spoustu aplikací na iOS postrádám, druhak ty appky třeba na OnePlus běhají daleko svižněji. Co myslíš pod pojmem důležité věci? Protože důležité věci podle mě iOS ani nezvládá, ale to jsou subjektivně důležité věci pro mě. Mapy.cz, Garmin Connect, Facebook, Waze ... jen výčet hromady aplikací, které za mě na Andeoidu běhají mnohem rychleji než na iPhonu. Ostatně potvrzuje to i hromada speed testů na YouTube, kdy iPhony jsou prostě dnes proti konkurenci znatelně pomalejší i navzdory skvělému procesoru. A už vůbec si nedokážu představit přejít zpátky na 60 Hz displej. To za sebe považuji za největší inovaci dnešních telefonů. Když si na to člověk zvykne, tak přepnutí na 60 Hz působí neskutečně sekaně, zejména pri prohlížení netu.


Offline - Junior Profil 
10. 1. 2021 10:28 Odeslat příspěvek
Nevim kde na to chodis, ze to funguje na Androidu rychleji. Mel jsem Note 20 Ultra a vidim to opacne a ostatne ty testy na netu to vidi stejne. https://youtu.be/oXVGEJW_Cuc

Koukni se na to minule video. Tam je to presne vysvetlene. A nejakych 60Hz.. to je to posledni, co uzivatel resi. Dulezite je, ze kvalita fotek a konzistetnost je uplne jinde. Ma iPhonu neresis kolik ma RAM, nejake programy na cisteni pameti a RAM? Proc.. Proste z me zkusenosti je uzivatelska zkusenost na iPhonu mnohem lepsi a ze je system vice uzavreny je ve finale vyhoda. Zadna aplikace mi tam nechybi. Neexistuje vec, kterou bych na Androidu delal a na iOS nemohl delat. A to jak funguji Apple sluzby, to je proste zase jinde.
Takze ve finale iPhone sviznejsi, rychlejsi, uzivatelsky privetivejsi.
A tech par geekovin, ktere se na Anrdoid phonech objevi v nedoladene forme jako prvni, to me opravdu netrapi a uz jsem z toho vyrostl.


Naposledy upravil SerifJohn dne 10. 1. 2021 10:32, celkově upraveno 1


Offline - Mírně pokročilý Profil 
10. 1. 2021 10:30 Odeslat příspěvek
Kdysi jsem byl pro iphone. Ale ano, vadi mi blbosti a drobnosti. Treba messenger bez bublin (messenger je u me v 99% vse na komunikaci a chapu, ze za to muze app a ne iOS) a pardon, ale nemit moznost procenta baterie v liste uvnitr ikonky baterie to fakt nepochopim. Blbosti, ale docela zarazejici pro me. Takhle vemu android a nastavim vse co jde, neresim mp3 kam hodim, neresim kde mam soubory, neresim jak presunu soubory pres bluetooth a nemit v dnesni dobe 90/120hz obrazovku? Kdo vyzkousi, nc jineho nechce.
Vyhody, iOS ma perfektni podporu, i stare sroty dostavaji nove iOS (pro me nevyuzitelne, mobil nemam nikdy 2roky+), zabezpeceni je super, ztratim mobil, zamknu neresim. Pokud mam doma vice v ci od apple, tak super prenosy atd... (Neresim, nemam, nechcu mac, ipad, iTV...). Maly propad ceny stareho ojeteho mobilu. Co jsou jablkari ochotni dat za stary ojety srot, to nekdy cucim. Takze pro prodavajiciho vyhoda.
Rozhodni se hlavne podle sebe. Me nelaka iOS, nekoho laka. Ja bych pockal na S21.


Offline - Junior Profil 
10. 1. 2021 10:37 Odeslat příspěvek
Ale ty telefon tedy pouzivas starym zpusobem. Proc bych vubec resil mp3 v dnesni dobe a sr...al se s nejakym jejich kopirovanim :D to je ta uzivatelska zabrzdenost. Proc bych resil procenta na baterii... nezajima me to. iPhone zahlasi na 20. A jak jiste vite. iPhone s jednim procentem vydrzi v testu vice, nez Android s 5%. Tzn z vasich procent stejne nevite, jak vam to vydrzi.
A on iPhone 12 Pro Max vydrzi vice, nez temer vsechny vlajky Androidu, pokud tam neni nejaka 6000mAh baterie, protoze Apple ma proste lepsi optimalizaci a to je fakt. Zase dohledatelne vsude na webu.
A rychlejsi opravdu Androidy nejsou. Samsung akorat nemel animace a opravdu mi uzivatelsky 120Hz neprislo jako neco, co bych mel mit/chtit. Pokud to nekomu tak prijde, at si pak kouoi Android. Ale za cenu toho, ze mu bude vetsina veci fungovat hure.
Proste kdyz vyvojar resi appku pro 1000 typu telefonu nebo pro 3, muze to dopadnout jedine tak, ze na iOS to bude lepsi a proto jsem i presel. Viz kauza Instagram - modri vedi.
A presouvat soubory pres bluetooth? Jako opravdu? V roce 2021?
Ok. Proste jsi uzivatelsky dinosaur.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, #  Další stránka
Stránka 1 z 2 [ Příspěvků: 24 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies