x007 píše:Po řadě pokusů a nekonečném googlování jsem narazil na něco, co (alespoň u mne) trochu pomohlo. Rozebral jsem TMC přijímač (tu šišku na konci kabelu) a připájel 75cm dlouhý kabel, jako přídavnou anténu. Postup na rozebrání najdete např. burl=http://www.pocketgpspoi.com/downloads/How_To_Modify_Your_TomTom_TMC_Receiver.pdf]ZDE[/url].
Vážení přátelé, ANO! Vykašlal jsem se na záruku něčeho, co stejně pořádně nefunguje, rozlousknul jsem tu pecku, připájel 75 cm kablíku a v autě nainstaloval tak, že původní kabel jsem smotal, pecku přilípnul na sklo hned vedle dokovací stanice a nový kablík vyvedl kolmo nahoru, kde jsem ho ještě kousek zahnul do vodorovna neb byl o kousek delší. Celý den jsem jezdil po Středočeském kraji, kde se mi NIKDY nic nechytlo a tentokrát mi
signál ani jednou nevypadl! Zkrátka chodilo to jak z praku. Jen mi vrtá hlavou, proč ten malilinký tišťák z pecky nemohli u Tomtomů dát dovnitř do vlastní navigace a ven vyvést jen konektor na připojení externí antény - ať už kousku drátu, nebo přes rozbočku na anténu autorádia

. My bychom si ušetřili opičárny za sklem a u TT by si ušetřili ostudu.
x007, díky za radu!