MobilMania.cz

Přihlásit se


 Další stránka

Srovnání fotomobilů a který vybrat?

Offline - Junior Profil 
16. 9. 2021 16:51 Odeslat příspěvek
Zdravím, rád bych pořídil mobil s kvalitním foťákem manželce. Bude ho používat hlavně na děti, zkrátka klasický velký foťák není vždy při ruce, zato telefon má člověk u sebe téměř pořád.

Předpokládaný rozpočet je do cca 15 tisíc.

Požadavky:
- hlavně kvalitní fotky, optická stabilizace je samozřejmostí, pěkné fotky ve tmě..
- podpora a aktualizace alespoň na tři roky.
- pěkný amoled displej, ideálně aby měl funkci allways on, velikost minimálně 6 palců.
- svižný procesor, mobil sice nebude vyloženě herní, ale právě kvůli budoucím aktualizacím nechci nic pomalého.
- baterie, co vydrží minimálně den pořádného zatížení.

Předběžně jsem rozhodnutý pro Samsung S20 FE 5G, chválí u něj foťák, výkon, baterku, má i pěkné bonusy navíc, aktualizace slíbené na čtyři roky. Myslím, že tím bych potěšil nejvíc.

Ale zajímalo by mě, jaký máte názor na další fotomobily jako Pixely, starší iPhony atd. v této cenové relaci. Co například nový Samsung Galaxy A52s 5G? Případně jestli jsem nějaký fakt dobrý přístroj ve svém výběru nevynechal..

Děkuji za rady. :-)
Poslední příspěvek


Offline - Moderátor Profil 
16. 9. 2021 17:48 Odeslat příspěvek
Samsung A52s 5G by měl nejdelší podporu do budoucna
na GSMArena jsou podrobné testy nejenom fotoaparátu


Offline - Junior Profil 
16. 9. 2021 18:55 Odeslat příspěvek
Pixel by v rámci rozpočtu vyšel buď 4a, ten má o něco menší displej, nebo 4a 5G, ten je větší. Já bych se ho nebál, fotí opravdu hezky. HW je to sice trochu slabší, ale Pixely většinou fungují svižně. Starší iPhone by se tam vešel možná tak iP11, teď aktuálně v Electroworldu se slevou za 13300. Nemá AMOLED displej, ale ve všem ostatním je o třídu jinde než střední třída od Samsungu (vlastně to platí i pro tu S20).


Offline - Pokročilý Profil 
17. 9. 2021 09:14 Odeslat příspěvek
na fotky dětí a navíc v interiéru jedině iphone (bohužel) ostatní budou mazanice. Apple je SW mág a vždy z iphonu vypadne použitelná, pohybově nerozostřená fotka na první zmáčknutí, ikdyž to popírá základy fotogravání. U Samsungu se toho dá taky dobrat, ale musíš udělat víc pokusů a ideálně přikázat děckám, ať se nehejbou, jinak budou mít rozmazaný konce končetin. No je to na zvážení, ale asi bych jako prioritu nebral jen tohle a když android, tak Samsung, nebo Pixel, ostatní nemá smysl uvažovat.


Offline - Mírně pokročilý Profil 
17. 9. 2021 16:28 Odeslat příspěvek
Mam namireno na s21+ nebo S21U. To jsou fotky ve vnitr budovy tak spatny?


Offline - Junior Profil 
17. 9. 2021 19:53 Odeslat příspěvek
[quote="vormen"]na fotky dětí a navíc v interiéru jedině iphone (bohužel) ostatní budou mazanice. Apple je SW mág a vždy z iphonu vypadne použitelná, pohybově nerozostřená fotka na první zmáčknutí, ikdyž to popírá základy fotogravání...................

Podle mého názoru tohle Pixel udělá také, nebo alespoň já mám tu zkušenost.


Offline - Pokročilý Profil 
18. 9. 2021 11:54 Odeslat příspěvek
pixel je jediná značka telefonu, kterou jsem neměl a věřím tomu, že jeho foťák bude taky kouzlit. Na Samsungu se bude muset v režimu Pro nastavit ručně delší čas a pak se to dá, jenže už je to práce navíc a musí se to nazkoušet, stejně jak na zrcadlovce, takže to ztrácí to kouzlo jednoho stisku. Hodně lidí koupí ultru a pak nadává, ale ona se chová stejně jako normální foťáky.


Offline - Junior Profil 
18. 9. 2021 16:38 Odeslat příspěvek
Díky za rady. Koukal jsem na ty Pixely, nejsou to asi špatné telefony, ale hůře se shání. Navíc v mé cenové relaci Pixel 4a 5G za tím Samsungem v mnoha věcech pokulhává. Kupovat ho za stejnou cenu mi přijde výsledně celkem nesmysl. Takže Pixely za mne pravděpodobně out..

Ohledně iPhonů, co jsem zatím hledal, tak foťák iP11 údajně na tento Samsung rozhodně nemá. Snad až 12 Pro Max, který by Samsung možná kvalitou fotek převýšil, ale stále je dost drahý. Cenově mi do rozpočtu zapadá ještě iP 12 Mini, ten je velmi pěkný. Ale opravdu může mít lepší fotky než ten SGFE5G? Jde i o to, že by si musela zvyknout na úplně jiné prostředí, konektivita by asi taky nebyla ideální, nedávají k nim ani nabíječku, baterka nevydrží ani den, allways on na displej by také nebylo, ke všemu jen 5,4 palců (zrovna nedávno si pochvalovala displej 6,5 palce na druhém mobilu..), obnovovací frekvence jen 60 Hz, poloviční paměť (jen 64 GB), cena minimálně o 2k vyšší. I když při srovnání cen 12 Mini vs. 13 Mini očekávám, že do konce roku by 12 měla výrazně klesnout pod 15k.

Jinak se mi ten iPhone taky moc líbí, je to zase úplně něco jiného. Opravdu i přes výčet všech těch "nevýhod" ty fotky z iP 12/13 Mini za to stojí? Ještě je možnost počkat s telefonem na Vánoce, protože určitě zlevní, a k narozeninám pořídit třeba tablet. Ale zase nevím jestli Apple nebo Samsung a budu tam, kde jsem byl. :-D :-D


Offline - Junior Profil 
18. 9. 2021 16:58 Odeslat příspěvek
S20 FE 5G má mít dobré fotky? Ty fotky z toho telefonu jsou docela nic moc. iP 11 jsem nikdy neměl, ale dost pochybuji, že budou horší než u S20 FE 5G. Za mě je to největší slabina toho telefonu, který by byl jinak za danou cenovku docela v pohodě, teda ldyž pominu ty plastový záda, to na mě dělalo dojem low-endu, když jsem si s tím telefonem hrál, ale tak zo stejně většina lidí schová do krytu.


Offline - Junior Profil 
18. 9. 2021 17:34 Odeslat příspěvek
Foťák iP11 na tento Samsung rozhodně má. Hledáš špatně. Už jen to "možná" u 12 Pro Max značí, že hledáš úplně špatně. Jinak jako bonus u iPhonu dostaneš lepší video.
Mini je super, ale nevýhody jsi vypsal sám. A nečekal bych zas až výrazný pokles cen. Cena klesla teď při představení iP13. Pokud 12, tak bych spíš řešil základní model s 6,1" displejem.


Offline - Junior Profil 
18. 9. 2021 18:25 Odeslat příspěvek
Nevím, tak vycházel jsem z nějakých recenzí. Tohle vyřkl například tuším recenzent z techAreny, který se telefony zaobírá už asi celkem dlouho. Akorát jsem to popletl, údajně je ten Samsung lepší než iP 11 a iP 12 se prý bude muset hodně snažit, o 13 ještě řeč nebyla, navíc mluvil o telefonu jako celku. Taky se mi to moc nezdálo..

Do kdy by měl ten iP 11 podporu? Ještě tři roky? Navíc mě u něj mrzí slabší displej a procesor. To už by asi byl opravdu lepší 12 Mini. Pokles ceny u něj přišel už začátkem srpna, to bylo před iP 13, tak nevím. Teď když přišly do prodeje 13, čekal bych, že se budou chtít prodejci zbavit těch 12. No uvidíme..

Mně jde primárně o ty fotky. Pokud 12 Mini fotí opravdu tak perfektně, nejspíš bych změnil rozhodnutí a dal mu přednost před S20 GFE5G..


Offline - Mírně pokročilý Profil 
18. 9. 2021 18:39 Odeslat příspěvek
IP11 bude mit podporu minimalne 4roky. Ocekavam cca 5let. Driv ho spis rozbijes, nebo budes chtit novy. Ja naopak cumel jak i11 foti. Ono dle papiru vypada nic moc. Ale to SW to dohani. Ve slunecnu ti vyfoti fotku i mobil za 3tisice pekne. Ale hlavne fotky v mistnosti a rychle pohyby treba deti. Tam je iphone jinde. Samsung dava dlouhy cas, tak to musis korigovat vse rucne. A stejne je to takove nemastne neslane. Je to na kazdem, ale zrovna s20 fe neni moc povedeny model v oblasti foto.


Offline - Junior Profil 
18. 9. 2021 21:18 Odeslat příspěvek
Je to fakt těžké rozhodování. Byl jsem téměř rozhodnutý pro ten Samsung FE 5G, protože v recenzích všichni chválili fotky, manželka je zvyklá na Android. A najednou nevím vlastně nic. Tady většina lidí doporučuje starší IP, pod IP12 jít nechci (displej, starší čip), takže výsledně se rozhoduji jen mezi S FE 5G a IP 12 Mini. Chtěl jsem "fotomobil" co nejdřív, protože děti rostou každým dnem a do Vánoc je ještě daleko. Ale asi nakonec budu muset vzít k narozeninám iPad, když nevím, který telefon vybrat. Tablet je totiž v plánu určitě. Aspoň by si osahala prostředí a na Vánoce už bych přesně věděl, jaký mobil koupit. Holt, děti asi budeme muset víc fotit klasickým foťákem..


Offline - Junior Profil 
18. 9. 2021 22:57 Odeslat příspěvek
Tak opět dilema. Jestli potřebuješ exkluzivní fotky (čili nahradit fotoaparát), doporučuju ničím nenahrazovat fotoaparát a zůstat u něj. Pokud ale chceš mít po ruce multifunkční přístroj, pak je celkem jedno jestli S20FE nebo iPhone 11. 12mini neoplývá baterkou a na to je potřeba myslet.

S ohledem na podporu SD karet bych se klonil k S20FE, i jiný druh přenosu je tu tak nějak jednoduší i pro laika. Plus může být i 3x zoom, S20FE ztrácí spíše jen na vyšší sourozence S20Ultra a podobně. iPhone je silnější ve videu, občas si na fotkách vymýšlí stejně jako jakýkoli jiný mobil, je skleněný i na zádech, což může být nevýhoda při používání s dětmi. No a bude mít určitě delší podporu než jakýkoli Samsung. Je otázka jestli po 2 letech nebudeš kupovat manželce nový foun a nějaká 5-ti letá podpora ti bude u zádele, protože budou jiné důvody ke koupi nového. :?:


Offline - Mírně pokročilý Profil 
19. 9. 2021 03:30 Odeslat příspěvek
Prosel sis tady cele forum s20 fe?
Videl jsi jak foti? Jen se podivej https://uloz.to/file/MR7ZQd7UIbHy/s20-fe-5g-zip
Pokud se ti to libi oukej. Kupuj.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku 1, 2, 3, #  Další stránka
Stránka 1 z 3 [ Příspěvků: 40 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies