Vodafone - denní limit SMS z internetové brány

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomas-x 21. 1. 2007 00:07

Vodafone dělal nějaké změny na internetu? Chtěl jsem poslat kamarádce sms a tohle na mě vybaflo : Je nám líto, ale příjemce už překročil svůj denní limit pro zprávy z internetu. Jestli mu opravdu chcete napsat, pošlete mu normální textovku z telefonu nebo využijte službu Skupinové Web SMS.

//ales76: Upraven název vlákna.

Obecná diskuze o SMS bráně
Tomas-x
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 21. 1. 2007 00:11

Tomas-x : Počet SMS z internetové brány Vodafonu je na jedno číslo za den omezen buď na 25 nebo 50 SMS, teď nevím přesně.

Si pořiď Odepiš, ne? A máš víkendové SMS zdarma.. 8)
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomas-x 21. 1. 2007 00:15

Díky za informaci. Odepiš mám, jen je pro mě rychlejší psát z netu, jelikož mám doma celý den zaplé pc. A jak staré je tohle omezení?

A není možné, že by to bylo aktivní jen o víkendu? Vzhledem k tomu, že se dají posílat v síti oskar smsky zdarma. Protože přes týden jsem tuhle hlášku nikdy nedostal a to využívám inernetovou bránu často. Vím, že se to dá poslat ještě přes skupinové web sms, jen používám Dreamcom, abych pokaždé nemusel načítat stránku oskara.
Tomas-x
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 21. 1. 2007 00:24

To nevím jistě, snad z doby přechodu Oskar :arrow: Vodafone..

Ještě můžeš použít Skupinové Web SMS.

Tomas-x : Informaci o povoleném počtu SMS za den na 1 číslo jsi mohl najít i zde.
Vodafone zde píše:Každému zákazníkovi Vodafonu lze prostřednictvím SMS brány doručit denně maximálně 50 SMS zpráv. /quote]
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod esquire 21. 1. 2007 00:26

Tomas-x: Je to jak píše ales76. Omezení 50 SMS platí už léta (myslím, že od začátku), takže to není opravdu nic nového. Aktivní je to denně, nikoli jen o víkendu. Je to z důvody ochrany zákazníků před možným spamem.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod just.in® 21. 1. 2007 00:28

Tak tak. Je to od začátků Oskaří brány. Dřív to ovšem bylo 25. Nevím, kolik je to teď.
just.in®
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 21. 1. 2007 00:30

just.in®: Nemyslím, že to bylo jen 25 SMS za den. Ale možné to je, už si to nepamatuju. Dnes a už dlouhou dobu platí omezení 50 SMS, což je určitě dostačující.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomas-x 21. 1. 2007 00:34

Dík všem za odpovědi, už jsem myslel že na nás vodafone ušil nejakou boudu :-)
Tomas-x
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 21. 1. 2007 00:39

Tomas-x píše:... už jsem myslel že na nás vodafone ušil nejakou boudu :-) /quote]
Pokud vím, tak nijak neomezenou SMS bránu (až na těch 50 SMS/den/číslo) provozuje JEN Vodafone i když by nemusel.. Takže se nerouhejte.. :)

A tímto bych tuto diskuzi uzavřel..
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod esquire 21. 1. 2007 00:46

ales76: No ještě O2 má SMS bránu, sice omezenou 60 znaky a s nemožností nastavit číslo odesílatele, ale pořád lepší než drátem do oka. Tam je limit 100 SMS za den.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 21. 1. 2007 01:19

Tomas-x píše:Vím, že se to dá poslat ještě přes skupinové web sms, jen používám Dreamcom, abych pokaždé nemusel načítat stránku oskara.t/quote]

Pro Dreamcom existuje skript pro odesílání přes samoobsluhu (Web SMS) - jmenuje se VodafoneSamo. Takže pohodlí odesílání přes program zůstane zachováno.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod just.in® 21. 1. 2007 01:54

A ony jsou web sms za cenu tarifu? Kdysi jsem někde četl, že přes web sms stojí 1,50 bez daně, což by se nevyplatilo. A mám pocit, že jsem to tak měl i účtováné, ale za to ruku do ohně nedám. To bych to klidně začal zase používat.
just.in®
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 21. 1. 2007 02:00

just.in® : Balíček Web SMS Basic (zdarma) obsahuje měsíčně 50 SMS do vlastní sítě. Aktivaci lze provést v Internetové Samoobsluze. Více zde.

Do ostatních sítí je cena opravdu 1,79 Kč s DPH.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz