Bav se - speciální nabídky při prodloužení smlouvy

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mario 13. 7. 2007 20:17

Tak já se dnes stavil v Brně v T-Mobilu abych se zeptal, jak mám požádat o předčasné ukončení smlouvy, že chci přejít k jinému operátorovi. Slečna mi řekla, že smlouvu nijak vypovědět nelze, jedině až den následující po dni, kdy mi končí závazek. Předtím jsem ale někde četl, že to jde i jinak, doplacením paušálů, tak jsem si řekl, že to zkusím v jiné prodejně. Chtěl jsem si pořídít Nabito 600, protože za Bav se platím pořád nějak kolem 600 - 800Kč, a celkem by se mi hodili kamarádi od VF...
Když jsem už chtěl odejít, slečna mi řekla, že speciálně k mému číslu by mi mohla nabídnout několik bonusů, v případě, že bych si přechod rozmyslel, a smluvu prodloužil (závazek mi končí 12.9.). Dala mi na výběr ze 3 možností:

1) 100 SMS měsíčně do všech sítí po celou dobu trvání smlouvy
2) 100 minut do všech sítí měsíčně po dobu trvání smlouvy (takže na rok, nebo na dva)
3) Telefon za cenu "dotovaná cena podle výše min. plnění" mínus 4000Kč.

Opravdu mně tím zaskočila, koukal jsem jak puk s tím, že si ještě rozmyslím, jestli vezmu mobil s 4000 slevou, nebo si vezmu těch 100 minut, které bych opravdu potřeboval.

Když to srovnám, u VF bych s Nabito 600 platil za 150 minut a 100 SMS které jsou pro mně tak akorát celkem asi 834 Kč, zatímco za stejné služby zaplatím u T-Mobile následující třeba 2 roky měsíčně jen 220Kč, takže čtvrtinu, což je rozdíl více než 600Kč měsíčně!!! Vždy jsem se zastával VF, ale po této zkušenosti začínám růžovět...
No chci tím jen říct, kašlete na prodlužování smluv přes net, a skočte se nejprve zeptat na prodejnu, co by Vám nabídli!
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luigy 13. 7. 2007 20:57

:-D tak to je taky mazec :) takova nabidka se tedy urcite neodmita se divim ze po celou dobu trvani smlouvy ze ne jen treba na 3mesice no dobre budu vedet aspon skocit do prodejny a je vystarane :) no ja prechazim od O2 k Bav se na prodejne me nic nenabidli cekam uz 13 den porad nikdo nevola nepise nikdo nic nenabizi no uvidime :)
Nokia E51 Black Steel; Nokia 6310i Bronz 1600mAh Li-Pol battery
Luigy
Junior

Odeslat příspěvekod Mario 13. 7. 2007 21:06

No já volal i na infolinku TM, jestli mi může prodložit smlouvu tak, jak mi nabídla ta slečna a on mi řekl že bohužel ne, že on mi to může nabídnout jen na půl roku, takže zítra jdu do prodejny, taky mi slečna řekla, že to je chvilková nabídka, tak ať moc dlouho neváhám...

No a dnes jsem tedy zasel do prodejny a smlouvu podepsal. Mam tedy za 226 kc 150 min a 100sms na 2 roky a mobil.
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 14. 7. 2007 15:48

Jo a pro ty kteri to budou zkouset, aby vam to nabidli musite rict, ze chcete odejit, a bonus je pak individualni podle vyse utraty. Jestli nekdo provola treba min nez ja, nabidnou mu treba jen 50min. Taky prej zalezi jak dlouho jste jejich zakaznikem. Ja k nim presel od vf pred necelym rokem!
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 19. 7. 2007 18:35

Dalsi priklad prodlouzeni: Znamy z prace, ktery ma smlouvu na kluka, provola 300 az 450Kc, dostal na 2 roky 20minut a slevu z dotovane ceny mobilu ve vysi 1500...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 19. 7. 2007 20:15

Mario: Ten známý vyhrožoval operátorovi taky odchodem? A udělal to jako ty osobně na pobočce?
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 24. 7. 2007 11:30

2 pan.Y: Ano, tuto nabidku Ti daji jen kdyz chces odejit... Kdyz je nekdo nadrzeny na ruzovou i za standardni ceny, tak mu nic cpat nebudou. Byli by proti sobe. Jo a ten znamy, myslim, ze mu dali na vyber, bud minuty nebo sleva z telefonu, asi to spatne pochopil..
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 24. 7. 2007 13:19

Tyto bonusy lze získat pouze v prodejnách, ne na infolince. Musí přijít majitel čísla (na koho je smlouva psaná) a žádat výslovně bonusy šité na míru zákazníkovi. Ty se mění každý den. Pokud budete chtít nějaké výhodnější podmínky apod., tak vám akorát nabídnou jiné tarify a bla bla. Chtějte ty šité na míru konkrétnímu zákazníkovi.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 4. 8. 2007 17:34

Mario: Díky moc za cennou radu na předchozí straně, zafungovala při dnešním prodlužování Bav se mé přítelkyně skvěle (je u T-Mobile několik let, průměrná měsíční útrata za poslední rok asi 550 Kč, poslední zaplacené vyúčtování bylo přes 900 Kč).

Na první prodejně nabídli za neodchod k jinému operátorovi a prodloužení smlouvy s tarifem Bav se jen 20 minut navíc na jeden rok nebo slevu 1500 Kč z dotované ceny telefonu při dvouletém úvazku (tzn. tu nabídku, kterou dali tvému známému).

Nedali jsme se však odradit a zkusili jinou značkovku T-Mobilu. Tady už jsme dostali na výběr z té trojice výhod, kterou nabídli i tobě. Nabídku 150 minut + 100 sms za 226,10 Kč měsíčně už pak byla radost podepsat ;-) Mimochodem, na podepsaném dodatku byl uveden ještě čtvrtý možný bonus za prodloužení smlouvy - 20% sleva z měsíčního paušálu po dobu 24 měsíců.

Myslím, že se docela divil i prodejce, kolik minut měsíčně navíc ve speciální nabídce T-Mobile zákazníkům s Bav se dává. Mám z toho takový dojem, že nabídka byla zamýšlena jako "neodchodné" ke standardním (nezvýhodněným) tarifům a tarif Bav se to vychytal jen tak mimochodem. Tím líp 8)

Mimochodem, už ti těch 100 minut navíc naběhlo? Podle sdělení prodejce by to mělo naběhnout během pár dní (tzn. ne až skončí původní závazek). Tím pádem by těch 150 minut měla přítelkyně ne na 24 měsíců, ale na 27 měsíců (původní smlouva jí končí na konci října) ;-)
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod STaTOM 4. 8. 2007 17:51

Nabídky nejsou dělaný podle tarifu, ale podle útraty....sou zákazníci s Bav se, kteří sou na tom ještě lépe. Aktivace bonusu - v tvém případě 100 minut - proběhne do 10 dní. Zákazník bude informován SMS. Platnost zvýhodnění je přesně 24 měsíců. Nezáleží na tom, že smlouva s tarifem běží déle. Je nepřenosná na jiného zákazníka tzn. že při převodu smlouvy se deaktivuje. Prodejce je limitován nějakým stropem, který ti může nabídnout a záaleží v podstatě na něm jestli ti nabídne maximum, nic nebo něco mezi. ;-)
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 4. 8. 2007 18:07

STaTOM: To by mě teda zajímalo, jakou nabídku za prodloužení tarifu Bav se dostali ti, kteří jsou na tom ještě lépe ;-)

Když tedy mohou prodejci nabízet bonusy v daném rozmezí, je zajímavé, že tu nižší nabídku (20 minut na rok nebo sleva 1500 z dotované ceny mobilu při dvouletém úvazku) nabídli stejnou jako známému Maria. Zřejmě se jedná o jinou nabídku než "neodchodné", je to tak? Nebo se jedná o spodní hranici nabídky "neodchodného"?

Jinak díky za info ohledně aktivace toho bonusu. Prodejce sice říkal, že to bude na těch 27 měsíců, ale to už je myslím jedno.
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod STaTOM 4. 8. 2007 18:38

pan Y. : Dejme tomu, že sou nabídky 1,2,3,4,5....každá obsahuje určitou nabídku výhod. Zákazník bude mít možnost nabídky 3. Prodejce podle svého uvážení mu nabídne 3 (popř. nižší 1,2). Pokud se s nějakou zákazník spokojí, je mu potom aktivována. Nabídky jsou dvojího typu. 1. v případě prodloužení 2. v případě, že zákazník neprodlouží,ale zároveň neukončí smlouvu (ta se ale v praxi moc nepoužívá). Nabídka 20min/1500/sleva na mobil/x%sleva z paušálu/100sms patří k těm nejnižším možným při prodloužení. Prodejce byl asi zmaten ptz. pokud si pořádně přečte papír s danou výhodou, který ti možná i dal je tam výslovně uvedeno :...po dobu 24 (nikoli do konce smlouvy) a Výhoda ..... navíc Vám bude aktivována do 10 dnů od prodloužení Účastnické smlouvy. Na shopech prodejci ještě disponují jinými možnými výhodami, ale nejčastěji se používají tyto typy.
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan Y. 4. 8. 2007 20:29

Papír s těmi výhodami prodejce dal, je na něm těch 24 měsíců. Co se týče aktivace té výhody, je tam drobnějším písmem jen "Výhoda volných SMS navíc .... bude aktivována do 10 dnů od prodloužení..."; o tom, kdy proběhne aktivace výhody 100 volných minut (zvolený - zaškrtnutý bonus) tam není nic.

Škoda, že nemůžeš prozradit tu nejvýhodnější nabídku za prodloužení smlouvy ;-) Vážně by mě zajímalo, jestli někdo s tarifem Bav se dokázal z T-Mobilu za prodloužení smlouvy skutečně vymáčknout ještě víc. Mně se jeví 150 minut + 100 SMS za 226,10 jako opravdová bomba nabídka pro nefiremního zákazníka. Odečtu-li z 226,10 standardní cenu sms 119 Kč, vychází pak cena volné minuty volání do všech sítí na 0,714 Kč.
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mario 5. 8. 2007 13:05

Jasně, proto jsem taky neváhal a zůstal... :-) Mimochodem, přítelkyně asi "musela" brát telefon, aby jí dali smlouvu na 24 měsíců, že? Jo jinak mi pak byly ve Vaňkovce nabídnuty ty 4 možnosti, i ta sleva 20%... Ta ale vzhledem k ceně 100 minut je fakt nezajímavá. Jinak by šlo ještě využít jeden způsob, aby člověk nemusel nic zkoušet ve více prodejnách. Já tenkrát tu smlouvu chtěl ukončit v prodejně na Svoboďáku... Byl jsem pak doma, koukal na mobily, ceny apod., a druhý den šel smlouvu uzavřít do Vaňkovky se slovy "Dobrý den, včera mi nabídla slečna 100minut na dva roky když jsem u ní chtěl ukončit smlouvu a změnit operátora. Dnes v té prodejně mají zavřeno, mohu smlouvu uzavřít u Vás?". Ten típek mi řekl, že si ale musím vzít mobil, což mně potěšilo, když jsem jej předtím slíbil bráchovi... Uzavřel jsem MMP na 500Kč...

Mimochodem, k těm smlouvám. Smlouvu jsem podepsal myslím 13. nebo 14. července, 21. července mi bylo aktivováno 100minut. Toto zjistíte pouze dotazem u operátora. V Můj TM to nezjistíte, ani SMS o aktivaci nedorazí. Údajně proto, že je to neveřejná nabídka. Do 12.9. mi běží stará roční smlouva bez MMP. Od 13.9. mi pak běží ta dvouletá pro kterou bude první rok platit MMP na těch 500Kč. Těch 100 volných minut aktivovaných 21.7.07 budu mít do 21.7.09. Tzn. "pouze" na dva roky. Tedy ne po celou dobu trvání následující dvouleté smlouvy, ale po dobu 24 měsíců od jejich aktivace. Poslední 2 měsíce té dvouleté smlouvy tedy budu mít pouze 50 minut. To ale snad zas uzavřu naposled dvouletku.....
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod STaTOM 5. 8. 2007 13:53

Mario : trik s tou zavřenou prodejnou je celkem zbytečnej, ptz. každá prodejna má svou otevírací dobu pevně danou a zavřeno by měla jen z důvodu rekonstrukce prodejny. Jenže tuhle informaci mají na každym shopu....takže pokud by ti to prodejce nechtěl nabídnout tak tě odkáže tam, kde ti to nabídli, pokud nemáš nic v ruce tak seš bez argumentů. Mě osobně tohle vyslovené říkání o konkrétní výhody malinko vadí a nejsem si jistej jestli bych se k tomu nechal dotlačit. Pokd by tvrdě trval na tom, že buď dostane to a to nebo dá výpověď měl by výpověď v minutce připravenou k podpisu.
Jestli je výhoda aktivní nebo ne jde zjistit :na shopu, infolince, nebo faktuře (zobrazuje se tam kolik měl zákazník k dispozici volnejch jednotek a kolik jich vyčerpal). Je celkem zajímavý, že nedošla sms o aktivaci, ptz. to, že chodí mám ověřeno u několika případů....Jsem také zvědav čím bude T-M přesvědčovat takové zákazníky jako ty za 2 roky....ptz. si dostal 100 minut navíc zadara je jasný, že už nebudeš mít takovou útratu jako předtím, tzn. že ani výhoda pro další prodloužení už nebude taková.
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Další stránka