MobilMania.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Iphone 12 mini vs ...

Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 15:35 Odeslat příspěvek
Psal jsem, že nejsem audiofil, proto poslouchám z mobilu. A kvalitou jsem nikde neargumentoval, doporučil bych ti se zaměřit více na psaný text než na smajlíky. Jelikož mám kvalitní sluchátka, tak beru jako zbytečné dávat 5 k za nová bezdrátová, které se navíc musí nabíjet. Poslechnu si něco tak jednou za dva týdny, většinou v sedě. V čem je tam výhoda bezdrátu? A přetrhnutí kabelu nevadí, mám jack na obou stranách, snadná výměna.

Na sport mám bezdráty, tam to má smysl.

Užij si moderní postupy s omezeně vybaveným telefonem.
Poslední příspěvek


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 15:39 Odeslat příspěvek
Jo takhle. Tak v tom pripade vubec nechapu.
To te od koupe noveho auta bude drzet treba dalnicni znamka na starem?
No v tom pripade neni reseni.
Ono stejne s tim jackem jsi za chvili v haji, protoze tyhle retro veci na trhu dlouho stejne nebudou.
To mas jak s parni lokomotivou. Tu uz dneska nemaji ani CD a to je co rict :D


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 16:15 Odeslat příspěvek
407sw - řešení může být třeba Meizu MasterHIFI Audio D/A Converter Headphone Amplifier ... jack je v mobilech mrtvý konektor


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 17:03 Odeslat příspěvek
To mu nerikej. Telefon bez jacku je OMEZENY :D
Auto bez kotle na uhli asi taky :D
Hele a v aute nemam taky kazetak. Nevim jak muzu zit. :D


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 17:59 Odeslat příspěvek
A hlavně to auto je natolik omezené, že tam už ani ten kazeťák nikdy nepřipojíš. A co kdyby si dostal chuť si přehrát LP, taky si nahranej. Prostě takové omezené auto bych nechtěl. Fuj. Hlavně co si to dovoluje automobilka ti dávat do auta nové technologie. Si jen obyčejná ovce, že si takové auto koupíš.


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:06 Odeslat příspěvek
Už jsme sice úplně oftopic, ale dobrá.

Momentálně nemám 3,5mm jack, ale příště ho nejspíš zahrnu do parametrů, které vyžaduji. Důvod? Neposlouchám hudbu dnes a denně přes sluchátka, nejsem student co každý den dojíždí vlakem do školy, ani netrávím desítky minut v MHD cestou do práce. Logicky tak neudržuju bezdrátová sluchátka trvale nabitá. Když se rozhodnu, že je dnes po dvou týdnech použiju, nechci čekat než se mi nabijí, abych je pak mohl několik hodin používat. Stejně tak nechci kromě samotných drátových sluchátek, skladovat ještě nějaké redukce na lightning nebo usb-c. Přitom nijak nerozporuju, že je jack konektor zastaralý. Nicméně modelová řada zaměřená na takto smýšlející uživatele by jej měla mít.

Pak se tu objevil názor, že je možné ukládat a sdílet soubory pomocí cloudových uložišť. Souhlasím. Ovšem nemám v mobilu neomezená data, ceny za ně jsou absurdní a jelikož jsem doma i v práci v dosahu kvalitní wifi, datový tarif mít ještě dlouho nebudu. Ovšem současně chci mít soubory jako je hudba, filmy nebo fotky vždy k dispozici. Takže cloud pro mě není řešením.

No a ještě doplním konektor. Lightning je velmi úzce specifický konektor, určený pro jednoho výrobce a konkrétní modely. Fakt že Apple odstranil nabíječku z balení je podraz na zákazníky. Kabel s lightningem a usb-c totiž využijete jen pokud si k němu zakoupíte nabíječku s usb-c, a to řekněme si na rovinu kromě těch co mají i jiné produkty Applu vlastně téměř nikdo z běžných uživatelů nemá. Koupě nové nabíječky tak dost vyvrací ekologický záměr Applu, spíše to je jen další ekobouda. Když už si tedy koupím nabíječku, proč si nekoupit i kabel s klasickým usb-c konektorem pro nabíjení mnoha a mnoha různých zařízení? Následující roky mohu libovolně měnit značky mobilů a nepotřebuji k nim nabíječku v balení, jelikož mám tu svou vlastní kvalitní s rychlím nabíjením a usb-c konektorem. Jako uživatel se tedy můžu zachovat skutečně ekologicky a nekoupit si iPhone ale jakoukoli jinou značku se skutečně univerzálním konektorem. Chápu že Apple si takto chce přivázat zákazníky ještě pevněji k sobě, ale cirkus s ekoboudou se jim opravdu nepovedl. To neznamená, že to musí vadit i jiným, chápu že někdo v tom problém nevidí.

Aby bylo jasno, Apple mám rád, tedy spíše iOS. Nelíbí se mi ale některé kroky tohoto giganta, který si myslí že si může dovoloit cokoli. Třeba odůvodnění, že 12mini má sice mizernou výdrž na baterku, ale uživatelé s menším telefonem ho také budou méně používat je naprostý nesmysl. Právě jako uživatel malého telefonu bych ho rád kdykoli použil, cvaknul fotku, odpověděl na zprávy, ve frontě u pokladny kouknul na net a pak zaplatil. Chápu že je baterka malá, ale obhajovat to takhle je urážka inteligence. Řekl bych, že se Apple snaží za každou cenu neztratit zákazníky, důkazem budiž i podpora 6S, který už měl skončit. Jenže teď v době doznívající koronakrize by si mohli majitelé 6S koupit nějakého "asiata" a zpátky už se nevrátit, proto je potřeba dát lidem ještě rok čas, aby se mohli vzpamatovat a v lepších časech si koupit další Apple produkt. A věřím, že ten kdo to nevidí jako já, bude spokojen.


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:17 Odeslat příspěvek
Hele, ono spousta lidí jako já si ani nabíječku kupovat nebude, protože mám několik bezdrátových nabíječek, včetně bezdrátového nabíjení v autě. Naopak USB-C to Lightning kabel beru jako OK pro někoho, kdo si chce spojit telefon s počítačem. A jelikož třeba můj Air má jen USB-C porty, tak by mi kabel USB-A byl úplně k ničemu. I když u Macu k synchronizaci s iPhonem to není nutnost, ale pro první použití to potřeba myslím je. A zrovna USB-C už má dnes každý notebook, pokud to není nějaký dědeček nebo low-end. Takže minimálně já jsem tu jejich myšlenku na ekologii splnil a věřím, že takových nás bude víc. I když nás možná bude menšina, tak zamýšlený záměr to furt splní. A zrovna Apple se snaží být hodně zelený, takže tam bych tomu eko záměru i věřil. Ale samozřejmě je ten eko záměr umocněný tím, že počítají s tím, že na dalších nabíječkách vydělají, to je jasné.


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:21 Odeslat příspěvek
Hoši vole, jak u blbejch na dvorečku, já novej telefon nekupuji, jen jsem psal, co mi na jabkách nevyhovuje. Moje S10 slouží dobře a tak jak potřebuji a hlavně mě v žádném zamýšleném použití neomezuje. Když vám všechno bezdrátové vyhovuje, tak si to užijte, proč ne.

Bezdrátové nabíjení je neefektivní a pomalé, to má k ekologii daleko.


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:34 Odeslat příspěvek
DirtyKing: S tou bezdrátovou nabíječkou jsi mi dal vlastně zapravdu. Používáš totiž něco, co je natolik univerzální, že to má přesah do mnoha zařízení a mnoha značek. Bezdrátové nabíjení má dneska každý model top třídy, obešel jsi vlastně ten jejich lightning vlastní nabíječkou. Že si ji měl z minulosti je super, také používám bezdrát i drát. Ono je ale opět rozdíl koupit si MagSafe a být svázaný s jedním konkrétním modelem nebo značkou, anebo mít klasickou univerzální bezdrátovou nabíječku. U MagSafu platí totéž co u lightningu. A všichni co to obcházejí klasickým bezdrátovým nabíjením, jakoby posílali Applu vzkaz, že ty jejich technologie jsou sice super, ale být přivázaný jako pes u boudy k jedné firmičce je špatně.

MagSafe má potenciál třeba v autě, ale je otázka jestli k vývoji takového produktu potřebujeme Apple a jeho produkty. Myslím si, že bezpodmínečně ne.

407SW: Neodsuzuju ani jedno ani druhé. Byl jsem spokojený s iPhonem, teď jsem spokojený i bez něj. Používám to, co mi dává smysl.


Naposledy upravil Albert.Bert dne 31. 8. 2021 18:43, celkově upraveno 1


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:42 Odeslat příspěvek
Albert.Bert:
No to jsou jen subjektivní názory, určitě ne fakta.

Když svoje bezdráty nechám dva týdny v šuplíku, tak rozhodně nejsou zralé k nabíjení, jestli jim klesne nabití z 84% na 80% (teď po týdnu nepoužívání mi hlásí pořád plné nabití) mne fakt nebolí. Pokud se vám vybijí sluchátka za dva týdny, tak je spíš baterie mrtvá.

"řekněme si na rovinu kromě těch co mají i jiné produkty Applu vlastně téměř nikdo z běžných uživatelů nemá"

Ohledně nabíječek s UsbC - třeba na Alze jsou 3 nejprodávanější nabíječky právě ty s UsbC. Na CZC 2 ze 3.

Jinak neztratit zákazníky je podstata podnikání, o to se snaží všichni přece. Mám pocit, že Applu se často vyčítá to, co by buď ostatní výrobci dělali rádi také, ale nemají na to nebo to dělají v jiné formě.


Naposledy upravil cz.hook dne 31. 8. 2021 18:50, celkově upraveno 1


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:47 Odeslat příspěvek
Tak zrovna Magsafe nabijecku pouzivam prave v aute a tam je to za me skvele reseni. A v praci mam magsafe stojanek, kdy mam telefon furt v uhlu na oci a v pripade potreby ho muzu na stojanku pohodlne ovladat, coz mi plne vyhovuje, protoze nesnasim treba ovladani telefonu polozeneho vodorovne na stole. Alw uznavam, ze magsafe neni pro kazdeho. Co se tyce univerzalni bezdratove nabijecky, tak tu pouzivam na vice veci, treba i k nabijeni zubniho kartacku, nebo jinych blbustek a mit na vsechno kabely, tak se z toho zblaznim.


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:53 Odeslat příspěvek
cz.hook: Bezdrátová sluchátka se mi samozřejmě nevybíjejí tak rychle, ale jelikož nikdy nevím kdy je použiju, musel bych je jednou za čas pro jistotu nabít. To mi prostě nevyhovuje, neznamená to ale, že ty musíš mít stejný problém.

"Ohledně nabíječek s UsbC - třeba na Alze jsou 3 nejprodávanější nabíječky právě ty s UsbC. Na CZC 2 ze 3." Otázka zní, proč si myslíš že jsou tyto nabíječky tak často prodávané, respektive nakupované uživateli? Ti majitelé iPhonů totiž musejí ty své nabíječky někde nakoupit. ;-)

"Mám pocit, že Applu se často vyčítá to, co by buď ostatní výrobci dělali rádi také, ale nemají na to nebo to dělají v jiné formě." Když mi nedá Samsung nabíječku, použiju jakoukoli jinou co mám doma, samozřejmě včetně kabelu. Nemluvě o bezdrátových nabíječkách. U Applu ale musím na Alzu a koupit. Ty prodeje jsou spíše důsledek, než trend.


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 18:56 Odeslat příspěvek
Nabíječky s C kupují jen uživatelé iPhonu 12? Fakt tomu věříš?


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 19:12 Odeslat příspěvek
Pokud se budeme bavit o příslušenství k mobilům, je Apple v tomto průkopník. Samozřejmě využití mají i jinde, ale tipuju že 80% prodaných nabíječek s usb-c portem jde k iPhonům. Ekologie jak sviňa. :D


Offline - Junior Profil 
31. 8. 2021 19:15 Odeslat příspěvek
Samsung dodava tez pouze USB-C to USB-C kabel. Xiaomi myslim taky. A kdo vi, kdo jeste. Samozrejme, ze nejvic se budou kupovat pro iPhony, kdyz je to jedinej masove prodavanej high-end a jen high-endy jsou dodavany s USB-C a bez nabijecky.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další stránka
Stránka 4 z 6 [ Příspěvků: 88 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies