Udělejte si "dělo" z TT GO910

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Karl von Bahnhof 5. 12. 2006 13:52

Moje zkušenost s TT GO910 květen-prosinec 2006, po ujetí cca. 8000 km s touto navigací v akci (ČR, SR, Rakousko, Německo, Francie - Loire, Bretaň, Normandie): nedám na něj dopustit.

Ale stále se dá vylepšit tak, aby nenašel konkurenci :-)
A pokud chcete opravdu převálcovat funckionalitami cokoliv jiného, "doplňte" si do TT GO910 mj. následující funkce v plug-in modulech Tripmaster, Offroad Navigator, ReverseITN:
Čas od vyjetí celkově, čas v pohybu
Průměrná rychlost od vyjetí celkově, průměrná rychlost v pohybu
Vzdálenost od vyjetí
Logování skutečně ujeté trasy (četnost záznamů v nastavení možno parametrizovat - časový úsek, vzdálenost, úhlová změna pohybu, rychlé manuální uložení "waypointu", apod.) - v různých formátech pro návaznost na mapovací SW (např. Google Earth či Google ACME Mapper (kudy jsem to vlastně jezdil??)

Maximální rychlost, upozornění na překročení zvolené rychlosti
Výškoměr, elevace
Kompas
Navigace bez mapy (Offroad Navigator)

Autor vyvíjí intenzivně tyto aplikace již několik měsíců (jen aktuální verze 1.5 měla 10 betaverzí s reakcemi na chybová hlášení uživatelů), já je používám od května a postupně jednoduše v TT GO910 upgraduji.
Aplikace Tripmaster dle volby běží v "pozadí" i ve chvíli, kdy je "standardně" používána navigace dle mapy

Nedám na svůj TT GO910 dopustit :-)

Odkaz na aplikace s kompletní dokumentací:
("...They are provided for free, at your own risks (backup your Tomtom before installation), without any After-Free-Sales Support ;-) ..."

http://www.webazar.org/tomtom/plugins.php?lang=uk

Jarda

//matho83: http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=104
Karl von Bahnhof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P800 5. 12. 2006 17:36

Něco dalšího k dokonalosti dokonalého :wink: :

http://www.mobilnova.com

Media Center for TomTom GO 910 = přehrávač video souborů, prostě filmy v GO
P800
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vilik 9. 12. 2006 11:19

Tak nějak mě to nechce fungovat. Nainstalil jsem pomocí TomTom Home, v menu TomTom mám ikony, ale při kliknutí na ně to skočí zpět do mapy a nic. Kde dělám chybu?
Dík.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod jaho007 9. 12. 2006 15:43

vilik:
Měl jsem stejný problém...stačilo vyjmout TomTom z držáku pro připojení k PC a hned to fungovalo... :D
jaho007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomíček 9. 12. 2006 16:30

Funguje to bezvadně...(TT ONE NEW) Dle souborů v aplikaci by Media měla umět i audio přehrávač, ale to se mi nepodařilo zprovoznit...
Nicméně skvělý doplněk, 40 EUR není za plnou verzi ani tak moc..
Tomíček
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 9. 12. 2006 17:04

Mám v TT verzi 6.510 a v té mě to nechce jet. Když updapnu na verzi 6.520, tak to sice jede, ale zase nemůžu plánovat v TT pomocí PC. Ukáže se jen černá obrazovka a je to mrtvé. Díval jsem se do adresáře TT a je tam všechno nainstalované. Tak teď nevím jak dál. Jo a vyjmutí z držáku nepomohlo. :(
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 9. 12. 2006 17:35

Už to jede. Tak dlouho jsem s tím "blbnul, až se to rozjelo
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod jarda50 21. 12. 2006 01:39

To vilik co jsi s tím uděla? Mně to neje¨de a ani to nejde odinstalovat. V adresáři tpo sice je, ale přes aplikaci TTH se to neukáže. Odebral jsem tu složku, ale ikona zůstala.
Prosím o radu co s tím.
"asi jsem to rozbil"
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 21. 12. 2006 08:32

jarda50

Zkus tohle.

!!!Nejdřív si udělej zálohu!!!
Smaž v TomTomu adresáře, kam se aplikace nainstalovali.
Vyčisti složku SDKregistry
Odinstaluj verzi TomTom Application for 910
Nainstaluj novou verzi 6.520
Nainstaluj programy
Vypni TomToma a vyndej z doku
Jdi tam kde je signál ze satelitů a pusť
Mělo by to jet

Takhle nějak jsem to rozjel. Mám takový pocit, že problém byl upgrade na vyšší verzi bez odinstalace. Asi se to nějak hádalo.
Teď to jede jako víno.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod jarda50 21. 12. 2006 15:48

To vilik
nepřej si všdět co jsem s tím vyváděl. Dokonce jsem zapnul automatické bezdrátové spojení a pak jsem si všiml, že to sosá zpřes mobil ani nevím co když jsem se kokl na přenosy tak abych se připravil na pškný účet. Potom se mi to divně chovat a při zapnutí se instaloval nový firmware a pak ještě něco. Nastavil jsem tovární nastavení a ani nevím jak se tam objevila turečtina a to byla honička vše nastavit a vrátit do srozumitelné řeči. Dnes znovu se mi po vyjmutí z dokyny updatoval firmware. Už tomu nerozumím, nebo jsem z toho Olgoj Chorchoj. Hlavní je, ale že se tripmaster spustil a funguje. Jinak jsem s tím dnes projezdil Prahu a jsem spokjený. úUmyslně jsem měnil trasu a vždy si to a velice rychle vypočítalo jinou trasu. Po této stránce jsem spokojený. Držák drží a nepadá tak uvidíme. Nicméně děkuji za radu určitě se mi hodí.
J50
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 21. 12. 2006 17:11

Já se s tím taky dost natrápil. To tovární nastavení taky přišlo vhod (naštěstí Turečtinu jsem tam neměl). Teď to chodí a je to super. Šikovné je, když si můžeš později zobrazit projetou trasu v Google. Dříve, když jsem jel někam do neznáma a psal potom z cesty cestopis, tak to byly mordy na mozkovnu, kudy jsem to vlastně jel. Teď si to za mě pamatuje krabička.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod Luhal 25. 12. 2006 00:44

P800 píše:Něco dalšího k dokonalosti dokonalého :wink: :

url]www.mobilnova.com[/url]

Media Center for TomTom GO 910 = přehrávač video souborů, prostě filmy v GO /quote]

A nejen v Go ale i v ONE :) S beznou kartou (zadny highspeed) se prehravaji filmiky bez skubani. Proste pohoda, tohle mi chybelo.
Luhal
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 12. 2006 01:39

Akorát to na rozdíl od ostatních doplňků pro TomTom není zadarmo. Třicet eur je možná za takovou legraci dost.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod killick 25. 12. 2006 11:04

NO zkusil jsem to na svém TT One new, ale brutálně se to seká.... :-(
SE K800i Pamětová karta: SanDisk MSM 2GB
O2 SMS
Navigace GPS: TomTom New

AMD Athlon 64 X2 6000+,DDR2-800 4096MB GEIL, hdd 800GB, Fortron 700W Epsilon, GTS 250,TFT NEC 20'' 20WGX2, Win Vista Premium 64bit,router:TP-LINK TL-R402M
killick
Junior

Odeslat příspěvekod KptBobr 26. 12. 2006 13:07

Marek L. píše:Akorát to na rozdíl od ostatních doplňků pro TomTom není zadarmo. Třicet eur je možná za takovou legraci dost.a/quote]

Neni to 30, ale EUR40, pokud to tedy ted na Vanoce neslevnili. Koupil jsem si, a vubec nelituji, proc by to melo byt dost ? Mozna pro nasince, ale pro bezneho zapadniho Evropana to jiste neni katastrofa. Clovicek, ktery to vyviji to jiste zcela zadarmo asi delat nechce, a ani se mu nedivim.

To killick
Na 910 se nic neseka, bud to chce mit spravne vyrenderovane prilozenou aplikaci pro PC, a nebo CPU pro Tvuj TT One opravdu nestiha. Neni ve specifikaci nahodou take napsano, pro ktere TomTomy to je urceno :?:
Mam na tom i celovecerni filmy o delce az 2 hodiny (dobre do zacpy :lol: ), bez problemu.
To je mimoch. take odpoved pro zdejsiho admina, ktery kdesi vedl polemiku o tom, ze je HDD v TT910 zbytecnosti :mrgreen:
KptBobr
Junior

Další stránka