Bav se - volné SMS

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Anik 21. 12. 2006 08:58

Chtela bych se zeptat (nebo spis ujistit) zda,kdyz posilam SMSky do Australie,jestli se odecitaji z tech 100volnych SMS nebo se za to plati zvlast.Diky
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 21. 12. 2006 09:01

Do Austrálie. Ale na australské číslo? Nebo na číslo české, které se momentálně nachází v Austrálii?
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 21. 12. 2006 09:06

Já myslím, že by to mělo být stejné. V cenících se všude uvádí pouze ceny volání, na SMSky jsem nikde nenarazil. Předpokládám tedy, že cena SMS bude stejná a tudíž by se měla poslaná textovka do zahraničí odečíst z volných SMS u tarifu.
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Anik 21. 12. 2006 09:11

Na australske cislo...ale vesmes by to melo byt jedno,ne?jestli na cesky nebo australsky cislo.
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 21. 12. 2006 10:12

Ptáte se Jaká je cena SMS do sítě zahraničního operátora? Stejná jako SMS do nevlastní sítě, celkem logicky se nerozlišuje, jestli je v rámci tarifu nebo ne..
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Anik 21. 12. 2006 10:25

Tak jestli jsem to spravne pochopila,tak by se volne SMSky mely vztahovat i na zahranicni operatory. :)
Samsung Galaxy S25
Anik
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 21. 12. 2006 20:10

Anik: Přesně tak.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 21. 12. 2006 23:03

Nikoliv, volne smsky v ramci pausalu plati pouze do ceskych mobilnich siti. Vyzkouseno do Velke Britanie a do Ruska. Cena nastesti kamkoliv stejna 1,19 Kč.
retron
Junior

Odeslat příspěvekod tommy:-) 21. 12. 2006 23:25

U TM se to neodecita ani ze zvyhodneni sms100+, u O2 z tarifu i z balicku, u VF taktez z kreditu.
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 22. 12. 2006 03:06

Takže další "transparentní" přístup T-Mobile... Omlouvám se za předchozí chybnou informaci, žil jsem v omylu. Člověk si zaplatí v rámci tarifu volné smsky, případně i zakoupí balíček sms, ale stejně je nemůže využít pro zaslání sms na zahraniční číslo, přestože sazby za odeslanou sms do ostatních mobilních sítí v ČR i zahraničí jsou stejné :-(
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 22. 12. 2006 11:32

Myslim ze muzeme byt radi, ze sms do zahranici nestoji stejne jako v roamingu jako je tomu obvykle v drtive vetsine zemi.
retron
Junior

Odeslat příspěvekod goob 22. 12. 2006 12:43

neser: Můžeme diskutovat o tom, že by se SMSky měly z volného kreditu SMSek odečítat. Na druhou stranu má T-M na svých webových stránkách i ve svých papírových materiálech ve výčtu všech výhod, které tento tarif nabízí, následující:

Co všechno dostaneš za 226,10 Kč měsíčně:

* 50 volných minut do všech sítí v ČR
* 100 volných SMS do všech sítí v ČR
* 3 motivy z t-zones - Java hry........

Takže je zde jasně řečeno, na co volné SMS jsou. A není to nikde pod čarou tříbodovým písmem, které nelze přečíst.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 22. 12. 2006 13:11

goob: Dobré je ještě upozornit, že pokud nemá nějaké datové zvýhodnění, jako třeba Surf+, tak za stažení zmíněných motivů z t-zones zaplatí za datové přenosy, což není zrovna malá částka.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 22. 12. 2006 14:17

esquire: Ono když si projedeš ceník na t-zones, tak tam je jasně napsáno:

Odesílání či stahování obsahu z Java hry nebo Java aplikace, jako například odesílání či stahování skóre, je účtováno sazbou za T-Mobile WAP dle tarifu zákazníka.

Každopádně s Tebou souhlasím, že by to tam mělo být napsáno přímo u té ceny za danou Java aplikaci. Mně by také nenapadlo hledat ceník někde pod Nápověda -> Ceník. To je "vojeb", který T-M nemá myslím ani zapotřebí...
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 22. 12. 2006 14:35

Pokud ty smsky nejsou jen do vlastni site tak je jedno jestli je posilas do ceskych nebo zahranicnich. Cena je stejna a normalne se odecitaji.
Fido+
Expert

Další stránka