Nokia 6230i => firmware V 03.70

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod p.david 6. 3. 2006 21:05

V Cellnetu je.
Jinak BT je zapnuty, ikdyz je vypnuty:
BT: vypnuto
Viditelnost: skryty

PC suite (uz sparovany) telefon najde a lze s nim provadet uplne vse.

Cooooooool :shock:
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Junior

Odeslat příspěvekod Dark_Healt 6. 3. 2006 21:16

No s tim Bt to moc potesujici neni:-/ A co si predstavit pod pojmem ,,lze s nim provadet uplne vse'' ?
Dark_Healt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lovo 7. 3. 2006 03:02

Jo, myslim vazne. Pred ctrnacti dny se mi to stalo na dvou ickach ze dvou, jedno z nich bylo dokonce vymenene - takze vlastne na trech ze dvou (!) - a v obou pripadech mi napsali, ze v soucasnosti zavadu nelze vyresit. Takze vraceni penez.
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod p.david 7. 3. 2006 09:55

To Dark_Heat: No uplne vse, co umi PC Suite.

To Lovo: To nastesti resi 3.70 (resp. mne to vyresil)
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 11. 3. 2006 16:13

Po téměř roce užívání 6230i má můj telefon tento (V 3.70 z 9.ledna 2006) nový software.
Můj příspěvek popíše změny, kterých si lze všimnout při přechodu z verze 3.23.
Pro koho nejsou tyto informace zajímavé, může můj příspěvek směle přeskočit, protože nic hodnotnějšího zde nenajde.

1. Změna nejvíce očividná, telefon používá jiný font. Písmo je nepatrně menší a celkově je optimalizováno tak, že tam, kde se popis nevešel celý a následovaly tři tečky (např. dlouhá jména v telefonním seznamu) je nyní celá položka viditelná. Displej je díku tomuto lépe využit a písmo vypadá lépe.

2. Při přehrátí firmware dochází pochopitelně k úplnému výmazu paměti, nicméně ve skrytém menu *#war0anty# zůstal zachovaný stav počítadla Life timer. Ještě u DCT-4 tomu tak nebylo.

3. Při spojení PC - 6230i (DKU2) došlo ke změně dialogu z Aktivovat přenos dat? na Použít telefon jako přístroj k ukládání?.

4. Hodiny na displeji, které se zobrazují jako spořič, měly u konců čísla jakoby "chlupy" - jeden, dva pixely navíc, nyní je písmo vyhlazené.

5. Došlo k nepatrnému zrychlení JAVA (ani ne tak 3D jako té méně náročné). K měření byly použity aplikace JBenchmark1, JBenchmark2, JBenchmark3D.
Obrázek

6. Hudební přehrávač konečně nenačítá vyzváněcí melodie, ale jen hudbu z vnitřní paměti => adresáře hud. soubory a z MMC => odkudkoliv.
K vycentrování zelených šipek na tlačítka zde nedošlo.

7. Z menu Nastavení - Volání, zmizela položka Zlepšení zvuku. Tato měla zlepšit srozumitelnost řeči, zejména v hlučném prostředí. Nutno dodat, že i tak má telefon výborný zvuk. Je čistý, zkrátka víc si nelze přát.

8. Jen letmo jsem vyzkoušel použiti BT. Přenášel jsem dva soubory o celkové velikosti 7.4 MB, přenos proběhl bez problémů. Jsem ale ochoten toto ještě prověřit.
Také přehrávání MP3 z telefonu over BT přes reproduktory PC nedělalo problémy. Kromě známého škrčení se napodruhé spojení podařilo, hudba hrála několik minut, nedocházelo k výpadkům nebo jinému problému. BT šlo odpojit, poté vypnout.

9. Vyzkoušel jsem Operu (1.2.30CZ), Jimma (4.0.1).
Text v opeře vypadá o poznání lépe, je to díky novému optimalizovanému fontu. Na displej se vejde více textu.
Jimm mi zpočátku sice stávkoval (zrovna mě, který vám v několika vláknech tak urputně radí jak vyzrát na jimma), věděl jsem, že všechno je dobře nastavené, počkal jsem čtvrt hodiny, pak už to bylo ok. Opět si nelze nevšimnout, že text vypadá lépe díky novému fontu.

10. Závěrem. Zdá se mi, že telefon je nepatrně hlasitější, stejně tak se mi zdá, že T9 zná některá slova, která v slovníku určitě dříve nebyla. Na tom, že je tato T9 příšerná stále trvám.
Tyto dva dojmy berte jako můj subjektivní pocit.

Nutno dodat, že se mi telefon při celém procesu nastavování, kopírování a pod. nezasekl. (Věřte, že dostat fotky ke kontaktům, zařadit kontakty zpět do skupin, přiřadit zvonění, upravit vyzváněcí profily, povést vlastní nastavení telefonu, nastavit služby WAP, INTERNET, E-MAIL apod. není záležitostí pár desítek minut. Telefon byl nejméně 2 hodiny v permanenci a tolik operací a povelů kterých musel vykonat...)

Pro tuto chvíli je to vše. Verzi 3.70 mám teprve druhý den, když narazím na něco co by stálo za uveřejnění, najdete to zde. Jestli budou konkrétní otázky, můžu zodpovědět.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 11. 3. 2006 17:12

Popravdě - jiný font písma používá už verze FW 03.50.
A ostatní změny, které popisuješ, už se vyskytují dokonce na 03.40 - všechny do jedné. :!:
Tolik těch změn tedy evidentně neproběhlo. :hm
Jinak díky za vyčerpávající popis. 8-)

Odeslat příspěvekod Lolek8 11. 3. 2006 22:18

Já souhlasíms Majkl vP. popisované zmeny mam ve svém telefonu také. Mam FW 3.50. Ale samozdřejmě také děkuji za informace
HTC Touch Diamond
Lolek8
Junior

Odeslat příspěvekod Koblih 11. 3. 2006 22:48

To De Funes

Muzes mi prosim rict jestli jde ve fw 3.70 nastavit automaticke prepisovani prijatych zprav novejsimi? Diky...U meho 3.23 to jde nastavit jen u odeslanych
N97 mini > Samsung galaxy mini > Samsung galaxy ace 2 > Galaxy S4 mini
Fabia I Combi Elegance 1.4 16V 74kW
Koblih
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 11. 3. 2006 22:59

Já tě zklamu, připisování zpráv v menu Zprávy - Nastavení zpráv - Textové zprávy, nikde není.
Ani přepisování přijatých, natož odeslaných zpráv. Popravdě, teď si nevybavuji, jestli tam jakékoliv přepisování bylo, ale řekl bych tak na 50 procent, že ne. (nedávno jsem toto totž porovnával s moji N6610, kde tyto položky vidím).

Vážení, testuji BT a moje výsledky jsou víc než slibné, takto si představuji BT komunikaci v praxi.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 12. 3. 2006 01:06

Koblih píše:To De Funes

Muzes mi prosim rict jestli jde ve fw 3.70 nastavit automaticke prepisovani prijatych zprav novejsimi? Diky...U meho 3.23 to jde nastavit jen u odeslanych

Tak kupř. u verze 03.40, kterou mám, nelze nastavit přepisování ani pro přijaté, ani pro odeslané zprávy.
Tato funkce tu není pro to, že do těchto dvou složek se ukládají jak textové, tak multimediální zprávy, proto byla ona možnost automatického přepisováni zrušena. (Kupř. u 6610, kterou de Funes srovnával výše, jsou tyto dva typy zpráv od sebe odděleny do dvou nabídek.)

Odeslat příspěvekod mickaelb 12. 3. 2006 15:37

Kvuli tomu prenastavovani...kdy ted vsechno jede tak jak ma..se na novy FW vykaslu :D neni tolik veci, ktere by mocne potrebovaly zlepsit, mam FW 3.30
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 12. 3. 2006 15:58

To De Funes: Díky moc za krásné popsání :lol: a jak vidím tak nový FW 3.70 si přehrát nechám! Ano byli to jen maličkosti, ale přece, dále se tě chci zeptat jak si změřil rychlost Benchmarku? Na to je nějaká aplikace nebo jak?
Jack O´Neill
Junior

Odeslat příspěvekod mipe 12. 3. 2006 16:07

Jelikoz mam flasher, tak jsem si zkousel nahrat verzi 3.23,3.50, 3.62, 3.70.
A muj osobni nazor je, ze 3.70 je zatim nejlepsi co jsem v telefonu mel. BT chodi sqele i s PC i s Notebookem. Zda se mi nepatrne rychlejsi v menu nez treba 3.50. Zatim ani jeden restart, pouzivam v tom i klonovanou SIM a prepinani mezi jednotlivymi operatory z menu v pohode.
Jak pisi i jini, czT9 stale otres.

Zdravim

MiPe
mipe
Junior

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 12. 3. 2006 16:18

Tak ty to máš nejlepší, když máš vybavení pro přehrávaní FW nahraješ a jenom zkoušíš :lol:
Jack O´Neill
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 12. 3. 2006 18:21

[quote="Jack O´Neill";...zeptat jak si změřil rychlost Benchmarku? Na to je nějaká aplikace nebo jak?j/quote]

Jsou na to aplikace JBenchmark1, JBenchmark2, JBenchmark3D. Jednička, dvojka i trojka ke stažení zde.

No a protože jsem měl celý víkend na to, abych telefon pořádně prověřil, můžu přidat další poznatky.

1. S BT jsem doposud neměl jediný problém. Běžně používám DKU-2, ale kvůli prověření jsem přetahoval 70,2 MB ve 28 adresářích a 376 souborech. Byla to libovolně zvolená adresářová struktura. Po dobu přenosu jsem normálně pracoval s PC, s telefonem pouze minimálně.

2. U verze 3.23 docházelo k náhodnému restartu telefonu poté, co jsem v Přehrávači hudby vybral libovolnou stopu mimo pořadí z playlistu.
S přehráváčem jsem si hrál opravdu dlouho a je naprosto stabilní. Zvuk reproduktoru je vynikající a myslím, že o trochu hlasitější.

3. Dále jsme zkoušel hudební přehrávač přes reproduktor telefonu a zároveň spojení přes GPRS s aplikací Jimm nebo Opera. Vrcholem mé zvědavosti byl spuštěný hudební přehrávač, zvuk přenášený přes BT do počítačových reprobeden a zároveň přes GPRS připojený Jimm nebo Opera. BT přenos hudby fungoval, data přes GPRS tekla, nikde žádný problém.

4. Do telefonu jsem nahrál své oblíbené JAVA hry a aplikace. Pochopitelně jsem se dostal až na dno paměti (pro JAVA cca 1,8 MB, to má být oficiální informace) a program MobiMB už nedovolil více nahrát.
Chvíli na to, jsem prověřoval vest. e-mail klient a pozor, nešla vytvořit zpráva (ani se připojit pro kontrolu mailů na serveru). Aplikace hlásila K uložení zprávy není dostatek místa. Ničeho jsem se nezalekl a smazal jednu menší JAVA aplikaci. Sláva, vest. klient se připojil a stáhl obsah mé schránky. A tady druhý pozor. Zpráva nešla otevřít, aplikace hlásila málo paměti pro načtení zprávy. Opět jsem věděl odkud vítr fouká a smazal jsem pro jistotu jednu větší hru. Od této chvíle jde zprávy i otvírat. Takže pozor! Vestavěný e-mailový JAVA klient potřebuje alespoň něco z paměti vyhražené pro JAVA, nezapomínejte na to.

5. Tento bod dopisuji dodatečně. JAVA midletů se do MT vejde něco kolem 1.545 kB. Ve skutečnosti je to asi o 20kB méně. K číslu 1.545kB se dá dojít v menu Aplikace, sečteno Hry a Sbírka a rovná se téměř přesně součtu všech nahraných aplikací. V tuto chvíli se už nedá nahrát sebemenší midlet a nefunguje vest. JAVA e-mail klient!
Ten přestane hlásit málo místa, pakliže se součet dostane k číslu 1.490kB. Vestavěný JAVA e-mail klient tedy potřebuje nejméně 55kB, k otevření zprávy to může být i více!

Firmware 3.70 ještě neprojevil jedinou známku nestability.
Naposledy upravil Radek E. dne 12. 3. 2006 19:26, celkově upraveno 3
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka