Před léty jsem si pořídil Go Quatro a Go Special s tím, že platnost kreditu je 18 měsíců. Po přečtení mírně zamlžených podmínek pro staré předplacenky u O2 mně přijde, že tato doba byla zkrácena na 13 měsíců. Operátorem jsem nebyl na změnu doby platnosti nikdy upozorněn. Ví o tom někdo něco bližšího?
U starých tarifů je platnost kreditu neomezená. Ale je omezená platnost SIMkarty a to na 12 měsíců. Pokud do konce 13. měsíce od posledního dobití nenabijeme, tak se SIMka už nenaladí do sítě a číslo se stane neexistujícím.
Jinak co se týče informací o omezujících či negativních věcech k zákazníkovi. Je samozřejmé, že o máloketrém omezení bude operátor informovat. Tak se mi to zdá logické, že o tom nic mo nevíš.
AgentSrv: V tom případě by se jednalo o změnu podmínek o kterých jsem psal. Cituji z písemných podmínek, které jsem dostal při zakoupení Go Special. Mezi výhodami Go je uvedeno: "Pouze Go SIM karty platí až 18 měsíců od opětovného dobití."
Samozřejmně. Na tom není nic špatného. Operátor si vyhrazuje kdykoli měnit podmínky. Je to v rámci sjednocení délky platnosti karet s ostatními operátory. Došlo k tomu již za dob Eurotelu. Přesněji řečeno v létě 2005, což mělo za následek, že hodně SIMek "chcíplo" a T-Mobile předběhl Eurotel v počtu aktivních zákazníků. Už se to několikrát řešilo i zde na foru.
Není ale pravidlem, že se karta po 13 měsících zablokuje. Tedy nebylo to pravidlem ani u karet s 18 měsíční platností...
Well-being : takže máš SIMku nedobíjenou déle jak 13 měsíců? tak to je super. Hlavně to moc neroztubuj, aby si nezačali dávat větší pozor. Mám zkušenosti.
Ono před koncem platnosti předplacené simky začne operátor posílat sms, O2 mě dokonce na dvě GO karty které mám nabídl za dobití před tím datem bonus 200kč, takže jsem je zase umřít nenechal.
VF a T-M jen píší ty sms a alespoň v mém případě žádný bonus za zachování čísla nenabídli a taky ty karty deaktivovali hned druhý den po datu které uváděli jako datum vypršení platnosti sim.
Škoda, že už nelze Go Quatro ( byla super 3 kč od 16 h na pevnou a O2 ), účtování 60+1. Ale ostatní ceny byly děsný. Mě ty předplacený tarify O2 přijdou nastejno. O2 Fajn by mohl snížit cenu sms. Oni říkají - volejte jen za 5,50 a posílejte sms jen za 3,20 to je k smíchu ta druhá polovina, jen za 3,20. Když výhodně volat a sms tak přispůsobit tomu cenu
helax 99: V tom je lepší VF divoká karta. Týdenní SMS balíček se dá pořídit za 59,50 Kč a obsahuje 40 SMS do všech sítí. 1 SMS tak vyjde na 1,49 Kč. Nehledě na volání do sítě VF za 2,98 Kč a na 2 čísla VF dokonce za 2,38 Kč.
helax_99 pokud jde o sms, tak TXT nebo u T-Mobile SMS (nebo jak se jmenuje teď nově) ... no a pokud dobíjíš víc jak 400měsíčně, tak Mix, to jsou smsky kamkoliv za 1,40, když vezmeš v úvahu kredit navíc za určitou dobíjenou částku, atd.......
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
1) GO je historie, teď už jen O2 karta
2) O2 karta je jediná SIM O2, kde zůstala cena dat 0.06Kč/kB... takže cenu SMS není třeba řešit - nejen u O2 karty, ale i u předplacenek ostatních operátorů. Ale to už by bylo téma na jinou diskuzi.
[quote="Kubííík"oO2 karta je jediná SIM O2, kde zůstala cena dat 0.06Kč/kB..B/quote]Nevím, kdes na to přišel Vodafone karta taky 0,06 Kč / kB
Twist 0,07 Kč / kB