O zahraničních operátorech a jejich službách
Odeslat odpověď

libol   22. 2. 2025 08:18

Ahoj,
potřebuji polskou předplacenku více méně jen na příjem. Doteď mám Orange, náklady na rok byly 9 PLN (prodloužení platnosti). Teď jsem zjistil, že mne to bude stát 29 PLN. Existuje lepší alternativa?
Potřebuji eSIM
Kdyby se dalo jednoduše přenést číslo z Orange, bylo by super.
Díky

Letadlo   25. 2. 2025 23:47

Polské předplacenky mají trochu odlišný způsob chápání platnosti kreditu a účtu (čísla) než čeští operátoři. Platnost účtu se obvykle rozděluje na dobu, kdy je možné uskutečňovat hovory a psát SMS (a datovat), tehdy je platný i kredit, a platnost, kdy lze na daném čísle jen hovory a SMS příjimat.

Toho využívám pro udržování mého čísla u Plusu. Za dobití kreditu 5 zlotých se mi platnost čísla pro příjem prodlouží o (asi) měsíc. Nicméně platnost pro příchozí služby se tím prodlouží o dva roky. Plus sice má poplatek za nevyužívání služeb strhávaný každých 30 dní, ale pouze do nulového zůstatku kreditu. (Takže pokud těch pět zlotek okamžitě nevyužiju, Plus mi je sežere tak jak tak.) Suma sumárum za 5 zlotek mám 2 roky funkční číslo na příjmu.

Potom asi ještě Fakt Mobile, polská obdoba Blesku. Ta má platnost kreditu rok a platnost pro příchozí i odchozí služby taky rok. Dobití od 5 zlotých.

libol   27. 2. 2025 11:34

Díky za ten Plus, to mne nenapadlo - takže opravdu stačí 5 PLN (které mi to sežere) na 2 roky a potom stačí dalších 5PLN (nebo kolik bude minimální za dva roky ;-))?
Fakt mobile je fajn, ale nemá eSIM :-(

Letadlo   27. 2. 2025 23:21

Čistě prakticky je to 17520 hodin platnosti příchozích služeb. Ale jo. Mám tarik Plus Elastyczna na Karte (čistě protože mě to moc nezajímá, používám to pouze na různé Paczkomaty, DHLy a Pocztexy), ale mají to tam snad všechny tarify. Stačí se podívat do podmínek, mělo by tam být:

pk_elastyczna_na_karte.png
Podmínky tarifu Plus Elastyczna na Karte

Tady je třeba obrázek z internetové samoobsluhy mého čísla. (Nenechávám to plné dva roky. Spíš rok a pak když si vzpomenu, tak dobiju.)

pkkredit.png
Ukázka internetové samoobsluhy

A dívám se, že jsem si to pamatoval blbě. Těch 5 zlotek to prodlouží jenom na 120 hodin.

libol   28. 2. 2025 10:05

OK, díky

mareka   8. 3. 2025 17:01

Pokud potřebuju polské číslo jen pro občasný příjem SMS - je nejjednodušší cesta opravdu předplacenka, nebo existuje i např VOiP číslo apod?

Pokud předplacenka, která aktuálně nabízí nejdelší možnost příjmu SMS s minimálním nákladem?
Odeslat odpověď