MobilMania.cz

Přihlásit se




Asus Zenfone 8 X Google Pixel 5 X "???"

Offline - Junior Profil 
5. 9. 2021 18:27 Odeslat příspěvek
Úvod
První výběr byl z nabídky Vodafone, ale asi si tam nevyberu, takže kredit půjde asi na volání. První volba po zkušenosti s předchozí starší padla na Sony Xperia 10 III, ale naštěstí jsem nedal na marketingový výplod o kvalitním a super foťáku, pročetl pár recenzí a zavrhl.. Další dva vybrané jsem tak nějak vysortoval sám. Případně jsou možné i další varianty pokud někdo neco doporučí. V autě mám bezdrátovou nabíječku, ale auto stejně neumí AA wirelles, tak ji asi nevyužiju, U google jsem pochopil, že je s 5G v CZ problém a musí se rootovat, takže nevím, jestli nemá smysl vzít spíše 4a bez 5G za poloviční cenu. ASUS asi bude mít lepší foťák a 5G funkční i bez rootu, ale trošku se bojím optické čtečky v displeji. Jak toto funguje, musím zmáčknout tlačítko pro probuzení a pak prst na displej? Celkem to mají u mně vyrovnaný. Tak a teď babo raď.
Maximální rozpočet: 20 000,-, ale raději míň, začal jsem původně na 10 000-12 000, ale tak jsem měl pocit, že musím stále uhýbat něčemu.

Předpokládané využití zařízení: Telefonování, navigace, spotify, messengery spíš jen čtení, krátké odpovědi, internet nouzově, soc. sítě spíše čtení, fotografie - obrazový zápisník pro práci i rekreační vč. nočních, NFC


Ostatní požadavky: stabilní systém, rychlý, spolehlivá čtečka otisků, dobrá výdrž -min. 1 den velmi aktivního užití
Poslední příspěvek


Offline - Junior Profil 
5. 9. 2021 19:25 Odeslat příspěvek
Pixel 5 foti lepsie ako zenfone 8. Na druhej strane- nie som zastanca rootu. Ako alternativa sa javi pixel 4a. Galaxy S21 je uz velky?


Offline - Junior Profil 
5. 9. 2021 19:40 Odeslat příspěvek
Jak jsou na tom Samsungy se SW? Měl jsem kdysi jeden půjčenej a byla to tragédie s rychlostí. Od tý doby mám nějak averzi to znovu zkoušet, i když možná už je čas to zkusit překousnout. Pokud Samsung.tak bych asi přece jen využil kredit u VDF a přemýslel o A52s. S21 mě v duchu předchozí zkušenosti přijde mimo, no. - nemá to asi racionální základ, ale...
Ještě na jiném fóŕu je doporučen Oneplus Nord2.


Offline - Junior Profil 
5. 9. 2021 19:56 Odeslat příspěvek
Pokud Samsung tak ještě koukni na S20FE, zásadně se Snapdragonem, dělá se už i 4G verze, 5G je stále nesmysl. Srovnej s A52s jestli využiješ těch pár blbostí navíc, ono zase ale ten příplatek teď už není kdovíjakej.


Offline - Moderátor Profil 
5. 9. 2021 20:10 Odeslat příspěvek
lrotrekl píše
Jak jsou na tom Samsungy se SW? Měl jsem kdysi jeden půjčenej a byla to tragédie s rychlostí. Od tý doby mám nějak averzi to znovu zkoušet, i když možná už je čas to zkusit překousnout.

One UI je úplně něco jiného než starý TouchWiz, netřeba se obávat...
a navíc Samsungy mají garantovanou nejdelší podporu.
https://www.smartmania.cz/kralovska-pod ... tualizaci/
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď

Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies