Chystá Nokia nástupce modelů E61/ E61i?

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mkappa 4. 1. 2008 13:18

Ahoj! Neslyšeli jste někdo, jestli Nokia chystá nebo nechystá nějakého nástupce modelů E61/ E61i, případně nějaký jiný smartphone s plnohodnotnou HW klávesnicí? Za info díky předem
mkappa
Junior

Odeslat příspěvekod XXTeens 4. 1. 2008 13:55

E61i je IMHO furt dobrý komunikátor, po HW stránce těžko říct, co zlepšovat. Jediná možnost je pak něco s novým Symbianem...
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod mkappa 4. 1. 2008 14:45

Taky si myslím, že je to slušný telefon (právě proto o něm nebo o jeho nástupci uvažuji). Ale už má přece jen pár pátků a ono je vždycky co zlepšovat. Dají se zmenšit rozměry, snížit váha, zrychlit aplikace, implementovat lepší foťák nebo třeba GPS atd. atd. A trochu mě zaráží, že jsem nikde nezahlédl nějakou zmínku, že by Nokia něco takového připravovala. To třeba o E90 se psalo skoro rok předtím, než jsme si jí mohli reálně koupit
BlackBerry Bold 9700 (OS 5.0.0.423)
mkappa
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 4. 1. 2008 17:47

A proč si nepořídit zrovna tu E90?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mouse2 4. 1. 2008 17:50

Co vim tak nokia v nejblizsi dobe nic podobneho neplanuje a E90 je trochu vetsi nez je zdravo.Bud pockej zda se prece jen neco neobjevi nebo je dobra volba do 10k Motorola Q9h ale jsou to WM6.
Jinak souhlasim ze E61i je pro ty co potrebuji HW klavesnici stale dobra volba a uzivatelsky privetivejsi nez WM.
Nokia E51 White Steel / SanDisk microSD 1GB
O2-Fajn
Konfigurace PC viz. profil
Mouse2
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 4. 1. 2008 18:04

Větší jak pro koho. E61 je zase moc široká.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod AiR 4. 1. 2008 20:02

tak na jednom foru je toto:

E71 is E61i successor:

* will be announced around 3GSM.
* availability in Q2.
* wifi
* HSDPA
* GPS
* dimensions and weight: 57x112x10mm 120g.
* 3mpx camera.
* has full support for device and memory card encryption.
* is smaller than E61i/E61/E62.

E66 is E65 update with:

* will be announced around 3GSM.
* availability in Q2.
* GPS
* HSDPA
* some metal parts.
* 3mpx camera.
* has full support for device and memory cared encryption.

jsou to zatim pouze spekulace, ale neco se chysta ;)
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mkappa 7. 1. 2008 09:35

1) tak jsem ty informace asi přivolal, najednou je uvažovaného nástupce E61i plný net, např. zde http://mobil.idnes.cz/prvni-fotografie-nastupce-nokie-e61i-s-qwerty-klavesnici-pke-/mob_denik.asp?c=A080105_142620_mob_denik_ada nebo zde http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana ... fault.aspx

2) a proč neuvažuju o E90? Výborný telefon, ale fakt strašně velký a taky zbytečně předražený
mkappa
Junior

Odeslat příspěvekod kcg 7. 1. 2008 17:44

mkappa píše:1) tak jsem ty informace asi přivolal, najednou je uvažovaného nástupce E61i plný net, např. zde http://mobil.idnes.cz/prvni-fotografie-nastupce-nokie-e61i-s-qwerty-klavesnici-pke-/mob_denik.asp?c=A080105_142620_mob_denik_ada nebo zde http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana ... fault.aspx
./quote]

Otazka na vlastniky E61(i). Myslite si, ze na E71 v te velikosti na fotografiich se jeste bude dat smysluplne psat? Preci jen si jaksi nedovedu predstavit 10 tlacitek namackanych do 57mm sirky. Jakou mate zkusenost s E61(i)? Je tam prostor pro zuzovani a nebo je to uz design "na hrane"?

Diky!
Karel
kcg
Junior

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 7. 1. 2008 21:17

Měl jsem E61i (70 mm šířka) a HTC S620 (podobný koncept, 63 mm šířka) a myslim si, že pokud nemáte extrémně velký pazoury, je E61i opravdu zbytečně široká a celkově velká. I na S620 se psalo bez problémů, a to i přesto, že ty klávesy u něj nejsou řešený ideálně (prostor není dobře využit, zbytečný mezery). U E71 (57 mm šířka) naopak klávesnice zabere veškerý prostor pod displejem, takže i s přihlédnutím k nižší tloušťce myslim, že s psaním nebude problém.
Ericsson GF768 -> Nokia 3310 -> Nokia 6230 -> Nokia 3230 -> Nokia N90 -> Nokia N70 -> HTC Magician -> Nokia N70 -> HTC Excalibur -> Nokia E61i -> E-Ten X500 -> Nokia 6120 Classic -> Apple iPhone -> Nokia E71
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod mkappa 8. 1. 2008 09:31

Souhlasím! E61i jsem sice nevlastnil, ale měl jsem možnost jí vyzkoušet - a je to fakt zbytečně široké pádlo. Všechny srovnatelné telefony jsou užší (zmiňovaný HTC Excalibur, Samsung i600, SE P990i, dokonce i Motorola Q9h), některé dokonce výrazně. Jasně psaní je pak otázkou zvyku, ale pokud trváš na široké a pohodlné klávesnici, je asi lepší jít do zařízení s jinou koncepcí - s klávesnicí jakou má E90 nebo s klávesnicí vysouvací (několik modelů HTC nebo E-Ten).
Osobně si ale myslím, že ta avizovaná novinka od Nokie (E71) by mohla mít velký úspěch. Určitě je to krok správným směrem!
mkappa
Junior