SMS email (upozorňování na mobil) - O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod JindraK 24. 1. 2007 19:18

Zdravím,
změnil jsem operátora (z T-mob na O2) a rád bych využíval sms notifikace na mobil. U T-Mobile jsem si v T-zones nastavil, že když přijde email tak jde na mobil sms s informací o novém emailu. Tam mi to spolehlivě fungovalo.
A teď mám schránku na seznamu a ve filtrech jsem si nastavil při příchozím emailu upozornění na „mail“ tel.číslo@sms.cz.o2.com i na tel.číslo@sms.eurotel.cz . Ale funguje to vyjímečně, nechápu proč něco přijde něco ne.
Netušíte jak to rozběhat k plné spokojenosti?
Naposledy upravil Snekac dne 19. 6. 2008 16:00, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven nadpis
JindraK
Junior

Odeslat příspěvekod M. 24. 1. 2007 19:25

S tim neudelas, me to taky funguje jak kdy. Z velke casti jen na maily, ktere prijdou v noci...
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod M@tezz 24. 1. 2007 19:45

Tak tak. Mám mail u Atlasu a Volného a taky to chodí nechodí. Atlas ještě jde, Volný je daleko náladovější.
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 24. 1. 2007 19:56

Ze Seznamu to chodi v noci a rano, obcas pres den, ale z Centrumu to funguje snad bezproblemove.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod JindraK 24. 1. 2007 20:15

Pokud to z některých serverů chodí v poho, tak je to tedy problém emailu než operátora. Zkusím si přesměrovat seznam notifikaci na centrum a odtamtud na mobil. Docela harakiri, ale jestli to půjde tak aspoň něco.
JindraK
Junior

Odeslat příspěvekod N6600 24. 1. 2007 20:47

Tak tak, zlatej CENTRUM. Funguje mi to se spožděním asi 5 vteřin a to je hodně solidní.
N6600
Junior

Odeslat příspěvekod Frenky 24. 1. 2007 22:11

u mne to chodí nepravidelně taky,nejlepší je tomto TMobile nebo Vodafone s mobilními emaily
Frenky
Junior

Odeslat příspěvekod JindraK 25. 1. 2007 10:41

Tak Centrum boduje - vypadá to, že se to chová tak jak potřebuji. Když jsem to nastavoval, tak jsem na seznamu zahlédl odkaz "spolehlivé zasílání informace na mobil" nebo něco v tom smyslu. Takže mám pocit, že ze starny seznamu je to asi záměr, když chcete aby to fungovalo spolehlivě TAK ZAPLAŤTE!
No nic, díky za rady, můj problém je, sice kostrbatě, ale vyřešen.
JindraK
Junior

Odeslat příspěvekod Martas789 25. 1. 2007 12:50

Problem je v tom ze O2 ma nastaveny limity na prichozi zpravy na adresy cislo@sms.cz.o2.com treba na 1000 zprav denne z kazdeho serveru zvlast, proto chodi notifikace hlave v noci, kdy nejsou zaplneny limity :)
Oskar -> Oskar Vodafone -> Eurotel -> O2
Martas789
Junior

Odeslat příspěvekod lu.kas 25. 1. 2007 13:55

Presne jak napsal Martas, a Centrum ma s O2 dohodu, ze limity nema, takze to funguje spravne (obcas nakej neprijde, no)
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod pan Y. 25. 1. 2007 16:53

Limity na konkrétní číslo@sms.cz.o2.com bych chápal, ale souhrnný limit na příchozí maily z jednotlivých domén je asi nápad nějaké velmi "chytré" hlavy.
T-Mobile je pro přeposílání mailů (upozornění) na mobil vážně nejspolehlivější.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 25. 1. 2007 17:00

Tohle je pro mne novinka. Ale aspoň se tím tak vysvětluje to, proč když jsem radil tetě, jak si nastavit přeposílání na mobil u O2, že si mi pak stěžovala, že maily od manžela jí chodí hned a ostatní chodí se zpožděním nebo vůbec.

neser: Asi máš pravdu. Bez zpoždění, skoro 100% spolehlivost.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 25. 1. 2007 17:34

goob píše:Bez zpoždění, skoro 100% spolehlivost.s/quote]
Tak pokud mluvíte o VF tak souhlas :mrgreen: ET nemá cenu komentovat :roll:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 25. 1. 2007 18:08

Ty Osobně ;-): VF v tomto případě skutečně nedosahuje spolehlivosti a rychlosti TM. Alespoň nedosahoval před pár měsíci, když jsem to srovnával. Od té doby pro tento účel používám TM.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 25. 1. 2007 19:00

Já Osobně: Zde se jednalo o T-M. Srovnávám zkušenosti okolí a na T-M , co se týče notifikací, neznám prakticky žádné stížnosti (aspoň v posledních několika letech :-))
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Další stránka