Uživatelské recenze: jsou podle vás užitečné?

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 8. 2005 23:16

Rád bych na tomto místě požádal o zpětnou vazbu. Před měsícem a půl jsme spustili nový katalog mobilů, do něhož jsme přidali funkce pro čtenářské recenze. V současné době jich je už 252 a rádi bychom zhodnotili, jestli mají nějaký smysl.

Předkládám proto několik témat k diskuzi:

• Čtete uživatelské recenze?

• Jaké uživatelské recenze čtete? Všechny, jen o mobilech, které vás zajímají, jen před pořízením konkrétního modelu?

• Myslíte si, že uživatelské recenze „z praxe“ jsou dobrým pokračováním popisných redakčních recenzí?

• Myslíte, že hodnocení mobilních telefonů uživateli (hvězdičky a obdélníčky) je objektivní?

• Ocenili byste pod uživatelskými recenzemi možnost diskuzí?

• Máte nějaký tip, jak tuto funkci vylepšit?

Děkuji za vaše názory
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod mickaelb 15. 8. 2005 23:20

Podle meho je uzitecny jen minimalni zlomek, naprosta vetsina ostatnich je jen oda na svuj vlastni telefon ;) Par jsem jich precetl, ale ted uz je nectu. Ale urcite bych pod nekterymi uvital diskuzi.
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cahir 15. 8. 2005 23:22

- ano, ctu

- ty ktere mne zajimaji (at uz kvuli nakupu nebo obecne) a ty ktere jsou "aktualni" (tzn. vypichnute na hlavni strance), tedy obcas, je-li zajimavy nazev

- myslim ze urcite, i kdyz je na nich videt ze ne vsichni uzivatele umeji psat natolik dobre aby to k necemu bylo, ale clovek se obcas dozvi veci na ktere se zapomene nebo na ktere se prijde po delsim pouzivani

- vcelku asi ano, i kdyz bych mozna hodnoceni "zvetsil", tj. pridal pocty obdelnicku, aby lepe obsahly nazor recenzenta, plus bych k nim jeste pridal prostor na jednu vetu jako zduvodneni tohoto verdiktu

- na jednu stranu mi tam komentare chybi, na druhou stranu je asi dobre ze chybi, zbytecne by se tam rozpoutaval flame (tim sem si naprosto jist) . urcite bych ale recenze kontroloval (redakce) - na mobilmanii se ted aktivne pohybuju necely tyden a uz jsem narazil na dve nebo tri naprosto "fakeovy", tzn. absolutne nesmyslne.
GA628 -> T10 -> J6 -> 6210 -> T610 -> Mpx200
Cahir
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 8. 2005 23:24

K uživatelským článkům asi nelze přistupovat stejně jako k redakčnímu testu. Hodně lidí mělo v ruce jen několik telefonů a když si navíc produkt sami koupí, mají k němu úplně jiný vztah než my.

Asi by to z naší strany chtělo větší masáž, že pro ostatní je na článcích důležitější upozornění na špatné vlastnosti než chvála, jak je telefon skvělý.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod YAMATO 15. 8. 2005 23:30

Ano, obzvlášť upozornění na zápory, to tam dost chybí...
Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cahir 15. 8. 2005 23:36

ale neni to pravidlem, par kritik (a podstatnych) jsem se i z techto recenzi dozvedel. s objektivitou je to stejny jako s kvalitou cele recenze, pravda ze tech poradnych je tam mene, ale jsou tam.

ale vcelku bych rad vedel jaka jsou vubec kriteria pro redakcni vyber recenze postupujici do finale
Cahir
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 8. 2005 23:49

Kritéria jsou hlavně literární. Článek se musí dobře číst, musí zaujmout - musí být užitečný.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod mickaelb 15. 8. 2005 23:52

Tak uz vim jak na to, napisu strhujici dilo o vasni a lasce na tema Nokia 6230i :lol:
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas26 15. 8. 2005 23:56

Zkus to, třeba vyhraješ N90 :D
Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6230i -> Nokia N72 -> Nokia N73 -> Nokia N82 + iPhone 8GB
lukas26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M&K 15. 8. 2005 23:57

Uzivatelske recenze ctu,je to dobry napad.Pokud si chce clovek koupit nejaky telefon,neni nad postrehy uzivatelu.Castecne to resi diskuze pod MM recenzi,ale tohle je jeste neco navic.Diskuze pod clankem by se podle me hodily i kdyz je pravda,ze se tam budou lide jako obvykle akorat hadat a pomlouvat autora,ale co se da delat...
M&K
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 16. 8. 2005 00:03

M&K píše:Diskuze pod clankem by se podle me hodily i kdyz je pravda,ze se tam budou lide jako obvykle akorat hadat a pomlouvat autora,ale co se da delat...

Toho se právě bojím. Nejsem si jistý, jestli se pod uživatelskými recenzemi může objevit nějaká smysluplná diskuze - jestli by toho už nakonec nebylo moc.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Cahir 16. 8. 2005 00:06

ja bych je tam urcite nedaval. ted je na MM asi 220+ uzivatelskych recenzi -> obrovsky mnozstvi flejmu .....
Cahir
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 16. 8. 2005 00:22

- ano obcas

- vybiram podle recenzovanych mobilu (ty co me zajimaji, ty co mam nebo jsem mel nebo premyslim ze si poridim)

- jak ktere. Nektere jsou dobre, ale casto je to spise "oda na muj supertelefon" nebo "odjakziva jsem mel nokie a nekdo me pujcil Siemense, tak ho tady zrdbnu jaky je to smejd."
Asi by meli redaktori trosku cenzurovat. Ale dovedu si predstavit to plne forum nastvanych "recenzentu"

- hvezdicky jsou uzitecne ale mela by tam byt radka na popisek "proc"

- Diskuze pod uzivatelskou recenzi = flame.
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 16. 8. 2005 01:25

Ja si myslim ze je to velice uzitecne zejmena pokud ten telefon neznam, nevlastnim tak takove male shrnuti....
Jsem pro
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joan 16. 8. 2005 07:46

Dobrý den,

- recenze jsou výborná věc :tleskani , protože se v nich objevují detaily, které majitel objeví až po delším používání. A právě ty detaily mohou mít velký vliv na vztah k budoucímu telefonu.

- čtu jen recenze telefonů, které by eventuálně mohly být nástupcem mého současného modelu, tzn. abych byla buď včas "odrazena" :pozor2 nebo naopak byla nadšená :lol:

- některé recenze "končí" v okamžiku, kdy bych čekala, že to napsané je pouze úvod a hlavní třešinka na dortu na čtenáře teprve čeká :eh

:hm , letos se mi nepodařilo s recenzí "prorazit" ani na hlavní stránku :oops: , tak budu doufat v příštím ročníku soutěže, bude-li jaká :mrgreen:

Takže já recenzím čtenářů fandím :!: Pěkný den.
J. :D
Joan
Junior

Další stránka