Nefunkční roaming: Rady a pomoci - Globální diskuze

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Liskodlak 29. 6. 2008 14:15

Dobrý,

Přítelkyně odjela do Chorvatska a má O2 kreditní tarif. Nemá aktivovaný roaming ale přesto mi může poslat sms do čech. Když ji chci poslat já zprávu do Chorvatska tak už to nejde( Já mám paušál T-mobile). U koho je prosím vás problém? Díky

EDIt: volání na její mobil taky nejde. Hlásí to že je mobil dočasně nedostupný jakoby vyplý. Takže podle mě až přejede zpět hranice tak ji přijdou všechny zmeškané hovory a zprávy
Naposledy upravil snowboarder dne 2. 7. 2008 22:29, celkově upraveno 2
Důvod: upraven napis, diskuze změněna na globální
Liskodlak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 29. 6. 2008 14:30

Nema aktivovany roaming a presto muze poslat sms? A jeji mobil se do site tamniho operatora prihlasi?
Pokud jo tak roaming aktivovany ma ale ma taky nejspis nastavene blokovani prichozich hovoru v roamingu. Sice by se to dit nemelo ale v praxi se tim obvykle zaroven zablokujou i prichozi sms.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 6. 2008 14:41

To je opravdu zvláštní, každopádně pokud má kreditní tarif (Simple), tak pokud znáš její telefonní číslo a rodné číslo (nejlepší by bylo znát šestimístné ID číslo), můžeš jí roaming zapojit na lince *11 (jako zákazník t-mobile zavolej zdarma 800123456), poté by již mělo vše fungovat v pořádku. Co se týče problému, přijde mi spíš, že má špatně zapojený sms roaming.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Liskodlak 29. 6. 2008 14:46

Poslala mi SMS že už je v Chorvatsku tím usuzuju že se přihlásí do tamní sítě.
To opravdu jde ? Aktivovat jinému uživateli roaming ? Na O2 stránce psali že roaming lze aktivovat jen pro volající číslo na linku *11, aspon myslím. Já to klidně zkusím ale ještě mi to potvrdte (telefon a rodné číslo vím).
Jestli to je tím blokováním příchozích hovorů tak je to špatné protože ji nemůžu nijak dát vědět at si to nastaví správně :)

EDIT: "Pozn.: Aktivace služby je možná pouze pro telefonní číslo, ze kterého voláte." - tohle píšou na O2
Liskodlak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod X-Brace 29. 6. 2008 15:00

Pokud víš její ID tak by neměl být na O2 lince problém. Dále pokud víš její heslo a ID do Moje O2 tak na stránce http://moje.o2active.cz to jde také.
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod andre (novy) 29. 6. 2008 16:54

neni problem, staci zavolat a znat ID nebo rodne cislo a zapoji to.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 29. 6. 2008 16:55

Liskodlak: jak jsem řekl, pokud máš ID, není to s operátorem vůbec žádný problém, většinou stačí i znát jméno a rodné číslo, za zkoušku nic nedáš ;) Normálně tam zavolej, spoj se s operátorem a vyřeš to.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bart.homer 29. 6. 2008 17:09

Tenhle případ je klasický SMS Roaming šlape to podle popisu dobře. Moje bejvalá byla minulý rok v Belgii a samozřejmě si zapoměla aktivovat ten klasický roaming. Já když jsem ji volal, tak se telefon hlásil jako odpojený z provozu a ona mi mohla posílat jen SMSky. Při volání mě ji to hlásilo nějaký anglický žvásty a nic, takže ten SMS roaming v tomhle případě jí šlape dobře.... ;-]
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod xondrax 2. 7. 2008 19:53

zdravim,potreboval bych helfnout-mam nokii 6021,u VDF povolenej roaming /2 cisla a na kazdym jinej/zadnej dluh,operatorka taky nevidela ze bych mel neco aktivniho co by branilo telefonovat,jenze jsem v anglii a nemuzu volat a ani prijimat hovor.jen sms...ty funguji obema smery.Nema nekdo tip co je potreba?zkousel jsem kody na zruseni blokace odchozich zahranicnich hovoru,ale zadna zmena...
xondrax
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 7. 2008 22:23

To je zvláštní, a dělají to obě simky? Zkoušel jsi zvolit jiného operátora?
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xondrax 2. 7. 2008 23:25

zkousel,obe se prihlasi,ale nikam se nedovolas...zkousel jsem si volat i pres net /voipbuster/ a nic...zmena operatora nic neresi.jsem na*rany,mel jsem pripraveny ze pouziju svou 1h oskartu na levne vykecavani pres passport /22poplatek+12kc hovor za 20min z anglie neni spatna sazba :p / a bude tak kulovy
xondrax
Junior

Odeslat příspěvekod Tallboi 8. 7. 2008 01:10

Zdravim!
@ xondrax: tady je vice moznosti, chtelo by to vice info.. od vytizene site, po to, ze maj problem na VF. Zavolej jim tam (na VF) znovu a donut tu holcinu/klucika na lince, aby kontaktovali tech. odd. Muzou to udelat online, ze pockas v holdu, ale moc se jim do toho nechce. Vetsinou se te snazi odbyt, nebo ze zavolaji zpatky (a vetsinou zavolaji)... :-) Zadny uskoky, proste at si to overi primo na ustredne, ze tam ty sluzby roamingu mas kompletne a v poradku aktivni/nastavi ti to spravne. Ne vzdy to, co vidi operator je skutecnost... Tomu se pak rika bordel v datech :-D
Jo samozrejme az tam budes volat, tak abys nebyl za vola a holka na CC fakt nekam zavolala dal, priprav si informace o tom, jake operatory jsi zkousel naladit, jak se to chovalo, kdy to bylo, jak dlouho to trva, pokud mozno hlasky, jake se ozyvaji pri pokusu o hovor (byvaji vicejazycne, staci chvilku pockat). Over si taky, jakym zpusobem bys mel volat, zda skutecne mas ulozeny spravny tvar cisla (+420xxxyyyzzz) atd. Jinak te spis posle vis kam...

@Liskodlak - vubec se neboj a zavolej na operatora. V pripadech nefunkcniho roamingu/zapomenute aktivace, se delaji dost casto vyjimky v zajmu zakaznika. Takze v klidu founi na tu green lajnu co psal snowboarder a proklikej se az na roaming, nebo kamkoli v mobilni vetvi na operatora.
Kdyz trefis na nekoho, kdo ti bude vypravet pohadky o Snehurce a skritcich roamingarich, tak to zkus znovu, nebo se slusne, ale durazne pripomen, ze TY vis co chces a ONA at to zaridi.
Kdyz podle ni bude vse OK, chtej to overit na technickem odd. V O2 to je online na 100 %!!! Minimalne ti zkontroluji, zda je vse skutecne OK, ci nikoli.

Poradil bych vic, ale u roamingu je tezky neco radit, je tam vseobecne spooooooousta moznosti, co muze byt blbe, rukama uzivatele pocinaje, spatnym nastavenim na ustredne pokracujic az problemy na siti zahranicniho operatora konce... Ale vzdy je nej kontaktovat operatora a mit dostatek informaci, viz. vyse. Dobre je taky znat datum a cas posledniho (pokusu) hovoru (nejlepe ne starsi 24 hodin), misto atd...
Tallboi
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 24. 7. 2008 13:25

Mám také podivnou zkušenost: na území německa si volaly mezi sebou dva české mobily. Poprvé spojení prošlo, ale když se chtěli volat znovu, oběma stranám to hlásilo "nemáte oprávnění volby". Z jednoho z telefonů nebylo možné volat do čech, ale na jiný český telefon v německu ano. Vskutku zvlášntí a netuším, čím by to mohlo být.
Jiří Kuruc
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 7. 2008 21:11

Jiří Kuruc: dokud nehodíte do placu třeba operátora, těžko se může hledat řešení
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod X-Brace 25. 7. 2008 09:22

Já jsem zase s K750i u O2 narazil na chybu, že se z nepochopitelného důvodu zablokovaly hovory, SMS i data v omezení hovorů a kód 9999 nefungoval. Kdybych neměl druhý telefon tak bych měl se spojením se světem 14 dní smůlu. Musel jsem z druhého mobilu volat na placenou infolinku a až na podruhé po provolání zhruba stovky se jim to podařilo rozchodit. :-S
@peroutka
X-Brace
Junior

Další stránka