Tak já se dnes stavil v Brně v T-Mobilu abych se zeptal, jak mám požádat o předčasné ukončení smlouvy, že chci přejít k jinému operátorovi. Slečna mi řekla, že smlouvu nijak vypovědět nelze, jedině až den následující po dni, kdy mi končí závazek. Předtím jsem ale někde četl, že to jde i jinak, doplacením paušálů, tak jsem si řekl, že to zkusím v jiné prodejně. Chtěl jsem si pořídít Nabito 600, protože za Bav se platím pořád nějak kolem 600 - 800Kč, a celkem by se mi hodili kamarádi od VF...
Když jsem už chtěl odejít, slečna mi řekla, že speciálně k mému číslu by mi mohla nabídnout několik bonusů, v případě, že bych si přechod rozmyslel, a smluvu prodloužil (závazek mi končí 12.9.). Dala mi na výběr ze 3 možností:
1) 100 SMS měsíčně do všech sítí po celou dobu trvání smlouvy
2) 100 minut do všech sítí měsíčně po dobu trvání smlouvy (takže na rok, nebo na dva)
3) Telefon za cenu "dotovaná cena podle výše min. plnění" mínus 4000Kč.
Opravdu mně tím zaskočila, koukal jsem jak puk s tím, že si ještě rozmyslím, jestli vezmu mobil s 4000 slevou, nebo si vezmu těch 100 minut, které bych opravdu potřeboval.
Když to srovnám, u VF bych s Nabito 600 platil za 150 minut a 100 SMS které jsou pro mně tak akorát celkem asi 834 Kč, zatímco za stejné služby zaplatím u T-Mobile následující třeba 2 roky měsíčně jen 220Kč, takže čtvrtinu, což je rozdíl více než 600Kč měsíčně!!! Vždy jsem se zastával VF, ale po této zkušenosti začínám růžovět...
No chci tím jen říct, kašlete na prodlužování smluv přes net, a skočte se nejprve zeptat na prodejnu, co by Vám nabídli!