O2 SMSender

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod esquire 2. 2. 2008 15:55

Zdravím. Nerad zakládám nové vlákno, ale starší jsem zde nenašel.

Měl bych dva dotazy k aplikaci O2 SMSender a nikde se mi odpovědi nepodařilo najít.

Nevíte, zda se na odeslané SMS z této aplikace vztahují volné SMS v rámci tarifu nebo jsou účtovány zvlášť??
Na webu O2 se píše, že Zasílání upozornění o přijetí e-mailu na mobil zdarma až do 30. 4. 2008. Znamená to tedy, že upozorňování již nefunguje tak, jak to bylo předtím a musí se to nastavovat v SMSenderu (to jsem tam nenašel)??

Díky. :wink:
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky_boy 2. 2. 2008 17:57

Ahoj, no slibovali to od nového roku, ale podle stavu účtu to vypadá, že to jde stále nad rámec tarifu. Ale tak či onak, platilo by to jen u tarifu O2 sms, protože z balíčku top sms řekli už předem, že se to odečítat nebude. U O2 Go také není cena podle tarifu, stále 1,90 do ostatních síti. Tam je to samozřejmě výhodnější.

Co se týče notifikace, má to být na celých 160 znaků, ale umí to jen nová verze programu 1.2, tak jsem ji stáhnul a tam ani na webovém rozhraní jsem to taky nikde nenašel :-(

a v poslední řadě pozor, pokud máš číslo převedeny z předplacený karty, tak pravděpodobně sms jakoby odejdou, ale nedoručí se. Stornuje je sms centrum. Je tam někde problém v komunikaci a sender neví, že to číslo přešlo na tarif a jak to zaúčtovat. Snad to brzy vychytají
Lucky_boy
Junior

Odeslat příspěvekod Petr T. 2. 2. 2008 18:56

Já mám předplacenku, a SMS centrum mi taky žádnou SMS nepustí. (V "REPORTY" je u všech SMS ! a po najetí myší vysvětlivka "Zpráva byla odmítnuta SMS centrem!"). Protože z jiné předplacenky mi to jede, mám podezření, jestli to nesouvisí s nevyčerpaným bonusovým kreditem z akce 100% bonus na 1. dobití, ale infolinka mi tvrdí, že ne (tam mi taky ale řekli, že si musím aktivovat WAP, což nechápu proč, ale tak jako tak to nepomohlo).
Naposledy upravil seterwohipikule dne 2. 6. 2008 15:32, celkově upraveno 1
Důvod: necituj poslední příspěvek
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod radim 2. 6. 2008 09:16

Tak bohužel, hamižnost manažerů z O2 nezná mezí, už jsou i SMS do vlastní sítě za 1,90 Kč (!), levnější SMS do vlastní sítě neprodloužili. Tímto končím s aplikací SMSender, to pošlu levněji z mobilu. Je to škoda, nápad dobrý, ale zabitý cenou.
(Nyní ovšem naprostá většina předplacenkářů z O2 a T-M ušetří/výrazně ušetří, pokud přejdou na novou předplacenku Vodafonu.)
Naposledy upravil snowboarder dne 2. 6. 2008 11:11, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvek přidán do existujícího tématu, používejte prosím tlačítko "HLEDAT"
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ponak 2. 6. 2008 10:36

Volné SMS (ani u Pohody) se na SMSender nevztahují...
radim: Ale ta cena SMS je do vlastní sítě stále 0,50Kč...
ponak
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 6. 2008 10:44

mně se líbí, jak radim šikovně obchází všechny diskuze a ve všech vymyslí nějaký post tak, aby nakonec přilepil to, že nová předplacená karta Vodafonu je vlastně spása pro Česko :-)

byl bych rád, kdybys informaci doložil, mně se tedy odečetlo jen 0,50Kč, když jsem to před chvilkou zkusil, a podle ceníku je ta cena 0,50 do vlastní sítě už na stálo

Ceník sms služby SMSender

ponak: pokud chceš z webu psát sms tak, aby se ti odečítaly z tarifu, použij "Placenou O2 bránu", tam fungují dokonce i doručenky, možnost zamezení čísla atd.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ponak 2. 6. 2008 10:51

snowboarder: Děkuji, ale SMSender využívám právě jenom kvůli ceně do vlastní sítě a SMS v rámci tarifu většinou využiji do cizích sítí...
ponak
Junior

Odeslat příspěvekod radim 2. 6. 2008 11:16

snowboarder píše:byl bych rád, kdybys informaci doložil, mně se tedy odečetlo jen 0,50Kč, když jsem to před chvilkou zkusil, a podle ceníku je ta cena 0,50 do vlastní sítě už na stálo

Ceník sms služby SMSender

Bylo to jen do konce května a na webu jsou zastaralé informace – tolik infolinka. Mi už to odečítá 1,90 Kč, i do vlastní sítě, pokud tobě 0,50, tak bude někde chyba v matrixu a bude třeba počkat, až to trochu doladí. Je divné, že by to každému účtovalo jinak. Pokud by to skutečně zůstalo na 0,50, SMSender si nechám, jinak ho odinstaluju z počítače.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr T. 2. 6. 2008 13:42

No tak to mi opravdu přijde od O2 trochu sprosté. Taky jsem to viděl jednoznačně, stejně jako snowboarder, když včera z webu O2 zmizela informace o tom, že cena SMS 0.50 Kč platí do 31.5., a současně jsem v ceníku našel cenu SMS do O2 0.50 Kč, že tuto cenu už O2 nechalo natrvalo.

Od včerejška jsem poslal do O2 19 SMS, teď vidím, že všechny jsou odečteny za 1.90 Kč. Asi budu po O2 chtít, ať mi laskavě vrátí rozdíl. Jednoznačně klamání spotřebitele. Mám chuť to rovnou prásknout ČTÚ nebo SOS apod.

snowboarder: Jsi si jistý, že Ti to opravdu dnes odečítá 0.50 Kč? Odečítá se to vždy po odeslání 5 SMS, není možné, že se díváš ještě na částku za SMS odeslané do konce května?
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 6. 2008 13:48

tak prý to tak je, u paušálů se ta cena mění nějak jinak, nechtěla mi to vysvětlit, proč mi stav uctu ukazuje 0,50Kč. Nicméně na stránkách mají pořád 0,50Kč, tak je "za tu cenu" budu posílat, pak si je nechám vyreklamovat. Potom SMSender odinstaluju a budu používat jen Placenou bránu.

Petr T.: ne, já to kontroloval u tarifu a ten mi ukázal 0,50 :-l tak tam to asi není ještě propsané :-l
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radim 2. 6. 2008 15:02

PetrT.: Zatím posílej a hlídej web. Dokud tam bude 0,50 Kč, máš reklamaci v podstatě jistou. Já to taky vyreklamoval a vrátili mi 1,40 Kč za každou zprávu.
Jinak přesně jak píšeš – když z webu zmizelo omezení jen do 31. května, taky jsem měl za to, že to tak nechali natrvalo. Bohužel to tak není.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr T. 4. 6. 2008 00:44

Já si nemůžu pomoct, toto je oficiální ceník ze sekce "Dokumenty ke stažení", na každé stránce dole je uvedeno, že "Tento ceník je platný od 01.06.2008", na 18. straně jsou ceny SMSENDERu, a cena SMS do O2 je tam 0.50 Kč s DPH.
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 6. 2008 00:48

Je to prostě tak... zjevně prostě někdo u předplacenek "podcenil" nastavení, u paušálu se to stále účtuje za 0,50Kč. Nějaký čas reklamovat, snad to opraví. Ceník je ceník. Hotovo. I na stránkách to tak vypadá, kdy ta hláška zmizela je o tom, že to bude na stálo. On by pak celý SMSender ztratil naprosto význam ;)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr T. 4. 6. 2008 02:32

snowboarder: Ještě takový dotaz ... nevíš o nějakém způsobu, jak v SMSenderu smazat historii odeslaných SMS? V Reportech mám stále všechny SMS od registrace, tj. v mém případě někdy od ledna, a i když je přístup zaheslovaný, celkem moc nestojím o to, aby se mi tam někdo někdy naboural a četl si všelijaké intimnosti.

(Samozřejmě je mi jasné, že kdesi u O2 to stejně zůstane bůhvíjak dlouho uloženo, ale tam se asi hned tak někdo nenabourá, a když ano, tak to nejspíš bude někdo úplně cizí, tak ať se klidně pobaví.)
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod ponak 5. 6. 2008 20:01

Když budeš mazat ze složky odeslané, tak musíš přes červený křížek, co je nahoře na liště. Ze složky odstraněné to už jde normálně přes delete... ;-)
ponak
Junior

Další stránka