Roaming: Eurotarif

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 16. 3. 2007 01:22

server mobil.cz přinesl zajímavou informaci z kruhů evropské unie...... levný roaming by měl být maximální cenou hovoru na 16,90Kč za minutu a měl by být platný nejpozději na konci července tohoto roku.

http://mobil.idnes.cz/z-prazdnin-budeme-volat-maximalne-za-necelych-17-korun-slibila-redingova-1nq-/mob_operatori.asp?c=A070316_000634_mob_operatori_hro

---------------------------------------------------------
Ceny od 1.7.2011:
Článek: Roaming podle EU: další pokles cen a pár triků navíc

T-Mobile:

Odchozí hovor: 10,31 Kč
Příchozí hovor: 3,24 Kč
SMS: 3,24 Kč

O2:

Odchozí hovor: 10,30 Kč
Příchozí hovor: 3,20 Kč
SMS: 3,20 Kč

Vodafone:

Odchozí hovor: 10,30 Kč
Příchozí hovor: 3,24 Kč
SMS: 3,24 Kč
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ondrej.peroutka 16. 3. 2007 07:42

No konečneně! už bylo na čase
Sony Ericsson K750i; O2 Pohoda Simple
ondrej.peroutka
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 5. 2007 15:25

dohoda přišla ;) do léta bude maximální cena hovoru při roamingu maximálně 14Kč a příchozího 7Kč

iHNed: Roaming bude levnější

Novinky.cz: EK se dohodla na cenách roamingu
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goob 15. 5. 2007 15:46

No, jsem zvědavý, jak se to bude vztahovat na služby typu Cestoval a Passport.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 15. 5. 2007 21:32

Ale vždyť už teď je minuta hovoru za cenu místního volání... Nic to neřeší... Operátoři zavedli "sestavovací poplatek", díky kterému dosáhli požadované sazby... Zákazník však nedosáhl ničeho, jen méně přehledných cen (viz. opakované účtování sestavovacího poplatku...)
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 15. 5. 2007 21:38

No, když ale volám jen minutu, tak mne stojí minuta více, než těch 7 Kč, které by měla příchozí minuta stát, protože sestavovací poplatek je kolem 30 Kč.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 15. 5. 2007 22:42

Jestli se operátoři budou muset novému rozhodnutí EU podřídit, budou podle mého názoru muset chtě nechtě ustoupit od konstrukce cen využívající sestavovacího poplatku.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 15. 5. 2007 23:00

No, kdyby stál sestavovací poplatek 7 Kč, tak by mi to vůbec nevadilo. Naopak bych pak bral každý hovor ;-) Možná by tak operátor vydělal více, než teď.
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmartBOY 16. 5. 2007 00:24

Ja jsem jedine rad a spokojenej. I kdyby meli zrusit VF Passport. Tyhle sluzby jsou nastaveny tak, aby si zakaznici priplatili a kdyz vydrzi telefonovat dele, pak usetri. Ale to jsme probirali jinde...

V lete se chystam ven a aktivace Passportu mne ani nenapadla, radeji si zavolam za minutovou sazbu a pokud uz Eurotariff bude platit, budu u prichoziho hovoru kecat za "spojovaci poplatek Passportu" v ekvivalentu 4 - 5 minut.

Zdrazeni jinych sluzeb se moc neobavam, protoze by lidi hledali jine alternativni moznosti a substituovali.
SmartBOY (KIN.G) // Take it easy. :o)
SmartBOY
Junior

Odeslat příspěvekod goob 16. 5. 2007 00:43

Je fakt, že i se spojovacím poplatkem si budu rozmýšlet, zda hovor vezmu či ne. Pokud by stála minuta sedm korun, vyplatil by se Passport nebo Cestovatel až po provolání zhruba čtyř minut, což většina hovorů netrvá.
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abracas 16. 5. 2007 10:35

Cestovatel je super, pro klasický dovolenkáře... Tím myslím, že vyjedu na dovolenou, napíšu pár smsek domů, jak si to tam užívam a oni mi pak jednou případně dvakrát za dovolenou zavolaji a pokecáme delší dobu....
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod goob 16. 5. 2007 12:18

No, Cestovatel má obrovskou výhodu v ceně SMS. Ono 5,95 u Cestovatele vs. 9,52 u VF je velký rozdíl.
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 16. 5. 2007 12:29

goob: A těch 9,52 Kč jsi vzal kde?? Ve většině evropských zemí (Zóna 1) stojí SMS 8,33 Kč. Za 9,52 Kč je to v Zóně 2, takže si nevymýšlej.

Vodafone (World Roaming)

Zóna 1: Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Gibraltar, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Vatikán, Velká Británie
8,33 Kč/ SMS

Zóna 2: Albánie, Bělorusko, Bermudské ostrovy, Bosna a Hercegovina, Egypt, Island, Izrael, Kanada, Lichtenštejnsko, Makedonie, Maroko, Moldávie, Norsko, Srbsko a Černá Hora, Sýrie, Švýcarsko, Tunisko, Turecko, Ukrajina, USA
9,52 Kč/ SMS

T-Mobile (Cestovatel)

Černá Hora, Chorvatsko, Maďarsko, Makedonie, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko, Slovensko, Velké Británie, USA
5,95 Kč/ SMS

ostatní evropské země a Tunisko (Happy roaming): 9,52 Kč/ SMS

Ale to je u fanoušků T-Mobilu běžné, že vždy vychází jejich operátor všude nejvýhodněji. Ach jo. :roll:
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 16. 5. 2007 14:03

esquire: Ach jo.. Někdo tady mluvil o osmi korunách bez daně a já to převzal jako fakt, se kterým jsem dál pracoval. Takže se hned nerozčiluj. Ono i tak posílat SMSku za 8,33 Kč není žádné terno...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 16. 5. 2007 14:07

Mario píše:Ale vždyť už teď je minuta hovoru za cenu místního volání... Nic to neřeší... Operátoři zavedli "sestavovací poplatek", díky kterému dosáhli požadované sazby... Zákazník však nedosáhl ničeho, jen méně přehledných cen (viz. opakované účtování sestavovacího poplatku...)v/quote]
Priznam se ze se taky docela obavam, aby po se zavedeni techto cen nezavedlo uctovani 300+300 nebo jeste horsi.
Fido+
Expert

Další stránka