Nokia E50: zkušenosti s nejmenším manažerským smartphonem

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lojza_ 15. 8. 2007 07:49

Taky tam mám "MADE IN CHINA" :? Začínám být skeptický už i k japonským výrobcům. To už ani v Japonsku se nevyrábí součásti přístrojů pro finského výrobce :?: Děs, jak se všechno cpe do Číny a jak se teď stahují výrobky z trhů, kvůli jejich nekvalitně provedené výrobě (naposledy tuším hračky od MATTELA a to je to, co nám řeknou). Trochu se obávám, aby jsme zanedlouho vůbec mohli žít bez něčeho Made in China :)

Z Nokie zatím žádná odpověď.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomcop 15. 8. 2007 08:02

Aj moja je z CINHY a zevraj vymenia, tak cakam. :-)
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 08:03

tak co, pacia sa vam moje ikony naboku? :lol: :lol: boze jak rad by som si urobil nebrandovany....no nejde

P.S. mohol by nejaky majitel nebrandovanej E50 napisat, kolkym ikonkam APR sa da "zmenit" funkcia? pretoze umna sa daju navolit len 4 a to je dost malo...
moody_e50
Junior

Odeslat příspěvekod edhimm 15. 8. 2007 08:28

Mám dotaz. Lze prosím přenést nějakým způsobem kontakty a třeba i údaje z kalendáře ze Sony Ericssonu např: K800, K610 atd.. do Nokie E50? Nikde jsem na fóru nenašel odpověď. Děkuji.
edhimm
Junior

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 09:04

povedal by som, ze ano, no asi len tak, ze SE zosynchronizujes outlook so SE a potom E50 s outlookom, mozno sa da aj nejak priamejsie, ale neviem, pravdupovediac som to nikdy nerobil
moody_e50
Junior

Odeslat příspěvekod Breaker 15. 8. 2007 10:04

moody_e50 píše:P.S. mohol by nejaky majitel nebrandovanej E50 napisat, kolkym ikonkam APR sa da "zmenit" funkcia? pretoze umna sa daju navolit len 4 a to je dost malo...
Všetkým šiestim + tam máme naviac novinky z kalendára a nesplnené úlohy (+na E50 konkrétne aj neprečítané správy). ;)
Naposledy upravil Breaker dne 15. 8. 2007 10:09, celkově upraveno 1
#ledžendery
Breaker
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martinez 15. 8. 2007 10:07

lojza_ píše:Taky tam mám "MADE IN CHINA" :? Začínám být skeptický už i k japonským výrobcům. To už ani v Japonsku se nevyrábí součásti přístrojů pro finského výrobce :?: Děs, jak se všechno cpe do Číny a jak se teď stahují výrobky z trhů, kvůli jejich nekvalitně provedené výrobě i](naposledy tuším hračky od MATTELA a to je to, co nám řeknou)k/i]. Trochu se obávám, aby jsme zanedlouho vůbec mohli lurl=http://www.novinky.cz/koktejl/zit-bez-cehokoliv--made-in-china---temer-nerealne_119686_ha3vb.html][color=blue]žít bez něčeho Made in Chinah/color][/url] :)

No, Panasonic, teda vlastně Matshita, ty baterky vyrábí v Číně (nepochybuju o tom, že kdybys projel všechny součástky na desce telefonu, určitě jich z Číny bude taky spousta :wink: ) - já bych v tom neviděl takovej problém, můj HP notebook, je taky ze Šanghaje, dneska už se bez věcí Made in China žít nedá, člověk se s tím musí smířit...

Jinak Nokia i v mém případě stále mlčí...
In the beginning there was nothing. And the Lord said 'Let There Be Light!' And still there was nothing, but at least now you could see it.
Martinez
Junior

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 10:15

Breaker píše:
moody_e50 píše:P.S. mohol by nejaky majitel nebrandovanej E50 napisat, kolkym ikonkam APR sa da "zmenit" funkcia? pretoze umna sa daju navolit len 4 a to je dost malo...
Všetkým šiestim + tam máme naviac novinky z kalendára a nesplnené úlohy (+na E50 konkrétne aj neprečítané správy). ;)

no...dalsi dovod kupovat nebrandovane...cez NSU mi ale na nebrandovany code nechce nahrat FW, a cez Phoenix by som stratil zaruku...
moody_e50
Junior

Odeslat příspěvekod edhimm 15. 8. 2007 10:27

moody_e50 píše:povedal by som, ze ano, no asi len tak, ze SE zosynchronizujes outlook so SE a potom E50 s outlookom, mozno sa da aj nejak priamejsie, ale neviem, pravdupovediac som to nikdy nerobil

Díky za odpověď, zkusím..
edhimm
Junior

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 13:56

hosi mam celkom zvlastny problem, mam E50ku, brandovanu od Orange SK.
Mam PCSuite ver. 6.84, zmenil som teda product code na 0541528 (aj ostatne ktore boli dostupne na nete), NSU nasiel novy fw 7.13.0.0, stiahol ho, a zacal ho instalovat do telefonu, vtom som si vsimol, ze sa mi v Spravcovi sopjeni (v pc suite) automaticky ODSKRTNE kabel CA-53 (a ostatne) a ostane zaskrtnuta len 3. moznost (od vrchu) NSU teda nemoze najst telefon, a ostane zaseknuty az kym mi nenapise ze sa nepodarilo najst tel.

Nokia (chvalabohu) po vsetkych pripadoch zatim funguje spravne, no je sprasena Orange....

EDIT: tak som odinstaloval PC Suite, a dal tam PCS ktory bol na CD pri mobile (tusim 6.8), tam sa to uz neodskrtava, no furt mi to nechce updatnut....mna z toho uz porazit ide
Ostava mi len Phoenix, no tym stratim zaruku natrvalo, neviete ,ci mi update fw na nebrandovany neurobia aj v servise??
moody_e50
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 15. 8. 2007 14:09

Tak možná udělají, ale ztratíš tím záruku. Updatovat FW bez ztráty záruky si můžeš, ale pouze pro svůj product key, který si nesmíš změnit.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 14:19

no...dost ma totiz stve, ze nemam ziadne zasuvne moduly APR, a mam len 4editovatelne funkcie APR, ktore sa nachadzaju pod jednou ikonkou...a potom aj to, z eikony su naboku a teda ked mam zapnuty APR, nemozem mat digitalne hodiny
moody_e50
Junior

Odeslat příspěvekod edhimm 15. 8. 2007 16:28

Objednal jsem si konečně E50 - O2, u NejMobil.cz a chci se zeptat, jestli mimo pravé klávesy pod displejem nastavené na O2active / vím, že to jde ale změnit v nastavení na jinou položku / bude v telefonu ještě nějaký další projev customizace O2. Byl jsem si telefon zkusit přímo u operátora v O2 a ničeho dalšího jsem si za tu chvilku nestačil všimnout. Doufám, že mě díky customizaci nečekají nějaké nepříjemné omezení....díky za odpovědi a rady :)
edhimm
Junior

Odeslat příspěvekod l.i.b.r.a 15. 8. 2007 16:56

to edhimm: Customizace se krome o2 active na te prave klavese, ale ta se da v klidu jak si sam rekl zmenit a jinde se vice mene neprojevi.. Potom tam mas tedy nahranou jeste jejich tapetu, je sice natvrdo "narvana" i v tematu Nokia, ale tam je jen ta tapeta. A pak pri zapnuti/vypnuti mobilu se ti obevi ty jejich stoupajici bublinky s textem vytejte/nashledanou bo co ze to tam je, nvm moc to nevidam :lol: A pak uz jen nastaveni wapu mms.. a tak a tot je myslim kompletne vse.
3310 -> OT 311 -> C62 -> 3410 -> C55 -> 3220 -> mpx200 -> gx29 -> E50 -> KM900 Arena - > ? :-P

š.ť.á.p.i ví :wink:
l.i.b.r.a
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod edhimm 15. 8. 2007 18:37

Díky l.i.b.r.a, tak tyhle věci mi nevadí, cena za E50 s foťákem / s orig. záručním listem / je totiž rozumných 4.820kč a k tomu beru kartu Kingston microSD 2GB za 690Kč, , to si myslím není špatná koupě. Snad zmíněná paměť.karta bude spolupracovat s telefonem bezchybně, nemáte s tímhle typem karet v E50 někdo náhodou nějaké špatné zkušenosti? :shock:

Tak tahle cena je blud, stojí normálně přes 6 tis. měli tam chybu, takže objednám jinde... :x
Naposledy upravil edhimm dne 20. 8. 2007 10:07, celkově upraveno 1
edhimm
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka