Sony Ericsson J10i2 Elm - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod zdenek sport 4. 4. 2010 19:31

Tak že také přidám zkušenosti.Foťák super není co dodsat,zpracování velmi dobré ale na to že je prý vodě odolný tak u mého kusu je u fastportu vydět až na displej jak svítí :D .Co je ale absolutní katasrofa je displej u mého kusu je flekatý a nevýrazný,má malé pozorovací úhly navíc v noci čidlo ztumí podsvícení do té míry že je bledý a nekoukatelný ,je mnohem horší kvality než na C510 vyzkoušeno u víc kusů u Vodafonu od kuť ho mám, po 10minutách šíleně bolí oči nechápu proč nejde čidlo vypnout takhle nepoužitelné .Jinak moc pěknej telefon klávesnice špica ,telefonování super hlasité,hudba do sluchátek také bomba ale ten displej je nehoráznej a tak šel hned dnes po 16 hodinách zpět škoda >:-( Jo a to Youtube mě také nejelo :-(
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 5. 4. 2010 06:57

A stím čidlem také nic neudělali co koukám ,podle mě je to ten nejvědší problém ,já dělám jen noční a číst na něm internet je prakticky o oči ,sakra proč jen nejde vypnout takhle je to na nic,jo a ty úhly jsem srovnával s C510 a mou Nočkou 5230 a je to tak.Jen nechápu proč nepoužili alespoň displej z C510 proto že tento co je na Elmu je očividně horší a navíc bílá u mě není no spíš nebyla bílá ale žlutá a celkově v noci byl při poklesu podsvícení displej trošku flekatej je to škoda proto že jinak je to pěknej telefonek :'(
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 5. 4. 2010 13:05

Asi ano protože všechny kusy byli stejně podivné,o proti C510 šílenej rozdíl,říkal jsem si jestli to není kvůli tomu že je eko a takhle je to fakt špatné a takhle se jejich situace nezlepší a je to škoda :-S .Ještě mrknu k O2 jestli jsou na tom stejně pro zajímavost :hmm: Hele ještě se tě zeptám také máš u svého kusu také mezi sklem displeje a klávesnicí 1mm díru ,u mě a u všech co jsem zkoušel byla a to se mě moc nepozdávalo(podle mě rozhodně odolnej není ani trochu pokut není míněno hliník na krytu :mrgreen: ) .
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 5. 4. 2010 14:12

Jo jen pro zajímavost,trošku mě to zarazilo proto že jsem četl že má mít zvýšenou odolnost proti vlhku a s tou dírou a prosvítajícím fastportem si nejsem moc jist jinak ať šlape ;-)
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 5. 4. 2010 14:45

Fíla: Díky za poznatky o další verzi platformy A200. Bohužel až na widgety má spíše nevýhody. Pár dotazů:
Jaké další má Elm widgety (kromě zmiňovaného Twitteru) a co konkrétně umí?
Telefon nemá v menu Dálkové ovládání BT. Co se stane, pokud mu pošleš soubor *.hid, např. z jiného SE?

Upravena chyba, omylem jsem napsal A100
Naposledy upravil obluda zelená dne 5. 4. 2010 20:33, celkově upraveno 2
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zip123 5. 4. 2010 18:35

zdeneksport: Joo, co já bych dal za to, aby u mojí C510ky šel display ztlumit aspoň na 20%, protože těch 50% je i ve dne dost, natož v noci, to je teprve o oči... ikdyž ani wifi mě neláká přejít na Elm, protože se mi design i funkce C510 moc líbí. Jen kdyby we-travel na něm jel trochu rychleji, než s 34s zpožděním :D Jak je na tom Elm s rychlostí javy ?
Alcatel OT302 -> Siemens A55 -> SE K300i -> SE W800i -> SE P1i -> SE T303 - > SE C510 -> VDFN 845 -> SE Xperia X8 -> SE Xperia X10mp -> SE Xperia Ray -> SE Xperia Arc S -> Sony XZ
zip123
Junior

Odeslat příspěvekod rrut 6. 4. 2010 08:31

Nevíte někdo jak to je s tou navigaci WisePilot? Jaká tam je licence? Omezená na jeden rok a pak se musí platit nebo neomezená navždy? Pokud by to bylo omezený tak ta GPS ztrácí smysl. Jinak jsem někde četl, že má nějaké mapové podklady už na kartě a něco tahá z netu. Plánuji jí používat tak že doma přes wifi naplánuju trasu a pak za jízdy by to údajně mělo spolykat kolem 50kB což se dá i bez datového tarifu.....A jak vypadá ten widget pro kalendář a FB? Zobrazuje na hlavním displeji události? A co fotky? Konkrétně ta co je tady ve fóru nevypadá nic moc..... Díky za info.
rrut
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod heronec 6. 4. 2010 10:01

Pokousel jsem se ziskat registraci(a kredity) na wotanserver.com ale nedari se. Prosim poradte jak ziskat uziv. jmeno a heslo pro wotanclient2. Zkusil jsem tam i poslat 7 Ecek pres PP a nejak nevim co dal. Vetsina odkazu na strance nefunguje a presmerovavaji se na uvod:-(
Naposledy upravil Fíla dne 6. 4. 2010 12:58, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
heronec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zip123 6. 4. 2010 13:46

Když by někdo měl náhodou chuť, zkuste jak v praxi plynule a včas chodí tato zdarma offline navigace we-travel:

http://we-travel.co.cc/joomla/
Alcatel OT302 -> Siemens A55 -> SE K300i -> SE W800i -> SE P1i -> SE T303 - > SE C510 -> VDFN 845 -> SE Xperia X8 -> SE Xperia X10mp -> SE Xperia Ray -> SE Xperia Arc S -> Sony XZ
zip123
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 6. 4. 2010 21:04

Dneska jsem zkoušl Elm u Vodafonu. Moje dojmy:

:arrow: Platforma A200 s eoproti předchozím verzím liší, je co objevovat.
:arrow: Wigety jsou fajn věcička, widget kalendář umí zobrazovat události stávajícího dne.
:arrow: Totálně mě jedna věc vytočila. Zkoušel jsem posílat do Elmu soubor *.hid a telefon ho hodí do složky jiné jako neznámý soubor.
Určitě si ale ještě zajdu do vodafonu a telefon prozkoumám, vše jsem nestihl.

BTW, kdo vymyslel tak děsný číselný název a jakou to má logiku? J10i2. Co ta 2 za i?

EDIT: Teď jsem se podíval na foto z Elmu a nevypadá vůbec špatně :-) .
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rrut 6. 4. 2010 21:13

Fotky z venku za pěkného počasí vypadají dobře. Ještě by to chtělo nějaké ukázkové foto za šera, případně uvnitř místnosti. V jakém rozlišení umí mobil točit video? Té licence na wisepilot je škoda - to tam je ta GPS v podstatě k ničemu... Jinak v ostatních ohledech je na tom mobil dobře
rrut
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 6. 4. 2010 21:23

Myslíte, že ELM je lepší než W715 ? má to cenu měnit ?
Naposledy upravil Fíla dne 6. 4. 2010 21:24, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 6. 4. 2010 21:36

dík, celkem koukám že nemá ruční nastavení ekvalizeru, a rychlá data ? Ty jsou uplne stejny. Nic víc ani míň. Zbylo těch 5mpx, VGA kamera. Za to mi to opravdu nestoji.
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 6. 4. 2010 23:04

Fíla: Díky i za info i *.hid, to jsem omylem přehlédl.

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rrut 7. 4. 2010 09:58

Můžu ještě poprosit o screenshot obrazovky, jak vypadá ten kalendář widget? :-) Ale predpokládám, že pohotovostní obrazovce z nokií se to asi nevyrovná, že? Jinak fotka z interiéru ještě taky ujde. Sice je patrná ztráta detailů a jsou tam černé rohy, ale to se dalo u diodového blesku čekat.
rrut
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka