Posílání SMS a MMS z ČR do zahraničí

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ZIMINIX 25. 10. 2007 19:17

Aktuálně platíte u všech operátorů speciální sazbu za SMS posílané na zahraniční číslo. Pokud posíláte na české číslo, které se aktuálně nachází v zahraničí, platíte běžnou sazbu. SMS na zahraniční čísla se neodečítají z volných jednotek v tarifu s výjimkou Kreditních tarifů T-Mobilu, kde se odečítají z tarifního kreditu. U Vodafonu se cena účtuje v nových systémech u všech tarifů.

- O2 ... 5 Kč
- T-Mobile ... 5 Kč
- Vodafone ... 2,50 Kč

MMS

Cena MMS je stejná i když posíláte zprávu na zahraniční číslo. Výjimkou je Vodafone, který si od přechodu na nový systém účtuje 6,50 Kč místo 4,50 Kč.

- Vodafone ... 6,50 Kč

O2 - Zdražení SMS do zahraničí (na 5 Kč)
T-Mobile ve stopách O2: zdražuje SMS do zahraničí

Původní příspěvek:
Měl bych takový dotaz - jak mi bude účtováno zasílání SMS z ČR do zahraničí, konkrétně na Slovensko. Budou mi účtovat klasickou SMS nebo jako z roamingového pásma? Mám Vodafone.
---
Případně nevíte, jak to chodí na Slovensku u T-Mobile a Orange?
---
Díky.
Naposledy upravil Snekac dne 27. 2. 2011 10:28, celkově upraveno 4
Důvod: Aktualizace
ZIMINIX
Junior

Odeslat příspěvekod nokez 25. 10. 2007 19:48

Cena odchozí SMS do zahraničí aspoň u t-mobile je stejná. Zatím jsem nikdy rozdíl nepocítil.
R.
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 25. 10. 2007 19:57

cena SMS je stejna jako cena SMS do ostatnich siti, at to posilate po CR nebo do ciziny
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ZIMINIX 25. 10. 2007 19:58

Diky. Slovaci to maji asi stejne, ze?
ZIMINIX
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 25. 10. 2007 19:58

Ja to muzu potvrdit u Vodafone. Posilal jsem SMS do Italie na italsky mobil a strzena byla 1,19Kc z kreditu.

//EDIT: Nasel jsem cenu u Orange a tam je cena oprati SMS Slovensko-Slovensko drazsi stoji 4,20SK.
Naposledy upravil speedy dne 25. 10. 2007 20:21, celkově upraveno 1
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod homomorfismus 25. 10. 2007 20:11

já to můžu potvrdit u O2, shodou okolností taky Itálie :)
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod ZIMINIX 25. 10. 2007 21:29

Jeste jednou diky vsem.
ZIMINIX
Junior

Odeslat příspěvekod Tallboi 7. 11. 2007 19:03

cena odeslane sms do zahranici na CZ cislo ci na zahranicni cislo je stejna jako po CR.

co se tyka uspesnosti doruceni takove SMS, nutno si uvedomit, ze vas domovsky operator musim mit s operatorem prijemce roamingovou smlouvu.

Jinak NELZE zajistit doruceni SMS prijemci. U hovoru to samozrejme neplati, tam je prenos trochu jinym zpusobem.
Tallboi
Junior

Odeslat příspěvekod Thomyy 7. 11. 2007 19:49

Slováci to bohužel takto nemají, ty mají SMS do zahraničí účtovanou zvláštní sazbou. V každém cenníku je to napsané...
SE KW800i, Samsung i900 Omnia -> O2
N1600 -> VF
Thomyy
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 7. 11. 2007 21:27

tak to maj hloupy, ale kolik clovek tech SMS ven posle?
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin CZ 29. 11. 2009 00:58

Tallboi píše:cena odeslane sms do zahranici na CZ cislo ci na zahranicni cislo je stejna jako po CR.

co se tyka uspesnosti doruceni takove SMS, nutno si uvedomit, ze vas domovsky operator musim mit s operatorem prijemce roamingovou smlouvu.

Jinak NELZE zajistit doruceni SMS prijemci. U hovoru to samozrejme neplati, tam je prenos trochu jinym zpusobem.

Chci se zeptat: když chci odeslat SMS do Německa, tak to nejde, musím jít za operátorem a něco stou smlouvou ?
Martin CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod teplice 29. 11. 2009 11:20

O jaké jde operátory? Nemáš blokované odchozí služby?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Martin CZ 29. 11. 2009 14:39

Ona má Operátora Vodafone, a já taky Vodafone,
Martin CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin CZ 29. 11. 2009 15:56

Odchozí služby ? jak to myslíš, mám akorát blokování v tom když překročim částku určitou tak mě to dál nepustí, ale jestli mám blokované odchozí služby nevim, jak to zjistim, díky moc !!
Martin CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 29. 11. 2009 16:05

No, zda můžeš jinak volat a psát SMS. Každopádně, pokud je na druhé straně Vodafone, ať už český nebo německý, neměl by to být problém. Jak se to projevuje? Neodešleš SMS nebo se odešle, ale nedoručí...?
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Další stránka