Dobrý den, nevíte někdo, proč název fotografie u Pixel 8 neodpovídá exif? V názvu je čas o hodinu, popřípadě o dvě posunutý oproti času pořízení. Na pixelstore.cz mi odpověděli, že s tím nejde nic dělat. děkuji za případné odpovědi
Také jsem si toho nikdy nevšiml. Mám to posunuté o dvě hodiny. Teď jsem se schválně ještě díval na fotky z Thajska, a tam je posun dokonce o sedm hodin. Zajímavé........
tak koukám, že s tím asi opravdu nejde nic dělat...jen mě to překvapuje, je to čistě softwarová záležitost, tak proč to nefunguje správně, proč mají pixely na celém světě čas v názvu fotografie podle Greenwichského času
Toto je jedna z "googlovin", která bohužel vypnout nejde. Na zahraničních fórech nebo i na Google podpoře je to velmi časté téma u Pixelů. A zejména, když si nějaký nováček poprvé pořídí telefon od Googlu, tak ho toto divné pojmenovávání fotek a videí hodně překvapí. Ale dle odpovědí se nezdá, že by to Google chtěl v dohledné budoucnosti měnit. Snad všichni výrobci pojmenovávají fotky podle lokálního času, ale jediný Google musí mít asi něco extra a proto UTC. Snad jediná výhoda UTC času v názvu fotek může být pro extrémní cestovatele nebo piloty, kteří během jediného dne vystřídají několik časových pásem, takže mají neustále chronologicky řazené za sebou podle názvu. Ale troufám si říct, že toto bude naprostá menšina uživatelů a většinu (včetně mě) toto pojmenovávání štve.
Ano, v Evrope mame v podstate jeden cas, ale takovych pendleru pres hranici jako je Portugalsko-Spanelsko maji v Americe miliony a Google je americka spolecnost. Dalsi vec je ze staty v USA nemeni DST za standardni cas ve stejnou dobu jako my tady v Evrope takze zase dalsi aspekt, kerej by v tom udelal gulas. Nebo treba provincie v Kanade ci Australii - nektere pouzivaji DST, nektere ne. Proto je to taky vazano na UTC nikoli na GMT jako tady nekdo rikal.
Tak nevim, ale me v tom dela gulas soucasny stav. Nic by se jim nestalo, kdyby to slo nastavit v menu. Sice to jsou max dve hodiny, ale nekdy se mi hodi znat presny cas a musim kvuli tomu do podrobnosti te fotky.