MobilMania.cz

Přihlásit se


Předchozí stránka  |  Další stránka

Mobil (Tablet) bez PWM a bez cenového stropu

Offline - Junior Profil 
20. 3. 2022 10:22 Odeslat příspěvek
Pěkný den, dávám na vědomí, že Motorola Moto G9 Plus navzdory testům z notebookchecku má PWM, alespoň tedy u mého kusu. Frekvence je asi hodně vysoká, ale blikání je stále znatelné.
Poslední příspěvek


Offline - Junior Profil 
20. 3. 2022 10:29 Odeslat příspěvek
Motorola všeobecne používa už roky displeje s PWM. Niekedy s vyššou, niekedy s nižšou frekvenciou PWM.
Naposledy som dal šancu Poco X3 GT a PWM som nezachytil (buď tam naozaj nie je alebo na veľmi vysokej frekvencii), ale bolesť hlavy sa napriek tomu dostavila. Osobne si myslím, že to mal na svedomí TD. Dnes si kúpiť telefón bez PWM asi ani nie je možné. Telefóny bez tejto "vychytávky" ešte robí značka Realme, takže je možné, že ich nasadila aj do posledných modelov rady 9, ale na druhej strane ostatné parametre sú nezaujímavé...


Offline - Junior Profil 
21. 3. 2022 10:18 Odeslat příspěvek
Já jsem v zoufalosti opět koupil Realme 7 5G, se kterým jsem měl při testování hned po uvedení na trh dobrou zkušenost. Akorát jsem blbec aktualizoval na poslední OS a oproti původní verzi laguje, scrolling není plynulý, obecně na dotek reaguje hůř, rozbalování lišty s notifikacema se taky občas škubne... A standardní cestou downgrade udělat nejde. Takže displej má sice OK, ale jinak je to bída.


Offline - Junior Profil 
21. 3. 2022 19:12 Odeslat příspěvek
@burky_nafaso: Ja som naopak s Realme 7 5G (v rámci možností) spokojný :) A čo presne ti laguje? Viem, že v minulosti bol problém s Google Chrome na 120 Hz, naopak ostatné prehliadače (napr. Opera) boli maximálne plynulé. Notifikácie mi idú v pohode. Ale priznávam, že niekedy sa môže stať, že prostredie niekedy trhne. Ale ja dokážem takto "uhnať" aj dvojnásobne výkonnejšie telefóny :)
Na druhej strane, keby bol k dispozícii lepší telefón s "použiteľným" displejom, tak neváham ani minútu.


Offline - Junior Profil 
22. 3. 2022 10:08 Odeslat příspěvek
Obecně prostředí se znatelně zpomalilo, mj. animace při přechodu na domovskou obrazovku nejsou tak plynulé jako u starší verze atp. Rovněž nemožnost vypnout rozmazání v notifikační liště (ve vývoj. nástrojích narozdíl od jiných modelů tahle možnost není) mne pěkně sejří, nemám rád takovéto efekty. Používám na jiných mobilech primárně custom ROM, často založené na starším Androidu, kde se ještě tolik nehrálo na divadýlko kolem, takže skok na nějaké moderní UI plné grafických blbinek mne obvykle rozladí.

Čeká mne test Moto G200, pokud neprojde, tak možná zkusím jeden z novějších AGM (tam se bojím SD 480, zda nebude moc pomalý) a pokud bude taky něčím problémový, tak pokorně vytáhnu ze šuplíku Xiaomi Mi Mix 2 s Linegae OS, do kterého oproti plánu nacpu obě SIM (dosud se snažím mít 2 mobily, jeden používám jako tablet v terénu, když něco po telefonu řeším např. s klientem) a v druhé kapse budu nosit powerbanku. Už mne tohle neustálé zkoušení telefonů nebaví. A taky žena prudí.


Offline - Junior Profil 
27. 3. 2022 19:58 Odeslat příspěvek
Pro milovníky starších poctivých telefonů mám bohužel špatnpu zprávu - Leeco Le Pro 3 trpí na PWM blikání od cca 30 procent jasu dolů. Je to škoda, vzhledem k tomu, že SD
821 a 6 GB RAM je stále super kombinace výkonově dostatečná pro plno úkonů (nezaměňovat prosím s číslem vyplivnutým z benchmarku). A na tenhle model existuje plno custom ROM. Mám na cestě ještě druhý kus, tajně doufám, že výrobce používal více displejů a jeden by mohl být bez PWM. Tak dám kdyžtak vědět.


Offline - Junior Profil 
30. 3. 2022 18:39 Odeslat příspěvek
@burky_nafaso: A čo tá G200? Neskúšal si ju?


Offline - Junior Profil 
31. 3. 2022 13:30 Odeslat příspěvek
Moto G200 jsem zkoušel. Při snímání slow motion jsem žádné viditelné pruhy neviděl, nicméně při delším dívání na displej se dostavily nepříjemné pocity, problémy se zaostřením, mírná bolet hlavy atp. Nastaveny jsem měl přírodní barvy (nebo jak přesmě to má Motorola pojmenované). Ve srovnání s AMOLED to byl slabý odvar, ale po 3 dnech jsem se rozhodl telefon dále nezkoušet, protože to prostě nebylo ono a pořád je to telefon za deset tisíc, ne nějaké šunka za tisícovku, takže chci bezchybný produkt a ne něco, jehož použití si budu muset dávkovat.


Offline - Junior Profil 
31. 3. 2022 13:45 Odeslat příspěvek
Presne rovnaké skúsenosti som mal s G200 aj ja, preto som ju vrátil. Najväčšie nádeje som vkladal do Poco X3 GT (veľmi vydarený a vyvážený telefón), ale v podstate rovnaký scenár ako pri G200. Asi budú používať Temporal Dithering.

Zo súčasnej ponuky na trhu už nie je nič ani len na testovanie, čo je dosť frustrujúce.

Btw. nedávno vydaný Realme 9 Pro by mal byť bez PWM (recenzia na NBCH), ale parametrovo už taký zaujímavý nie je.


Offline - Junior Profil 
31. 3. 2022 20:09 Odeslat příspěvek
Já bych mobil ani mít nemusel, stačil by mi plně funkční 7" tablet s LTE, ale ani v oblasti Androidu, ani s Windows nic dostatečně výkonného a bez vad není.


Offline - Junior Profil 
28. 4. 2022 19:28 Odeslat příspěvek
Drazí spolutrpící, dávám na vědomí svoje zkušenosti s Realme X3 Superoom. Povedlo se mi koupit 12 GB RAM verzi za dobrou cenu, takže jsem doufal, že bude OK. Vyloženě špatně mi nebylo, ale po 2 dnech používání jsem měl stále romazané vidění a na vrchu hlavy takový nepříjemný mravenčivý pocit a mírné nucení na zvracení. Po návratu k mému osvědčenému mobilu vše během půl hodiny ustalo. Přijde mi, že realme používá nějaký "oversharpening" jako na LG G3 nebo podobný efekt, protože text vypadá nepřirozeně ostře vzhledem k rozlišení a úhlopříčce.


Offline - Pokročilý Profil 
28. 4. 2022 19:49 Odeslat příspěvek
Mně nejvíc vadil iPhone 12, to byla bolest očí, rozmazané vidění, skoro jsem nemohl ani řídit, stavy na zvracení a ztráta rovnováhy, totální masakr. Problém je jen 60Hz v kombinaci s PWM a ditheringem, to fakt zabíjí :-) Co má 120Hz a možnost přepnutí na sRGB místo širokýho garmutu mně naštěstí nevadí.


Offline - Junior Profil 
28. 4. 2022 20:50 Odeslat příspěvek
A co prosím používáte teď? Už nevím, co zkoušet :(


Offline - Pokročilý Profil 
29. 4. 2022 04:32 Odeslat příspěvek
Už delší dobu Samsung S21 bez problémů, ale je to individuální a nemusí sedět každému, mně naštěstí na oči nevadí.


Offline - Pokročilý Profil 
29. 4. 2022 04:32 Odeslat příspěvek
Už delší dobu Samsung S21 bez problémů, ale je to individuální a nemusí sedět každému, mně naštěstí na oči nevadí.
Nahoru

Odeslat nové téma  Odeslat odpověď
Přejít na stránku Předchozí stránka  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 51  Další stránka
Stránka 35 z 51 [ Příspěvků: 762 ]
Předchozí téma | Následující téma
Verze pro tisk


Hledat
Přeskočit na
 

Hledat

Zobrazit v normálním vzhledu
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies