O2 - ztracený PUK

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod speedy 22. 11. 2006 09:12

Rad bych o vas ziskal radu, jak mam postupovat v nasledujicim pridade.
Jelikoz bych chtel vyuzit prenositelnosti a odejit od O2, musim u vypovedi zdelit PUK. Ovsem to je problem, toto cislo jsem asi ztratil.
Poradte mi prosim, jak nejlepe bych mel postupovat. Pridadne kolik me to bude stat. Diky

---------------------------------

Zjištění PUK kódu je vždy ZDARMA. (od 15.7.2011)
Naposledy upravil Snekac dne 15. 7. 2011 15:14, celkově upraveno 1
Důvod: Aktualizace
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 22. 11. 2006 09:28

Dovolím si zde citovat tommy:-)ho
tommy:-) zde píše:Jestli máš paušální SIM kartu O2, PUK ti řeknou na *11.Pokud máš O2 kartu,tak na prodejně za 95Kč, pokud je O2 karta registrovaná, tak za 45kč.a/quote]
A také se to řešilo už zde Prenos GO a zjisteni PUK
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tommy:-) 22. 11. 2006 10:10

diky za citaci, je to presne tak, navic nyni staci zavolat i na linku, cenu ti strhnou z kreditu;-)
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod speedy 22. 11. 2006 10:30

tommy:-): uff diky za dobrou zpravu, jsem na mensim meste a nemame tu prodejnu. Takze bych si musel udelat vylet. Dobra zkusim zavolat na *88 spojit se s operatorem a uvidime, jak se to vyresi.
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tommy:-) 22. 11. 2006 11:43

mimochodem pausalni i predplacenky maji uz oficialne *11:-) hvezda88 se bude rusit, zatim se presmerovava:-) hodne stesti;-)
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťass 28. 3. 2008 11:31

le_fox píše:Peťass: záleží, jestli máte tarif, nebo předplacenou kartu

O2 u předplacené karty:
PIN2 : Nedostupný údaj
PIN1: nelze zjistit, ale získáte puk, na základě kterého si pin1 změníte, registrovaní uživatelé za 45, neregistrovaní za 95Kč (strhává se z kreditu)

O2 u paušálu:
PIN2: na *11
PIN1: na *11 (řeknou vám puk, pin si poté změníte)
Peťass
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 28. 3. 2008 11:35

Peťass: jak jsem řekl, PIN2 a PUK2 u O2 karet není možný zjistit, protože jsou jím vzdáleně chráněné simkarty (dřív to bylo kvůli účtování).
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod Peťass 28. 3. 2008 11:37

Mám paušální tarif..
Peťass
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 28. 3. 2008 11:41

v tom případě ti PUK2 říct musí ;) je evidovaný a mají ho tam ;)
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod Peťass 28. 3. 2008 13:01

Díky, teď jsem asi narazil na ochotnější operátorku, sice taky chtěla vědět na co to chci, ale pak už mi jej sdělila.
Peťass
Junior

Odeslat příspěvekod O2Technik 29. 3. 2008 16:36

Na co potřebujete PIN2 ? Ten na nic nepotřebujete ani ho nemůžete využít. Jelikož O2 nabízí nepřeberné množství paušálních tarifů a každý tarif má jiné účtování hovoru. A PIN2 slouží primárně pro nastavení účtování hovorů, ale ten neřídí zákazník, ale Operátor.

PIN2 a PUK2 jsou standartně na O2 kartách blokovány a nejsou sdělovány zákazníkům. Pokud chcete chránit svůj telefon či SIMku tak k tomu slouží PIN1 a PUK1.
Používat PIN2 je nesmysl v době, kdy novější mobilní telefony neumožňují používat službu AoC. PIN2 opravdu kdysi sloužil k nastavování účtování hovorových jednotek na SIM kartách, ale v době, kdy je nabízen spousta paušálních balíčků a tarifů je toto opravdu zbytečné používat. Navíc používáním těchto kódů můžete si natrvalo zablokovat telefonování prostřednictvím FDN.
O2Technik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 29. 3. 2008 16:53

právě na blokaci určitých směrů je FDN dobré, když bylo synovi míň a měl svůj první mobil tak jsem mu tam filtr pomocí FDN nastavil, aby třeba nemohl volat na prémiová čísla či do zahraničí.

Takhle kdysi T-mobile, tenkrát ještě Pegas, nabízel nějaký Twist pro děti a tuhle možnost tam vyzdvihoval.
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod O2Technik 29. 3. 2008 17:10

No jo ale v dnešní době na požádání operátor zablokuje volání na audiotext, VoIP, a volání do zahraničí ( ikdyž tam je zapotřebí aktivace roamingu ). :idea:

//Snekac: Ostraněna citace. Poslední příspěvky se necitují.
O2Technik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 29. 3. 2008 21:43

Pin2 je u mna super vec. Mam tak zapnuty pevny zoznam a dovolam sa len na cisla v pevnom zozname. Vtedy nefunguje ani gprs. Zapinam to vzdy vonku. Keby som prisiel o fon,(kym stihnem poziadat o zablokovanie) tak mi nepride velka faktura.
Tiez mam blokovane audiotexove cisla. A tmo.sk si za ten pin2 vypytal 100 a za audiotex 199sk bez dph.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Peťass 29. 3. 2008 21:55

O2Technik:
Mno, PIN2 je potřeba například pro nastavení počítání poplatků v telefonu. A myslím, že na tuhle službu je spíš potřeba, aby ji podporovala simka, telefony by ji měli podporovat prakticky všechny.
Každopádně musím uznat, že i s PIN2 mně to počítání poplatků nefunguje :) Nevím, možná to je tím, že mám už dost starou simku někdy ze začátků Eurotelu..
Peťass
Junior

Další stránka