Po téměř roce užívání 6230i má můj telefon tento (V 3.70 z 9.ledna 2006) nový software.
Můj příspěvek popíše změny, kterých si lze všimnout při přechodu z verze 3.23.
Pro koho nejsou tyto informace zajímavé, může můj příspěvek směle přeskočit, protože nic hodnotnějšího zde nenajde.
1. Změna nejvíce očividná, telefon používá jiný font. Písmo je nepatrně menší a celkově je optimalizováno tak, že tam, kde se popis nevešel celý a následovaly tři tečky (např. dlouhá jména v telefonním seznamu) je nyní celá položka viditelná. Displej je díku tomuto lépe využit a písmo vypadá lépe.
2. Při přehrátí firmware dochází pochopitelně k úplnému výmazu paměti, nicméně ve skrytém menu
*#war0anty# zůstal zachovaný stav počítadla
Life timer. Ještě u DCT-4 tomu tak nebylo.
3. Při spojení PC - 6230i (DKU2) došlo ke změně dialogu z
Aktivovat přenos dat? na
Použít telefon jako přístroj k ukládání?.
4. Hodiny na displeji, které se zobrazují jako spořič, měly u konců čísla jakoby "chlupy" - jeden, dva pixely navíc, nyní je písmo vyhlazené.
5. Došlo k nepatrnému zrychlení JAVA (ani ne tak 3D jako té méně náročné). K měření byly použity aplikace JBenchmark1, JBenchmark2, JBenchmark3D.
6. Hudební přehrávač konečně nenačítá vyzváněcí melodie, ale jen hudbu z vnitřní paměti => adresáře
hud. soubory a z MMC => odkudkoliv.
K vycentrování zelených šipek na tlačítka zde nedošlo.
7. Z menu
Nastavení - Volání, zmizela položka
Zlepšení zvuku. Tato měla zlepšit srozumitelnost řeči, zejména v hlučném prostředí. Nutno dodat, že i tak má telefon výborný zvuk. Je čistý, zkrátka víc si nelze přát.
8. Jen letmo jsem vyzkoušel použiti BT. Přenášel jsem dva soubory o celkové velikosti 7.4 MB, přenos proběhl bez problémů. Jsem ale ochoten toto ještě prověřit.
Také přehrávání MP3 z telefonu over BT přes reproduktory PC nedělalo problémy. Kromě známého škrčení se napodruhé spojení podařilo, hudba hrála několik minut, nedocházelo k výpadkům nebo jinému problému. BT šlo odpojit, poté vypnout.
9. Vyzkoušel jsem Operu (1.2.30CZ), Jimma (4.0.1).
Text v opeře vypadá o poznání lépe, je to díky novému optimalizovanému fontu. Na displej se vejde více textu.
Jimm mi zpočátku sice stávkoval (zrovna mě, který vám v několika vláknech tak urputně radí jak vyzrát na jimma), věděl jsem, že všechno je dobře nastavené, počkal jsem čtvrt hodiny, pak už to bylo ok. Opět si nelze nevšimnout, že text vypadá lépe díky novému fontu.
10. Závěrem. Zdá se mi, že telefon je nepatrně hlasitější, stejně tak se mi zdá, že T9 zná některá slova, která v slovníku určitě dříve nebyla. Na tom, že je tato T9 příšerná stále trvám.
Tyto dva dojmy berte jako můj subjektivní pocit.
Nutno dodat, že se mi telefon při celém procesu nastavování, kopírování a pod. nezasekl. (Věřte, že dostat fotky ke kontaktům, zařadit kontakty zpět do skupin, přiřadit zvonění, upravit vyzváněcí profily, povést vlastní nastavení telefonu, nastavit služby WAP, INTERNET, E-MAIL apod. není záležitostí pár desítek minut. Telefon byl nejméně 2 hodiny v permanenci a tolik operací a povelů kterých musel vykonat...)
Pro tuto chvíli je to vše. Verzi 3.70 mám teprve druhý den, když narazím na něco co by stálo za uveřejnění, najdete to zde. Jestli budou konkrétní otázky, můžu zodpovědět.