Nokia 6233 - totální ztráta vestavěných 6 MB paměti

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod caran 18. 12. 2006 18:49

//De Funes: Jde o docela zásadní chybu, problematika je v našem fóru dobře popsána, identifikována a nabízí její řešení.
redmond píše:Tento problem sa tyka vacsinou starsich FW na Nokii 6233 a teraz to vypada ze aj starsie FW Nokie 6280. Updatovanie na najnovsiu verziu FW tento problem vyriesi.

-------------------------------------------------------------------------

Memory status Phone: 1,0kB

Free Memory: 418kB
Messaging: 0,7kB
Applications: 0,0kB
Bookmarks 0,3kB

Vymazal som vsetko okrem tel.zoznamu {44percent use} a kalendaru a stale mam malo volnej pamete na vymenu temy, aj ked ich mam vsetky na karte. Neviem kde sa podelo tych 6MB.

//De Funes: upraven název vlákna.
caran
Junior

Odeslat příspěvekod novotný petr 18. 12. 2006 19:23

TAK JSEM NA TOM ÚPLNĚ STEJNĚ, ZATÍM JSEM NAŠEL JEDINÉ ŘEŠENÍ PŘEHRÁT FIRMWEAR ANEBO TO DOMA FLASCHNOUT, ALE TOHO SE BOJÍM..MÁM KABEL AC108..A TO ASI NEBUDE VONO..

jo a ještě něco, dneska jsem přes konfigurátora zprovoznil internet a jen tak ze švandy se připojil na mobilmánii..a potom sem si hrál s tématama a potom nastal problém s nedostatkem paměti..taky sem umazal aplikace-operu a prd se změnilo..asi to fakt bude chtít fleschnout

//De Funes: příspěvky spojeny. Pro editaci Vašeho předchozího příspěvku použijte prosím tlačítko s nůžkami - Obrázek
novotný petr
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 18. 12. 2006 20:01

Podívejte se prosím so tohoto vlákna: Nokia 6234 - po změnách motivu telefon hlásí nedostatek pam.. Přečtěte si diskuzi celou, ale hlavně, dojděte až k mému příspěvku, který se týká užítí WAPu, popřípadě internetu vestavěným prohlížečem.

Zkuste navrhované řešení a dejte do tohoto Vašeho téma vědět výsledek.

//EDIT: To caran:
Dokázal byste posat Vaše běžné užití telefonu? Abychom se alespoň náznakem dopídili k příčině problému a jak mu předejít.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod caran 18. 12. 2006 20:39

Vymazal som pameť vo webovom / WAPovom prehliadaci a volna pamet sa sice zvysila ale iba o 500kB na zhruba 900kB, co je stale malo.
Vymazal som aj historiu v Opere - ta nepridala nic.
PS: reset do defaultu nic nevyriesi.

Problem sa vyskytol ked som sa asi desat krat pokusil zmenit temu. Posledny mesiac nepouzivam ani web, wap ci mms. Iba telefonovanie.
caran
Junior

Odeslat příspěvekod Cream 18. 12. 2006 21:57

ved si chod dat prehrat FW a neries to :)
skratky sa mozu pouzivat, ale mali by byt vseobecne zname..!
Cream
Junior

Odeslat příspěvekod caran 19. 12. 2006 07:13

A potom sa mi to uz ako nezopakuje?
caran
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 19. 12. 2006 08:52

caran píše:...Problem sa vyskytol ked som sa asi desat krat pokusil zmenit temu...

Jde tedy o totožný případ, jako ve vlákně výše.

Co zkusit připojit telefon přes MobiMB? Předpokládám, že podobně jako u Nokia 6230i se dokáže dostat ke vnitřním skrytým (systémovým) složkám, tedy i do té, kam se rozbaluje aktuálně použité téma. Složku poznáte jedoduše, jednak podle názvu, jednak podle rozbaleného obsahu, jenž bude obsahovat části scháma (tedy ikony, typety, popř. zvuk).

Je potřeba se podívat a zjistit, jestli se tam tyto složky vinou chyby ve fw nehromadí nebo se nedějí jiné nepravosti. Přiložil bych sreeny a podrobnější popis, ale vše mám na domácím PC.

To Martin Ď.:
Přehrání fw je pochopitelně řešení, účelem naší diskuze je spíš dopídít se příčiny a nejlépe najít způsob, jak ji odstranit bez návštěvy servisu. Největším přínosem diskuze by potom byla jasná identifikace problému a tedy i varování, jak problému předejít.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod caran 19. 12. 2006 20:13

BINGO FREE MEMORY 4,6MB
Skusil som ten MobiMB a v polozkach Themepreview a Themeactive
som zmazal co sa dalo {obr, tony} ostatne neslo zmazat. Boli tam vselikaje subory z Tem ktore som predtym pouzil. A zrazu mam volnu pamat 4,6MB :D

To Martin Ď.: A este som aj usetril cestu do servisu :)

N6233 fw04.52 TM SK
Naposledy upravil caran dne 19. 12. 2006 22:52, celkově upraveno 1
caran
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 20. 12. 2006 07:18

caran píše:BINGO FREE MEMORY 4,6MB
Skusil som ten MobiMB a v polozkach Themepreview a Themeactive
som zmazal co sa dalo {obr, tony} ostatne neslo zmazat. Boli tam vselikaje subory z Tem ktore som predtym pouzil. A zrazu mam volnu pamat 4,6MB :D

To [b]Martin Ď.::/b] A este som aj usetril cestu do servisu :)

N6233 fw04.52 TM SK

To si sice usetril cestu do servisu no budes to musiet robit zas a znovu.
Novy FW to ma snad uz opravene.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod novotný petr 20. 12. 2006 13:05

ZDAR PANE, MOHL BYS TUPOUNOVI PŘIBLÍŽIT POSTUP UVOLNĚNÍ PAMĚTI NA 6233? Ten MobMB jsem stáhl, anglicky nic moc neumím, ale připojení asi přes kabel.Zkoušel jsem přes BT a bylo hotovo..Našel jsem nějakou Nokii 154 a byl konec.. :cry:
novotný petr
Junior

Odeslat příspěvekod caran 20. 12. 2006 16:05

To novotný petr:
Ja som pouzil Nokia kabel DKU2 a nemusel som nic nastavovat program si telefon nasiel sam. Potom v adresaroch Galéria/Themepreview a Galéria/Themeactive som vymazal co sa dalo.
caran
Junior

Odeslat příspěvekod novotný petr 20. 12. 2006 17:29

zdar pane, ano, v temeactive jsem našel strašného humusu, ale jakýkoliv pokus o výmaz nefunguje..možná to bude kabelem, mám nějaký označen AC108 6230.Pokusím se sehnat ten DKU :cry:
novotný petr
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 20. 12. 2006 23:09

Výmaz nefunguje? Možná jsou některé soubory "in use". Po restartu by mělo být možné tyto odstranit. Navíc, když už jste se k obsahu paměti telefonu dostal, tězko hledat příčinu neschopnosti výmazu v kabelu.

Ještě jednou se dotazuji uživatele caran, jaký sw má jeho Nokia 6233 (zjistíte zadáním kódu *#0000#). Děkuji.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod novotný petr 21. 12. 2006 06:18

Já vím, že to už je trapné, ale možná to bude v MobiMB, neustále mně to odkazuje na nákup verze placené, co pak, peníze jsou, ale nerad bych se zamotal do nějakých euro machinací na netu..Jenom jestli neexistuje nějaký jiný program na kuk do systémových souborů v telefonu..Stejně děkuji za pomoc, dostal jsem se dál, než jsem doufal.. :tleskani
novotný petr
Junior

Odeslat příspěvekod caran 21. 12. 2006 07:19

De Funes píše:Výmaz nefunguje? Možná jsou některé soubory "in use". Po restartu by mělo být možné tyto odstranit. Navíc, když už jste se k obsahu paměti telefonu dostal, tězko hledat příčinu neschopnosti výmazu v kabelu.

Ještě jednou se dotazuji uživatele b]caran[/b], jaký sw má jeho Nokia 6233 (zjistíte zadáním kódu *#0000#). Děkuji.
caran
Junior

Další stránka